22:52 – 02 مهر 1403
افشین صدر دادریس مدیرعامل اتحادیه دام سبک در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ گفت: طبق آمار در سال گذشته 472 هزار و 100 تن دام در کشتارگاه های رسمی کشور ذبح کردیم که 10 درصد کشتار غیررسمی در برخی از استانداری ها را شامل می شود. در مجموع حدود 519. هزار تن دام کشتیم.
وی سرانه مصرف گوشت در سال گذشته را 7 کیلوگرم و 600 گرم اعلام کرد و افزود: طبق آمار در 8 سال گذشته سرانه مصرف 12 کیلوگرم بوده که نشان از کاهش بیش از 4 درصدی سرانه مصرف دارد. کیلوگرم در حالی که مصرف سرانه در کشورهای اطراف ترکیه و مرزهای خلیج فارس 30 تا 40 کیلومتر است یعنی 12 کیلومتر با کشورهای همسایه فاصله دارند.
رئیس کل دادگستری با بیان اینکه ظرفیت بالقوه ای برای تولید گوشت قرمز در کشور داریم، گفت: سوء مدیریت منجر به از بین رفتن ظرفیت تولید شده است در حالی که در صورت اصلاح سیاست ها به سرانه 12 کیلوگرمی قبلی برمی گردیم.
وضعیت تولیدات دامی در کشور مطلوب است
مدیرعامل فدراسیون دام سبک وضعیت تولیدات دامی را مطلوب عنوان کرد و افزود: وضعیت فعلی تولید دام سبک و سنگین مطلوب است به طوری که هم اکنون دام های اطراف تهران پر از دام هستند.
به گفته وی، سیاست های نامناسب از سال 2018 در زمینه تامین پروتئین باعث کاهش مصرف گوشت قرمز و افزودن سرانه گوشت مرغ شد، به طوری که سرانه مصرف مرغ از 23 به 24 کیلوگرم در سال 2018 به بیش از 32 کیلوگرم و در مقابل مصرف گوشت قرمز از 12 کیلو به 7.6 گرم افزایش یافت.
قاضی به تاثیر تعرفه واردات خوراک دام بر بازار اشاره کرد و قاضی اضافه کرد: در ابتدای سال دولت تعرفه واردات خوراک جو را افزایش داد و به همین دلیل قیمت هر کیلو جو افزایش یافت. 6700 تا 9000 تومان.
گرانی گوشت قرمز بهانه ای برای افزایش حجم واردات است
وی با بیان اینکه بازار گوشت قرمز عملا رها شده است، گفت: با وجود روند نزولی قیمت دام سبک از 320 به 270 هزار تومان و دام سنگین از 220 به 170 تا 180 هزار تومان، قیمت گوشت قرمز کاهش نیافته است. فقط کاهش یابد نه کاهش، بلکه افزایش هم پیدا کرد از سوی دیگر متولیان به بهانه اینکه گوشت قرمز مشمول نظام قیمت گذاری نیست و گرانی گوشت بهانه ای برای افزایش حجم واردات است، بازار را ترک کردند. .
الصدداد ادامه داد: مسئولان وزارت جهاد کشاورزی جوجه ریزی ماهانه را از 120 میلیون به 150 میلیون قطعه مرغ افزایش داده اند و از سوی دیگر به دنبال جایگزینی واردات گوشت با تولید داخلی هستند. هیچ تولیدی وجود ندارد و اکنون کشاورزان نگران ماندن در چرخه تولید یا کنار گذاشتن تولید هستند.
امکان خودکفایی در گوشت قرمز در کشور وجود دارد
مدیرعامل اتحادیه دام سبک با تشریح اینکه دولت با واردات تیشه دار تولید را از بین می برد، افزود: اگر مسئولان به فکر تولید داخلی باشند، می توان به خودکفایی رسید، با این تفاوت که تا قبل از سال 1397 حدود 900 هزار تن داشتیم. تولیدی که با مصرف سالانه یک میلیون تن گوشت حاصل می شود، ما فقط ۱۰۰ هزار تن گوشت صنعتی را از طریق واردات تامین می کنیم.
الصدر دروس با بیان اینکه احتمال تولید 900 هزار تن تا یک میلیون تن گوشت در کشور وجود دارد، گفت: با وجود پتانسیل و توانایی تولید گوشت قرمز، کاهش قدرت خرید و عدم حمایت از سوی دولت باعث بدتر شدن اوضاع اقتصادی شد. صنعت و تولید برای رسیدن به این نقطه در حالی است که قابلیت های تولید برای تامین نیاز کشور وجود دارد و نیازی به واردات در داخل نیست تا در مدت زمان کوتاه 2 تا 3 ماهه نیاز بازار تامین شود.
خبرنگار: آزاده محبی