به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، جمشید تاجر نمایشگاه شیرینی و شکلات گفت: در نمایشگاه امسال 16 کشور خارجی از جمله بلژیک، آلمان، هلند و روسیه حضور داشتند که شاهد افزایش تعداد شرکت کنندگان بودیم. نسبت به سال قبل و حتی از پذیرش برخی درخواست ها به دلیل محدودیت فضای نمایشگاه معذور بودند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ای بی اس نیوز در خصوص وضعیت تولید و صادرات شیرینی و شکلات افزود: در حوزه تولید در تامین مواد اولیه از جمله روغن، آرد و شکر با مشکل مواجه هستیم. برای تامین به موقع آنها باید از بازار آزاد خرید کنیم که بر قیمت و حجم صادرات تاثیر گذاشته است.
میانجی کالا با قیمت های مصوب
رئیس انجمن صنایع بیسکویت، آب نبات و شکلات ادامه داد: در حالی که نرخ مصوب شکر برای صنایع 25 هزار و 500 تومان است، موظفیم این محصول را با قیمت 32 هزار تومان در بازار آزاد خریداری کنیم.
وی تصریح کرد: پس از اجرای قانون جمع آوری و واگذاری حقوق بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی، شرایط تامین مواد اولیه سخت شده است.
صادرات شیرینی و شکلات 40 درصد کاهش یافت
یک تاجر گفت: صادرات آب نبات و شکلات در سال 98 نزدیک به یک میلیارد دلار بوده است اما در سال گذشته نسبت به این مدت 30 تا 40 درصد کاهش داشته ایم.
وی گفت: سالانه 3 میلیون تن گندم و 500 هزار تن شکر در این صنعت مصرف می شود که یک چهارم مصرف شکر کشور را به خود اختصاص می دهد اما با مشکل عرضه این محصول به قیمت مصوب مواجه هستیم.
یک تاجر گفت: پس از حذف ارز ترجیحی کالاها که مواد اولیه تولید در صنعت ما هستند، با تورم و کمبود سرمایه در گردش مواجه هستیم که می تواند از طریق تسهیلات بانکی راهی برای رفع این مشکل باشد.
وی گفت: ظرفیت اسمی صنایع شیرینی و شکلات کشور 2.4 میلیون تن با احتساب یک میلیون تن ظرفیت خالی است و میزان تقاضا کاهش یافته و در نتیجه تولیدکنندگان بسته به سفارشی که دریافت می کنند در حال تولید هستند. .
وی یادآور شد: سالانه 100 هزار نفر در صنعت شیرینی، بیسکویت و شکلات به صورت مستقیم مشغول به کار می شوند.
انتهای پست/