در مورد آهن اسفنجی نیز چند سالی است که وارداتی به کشور صورت نمی گیرد اما اغلب بیشترین درصد صادرات را به خود اختصاص می دهد.
آمار واردات زنجیره ای فولاد از شمش فولاد به مقاطع مختلف، محصولات فولادی و آهن اسفنجی نشان می دهد که علاوه بر صفر شدن واردات آهن اسفنجی و اسلب به کشور، طی پنج ماهه نخست سال جاری، واردات انواع مقاطع آهن و فولاد صورت گرفته است. و محصولات نسبت به مدت مشابه پارسال سه بوده است که 18 درصد کاهش داشته است.
انتهای پیام
بیشترین میزان واردات فولاد در مدت یاد شده امسال مربوط به محصولات فولادی معادل 283 هزار تن (واردات 39 تن در مردادماه) بوده که نسبت به میزان واردات در مدت مشابه سال گذشته معادل 328 هزار تن، 16 درصد کاهش داشته است.
بر اساس آماری که انجمن فولادسازان ایران در اختیار ای بی اس نیوز قرار داده است، در پنج ماهه امسال کل واردات مقاطع بلند فولادی 3 درصد، محصولات فولادی 16 درصد و کل پروفیل تخت 18 درصد نسبت به آمار واردات آنها کاهش داشته است. مدت مشابه سال گذشته پس از آن بود که واردات آهن اسفنجی و شمش کل فولاد (به استثنای بیلت و بلوم به میزان 1000 تن) در این مدت به صفر رسید.
البته لازم به ذکر است که در پنج ماهه سال جاری هزار تن بیلت و بلوم وارد کشور شده است که دقیقاً برابر با میزان واردات در مدت مشابه سال گذشته است اما از زمان واردات اسلب در پنج ماهه سال گذشته با 200 تن کاهش، کل واردات شمش فولاد (مجموع بیلت و اسلب) 100 درصد کاهش یافت.
در نهایت، مجموع واردات مقاطع طویل فولادی در پنج ماهه سال 1401 نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش سه درصدی نسبت به 35 هزار تن (11 هزار تن در مردادماه) به 34 هزار تن رسید.
واردات مقاطع مسطح فولادی در پنج ماهه امسال با کاهش 18 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و 303 هزار تن از کل واردات در پنج ماهه از 1400 به 249 هزار تن در مدت مشابه سال جاری کاهش یافته است. 28 تن در مرداد وارد شد.
بر اساس آمارها واردات شمش فولاد (فولاد میانی شامل اسلب، بیلت و بوم) و آهن اسفنجی در پنج ماهه نخست امسال صفر بوده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز