بر اساس آمار، مجموع تصادفات ناشی از کار در استان تهران نسبت به سال گذشته 21 درصد کاهش داشته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، موضوع حمایت از نیروی انسانی یکی از دغدغه های مهم وزارت کار است و در این راستا پیشگیری از حوادث کار و رعایت مقررات قانونی از جمله اهداف بازرسان کار است که این امر موثر است. در کاهش هزینه های اضافی هزینه های ناشی از حوادث
بازرسان کار با برنامه ریزی منسجم و نظارت همه جانبه بازدید از کارگاه های فعال کشور و نظارت بر حسن اجرای مفاد قانون کار و مقررات فنی و حفاظت بهداشتی را در دستور کار قرار داده اند.ایمنی با حفظ و حراست از جان افراد کارگران ، بهبود کیفیت تولید و بهره وری شرکت ها.
بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بیش از 22 هزار کمیته حفاظت فنی در صنایع تشکیل شده و بیش از 800 بازرس کار در کشور فعال هستند. بی شک با بهره مندی از ظرفیت این کمیته ها می توان به اهداف کلان حوزه روابط کار در زمینه حمایت از نیروی کار بیش از گذشته دست یافت.
در همین راستا حامد ویس کرمی مدیرکل تعاون، کار و حفاظت اجتماعی استان تهران جایگاه بازرسان کار را مهم می داند و معتقد است که کار سرمایه هر جامعه و عامل اصلی توسعه هر کشور است و توسعه و فناوری را نمی توان بدون کار تعریف کرد.
بر اساس اعلام اداره کل تعاون، کار و حمایت اجتماعی استان تهران، حوادث ناشی از کار در سال گذشته 21 درصد و تصادفات فوتی 46 درصد در استان تهران کاهش یافته است.
به گفته وی، در حوزه اقتصادی و اجتماعی و در بخش تولید، حفظ سلامت و ایمنی جانی و پیشگیری از مخاطرات روانی کار از مهمترین اقدامات بازرسان کار است.
مدیرکل تعاون، کار و حفاظت اجتماعی استان تهران ضمن مثبت ارزیابی از عملکرد بازرسان کار در کاهش تصادفات نسبت به سال قبل، گفت: در سال گذشته حدود 21 درصد از کل حوادث ناشی از کار و حدود 46.1 درصد تصادفات فوتی تصادفات در استان تهران نسبت به سال قبل رخ داده است. مشابه سال قبل کاهش داشت که نشان از برنامه ریزی و عملکرد خوبی در استان تهران دارد.
ویس کرمی در عین حال حمایت از نیروی کار را عاملی مهم در افزایش بهره وری می داند و معتقد است: به دلیل وجود آلودگی در محیط کار، جامعه کارگری و تولید نباید از حضور نیروهای متخصص محروم بماند. ، اما با حذف خطرات و آلودگی های محیط کار از هدر رفتن تجربیات ارزشمند نیروهای متخصص جلوگیری کرد و از نیروی کار محافظت کرد.
بر اساس گزارش ها، سالانه 420 هزار بازرسی از کارگاه های قانون کار در کشور انجام می شود و حدود 360 هزار اخطاریه برای رفع ایرادات کارگاهی صادر می شود.
بر اساس قانون کار، با نظارت بازرسان کار، خدمات کار و دادستانی از فعالیت کارگاههای خطرناک جلوگیری میشود و در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی در واحدی، بازرسان با همکاری دادستانهای محل درب آنها را میبندند. واحد تولیدی به منظور حفظ و حراست از نیروی کار.
تشکیل اداره کل بازرسی کار به منظور حفظ و حراست از نیروی کار و بر اساس ماده 96 قانون کار، انتظار می رود نظارت عالیه بر کلیه کارگاه های مشمول قانون کار اعمال نماید.
در اساسنامه سازمان بین المللی کار (ILO)، از همه کشورهای عضو دعوت شده است تا یک سیستم بازرسی کار ایجاد کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس ماده 95 قانون کار، نظارت مستمر بر ایمنی کار و اجرای مقررات فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرمایان است. در حال حاضر در کارگاههای بیش از 25 نفر، کمیتههای فنی حفاظت و بهداشت کار به عنوان دستگاههای اجرایی وزارت کار و نظارت بر کارگاهها وظیفه بازرسی را بر عهده دارند.
انتهای پیام