وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیابان ها و منابع طبیعی سازمان در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ گفت: در برنامه هفتم بر کنترل و کاهش 20 درصدی کانون های بحرانی فرسایش بادی تاکید شده است. به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، هدف اصلی است.
به گفته وی، کار در مناطق بیابانی و فرسایش بادی را کاری سخت و ضعیف دانست، لذا با بهره گیری از توان بخش خصوصی و مشارکت موثر جوامع محلی و هدف گذاری طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت. وی انتظار داشت در مقایسه با بی طرفی، نقش خود را در نابودی زمین و توسعه صنعت پایدار ایفا کنیم.
این مسئول با بیان اینکه 30 میلیون هکتار از مناطق بیابانی کشور درگیر فرسایش بادی است، افزود: بیش از 14 میلیون هکتار از نظر آسیب به اراضی کشاورزی، روستاها و جاده ها کانون بحرانی محسوب می شود.
جعفریان ادامه داد: سیاست های دیگری نیز در قالب طرح کاشت یک میلیارد اصله در حال پیگیری است که از آن جمله می توان به ایجاد بادگیرهای کوتاه به طول 17 هزار کیلومتر در اطراف مزارع و اقدامات جایگزینی مالچ نفتی به منظور خنثی سازی تخریب اراضی اشاره کرد. لازم به ذکر است که پروژه مالچ پاشی کمتر از یک دهم فعالیت در مالچ را به خود اختصاص می دهد.
مدیرکل دفتر سازمان امور بیابان ها و منابع طبیعی با بیان اینکه پروژه های امسال بر اساس مشارکت مردمی و ملاحظات زیست محیطی خواهد بود، تصریح کرد: طرحی به مساحت 3 میلیون هکتار را شناسایی کرده ایم. مقابله با بیابان زایی که کنترل بیابان زایی است. محور تخریب اراضی برای این منظور با مختصات علمی و ملاحظات همه جانبه 16 اقدام اعتباری برنامه ریزی شده با مشارکت بخش خصوصی و جوامع محلی اجرا می شود.