مدیر برنامه ریزی سد و مخزن رودخانه سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به کاهش 125 درصدی حجم قابل استفاده آب در کرخه گفت: در حوضه کرخه درصد کاهش حجم مفید بسیار زیاد است. بالا کرخه به زیر سطح عملکرد رسیده است.
ای بی اس نیوز/ خوزستان مدیر برنامه ریزی سد و مخزن رودخانه سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حال حاضر حجم کل آب سدهای استان 2.6 میلیارد مترمکعب است که معادل 20 درصد ظرفیت مفید مخازن استان است. بند ها. درصد دارد.
شریفی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود می توان گفت که تامین برق حوضه کارون شرایط نامناسبی دارد و امیدواریم در ماه های آینده شرایط این حوضه مطلوب و پایدار باشد.
سد دز تنها سدی است که نسبت به سال گذشته شرایط بهتری داشت
تصمیمی برای تامین آب صیفی جات در اردیبهشت ماه آینده گرفته خواهد شد
شریفی با اشاره به وضعیت کرخه نور افزود: رودخانه کرخه به چند قسمت تقسیم می شود. در حوضه کرخه نور که از شاخه های کرخه است از کشاورزی و شرب و دامداری صحبت می شود و طول آن بیش از 100 کیلومتر است. با توجه به اینکه در ابتدای این کانال برداشت آب کشاورزی وجود دارد، آب به درستی به شاخه های انتهایی این کانال نمی رسد، اما از این نظر آب را از هر دو کانال دیگر تامین می کنیم تا آب به انتهای آن برسد. سرشاخه های کرخه نور و سطوح کشاورزی بقیه آبرسانی شود.
نیروگاه کرخه به دلیل کاهش سطح آب غیرمولد است
وی افزود: به همین دلیل بحث برنامه ریزی تامین آب کشتی تابستانی در جلسات کارشناسی مشخص می شود و در اردیبهشت ماه این موضوع اعلام می شود. روال هر سال در استان به همین صورت است و تصمیم گرفته می شود تا در اردیبهشت سال آینده آب مورد نیاز صیفی جات تامین شود زیرا بیشتر صیفی جات از خرداد شروع می شود و تا مهر ادامه دارد.
وی بیان کرد: تمامی نیروگاه های سدهای استان آماده بهره برداری هستند و در صورت نیاز وارد مدار می شوند، اما نیروگاه سد کرخه به دلیل پایین بودن سطح آب نسبت به میزان بهره برداری بی بهره است اما بقیه نیروگاه ها نیروگاه ها آماده ساخت هستند.
کاهش 16 درصدی مخازن آب سدهای خوزستان نسبت به سال گذشته
وی گفت: وضعیت سد دز نسبت به سال گذشته بهتر است و این سد تنها سدی است که وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته دارد. در مدت مشابه سال گذشته 460 میلیون مترمکعب آب در حوضه این سد وجود داشت که اکنون این میزان به 700 میلیون مترمکعب رسیده و 53 درصد افزایش یافته است.
مدیر برنامه ریزی سد و مخزن رودخانه سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به پیش بینی بارندگی در آینده گفت: سازمان هواشناسی در پیش بینی بلندمدت خود به صراحت اعلام کرده است که بارش ها در چند سال آینده کمتر از حد نرمال خواهد بود. سال ها. دمای هوا کمی بالاتر از حد نرمال است که نیاز به آب را افزایش می دهد.
مدیر برنامه ریزی سد و مخزن رودخانه سازمان آب و برق خوزستان گفت: وضعیت تامین آب استان از کرخه، دز، مارون و کارون نرمال و بدون تنش است اما در حوضه کرخه به دلیل کمبود آن، موضوع مطرح شده است. برنامه زمانبندی تامین آب عملیاتی شده و برداشت آب به صورت شش ماهه از بالادست تا تصویب انجام می شود و این سوال تا پایان سال ادامه دارد.
علی شریفی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره آخرین وضعیت سدها و رودخانه های خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر 2.6 میلیارد مترمکعب حجم آب مفید در سدهای استان وجود دارد که معادل 20 درصد ظرفیت قابل استفاده سدهای استان است. مخازن سدهای استان نسبت به سال گذشته 41 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: حجم مفید آب سدهای استان در سال گذشته 4.5 میلیارد مترمکعب بوده و البته در آن سال خشکسالی نیز رخ داد. بحث کاهش حجم مفید آب سدها نیز حکایت از تداوم خشکسالی در استان خوزستان دارد.
مدیر برنامه ریزی سد و مخزن رودخانه سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه عرضه محصولات پرمصرف تقریبا غیرممکن و با محدودیت شدید است، گفت: محدودیت ها اعمال خواهد شد و در برخی حوضه ها مانند کرخه می تواند بسیار شدیدتر باشد. و در برخی حوضه ها کمتر است.
absnews
وی گفت: طبیعتاً با توجه به مشکلاتی که در تامین آب داریم قطعاً باید کشت تابستانه در برخی حوضه ها در حوزه کشاورزی را کنار بگذاریم.
شریفی ادامه داد: در حوضه سد کرخه همچنان بیلان منفی است و میزان آب ورودی کمتر از خروجی آن است. در این حوضه حتی در استان های کرمانشاه و ایلام که بالادست محسوب می شوند، از نظر عملکرد و بارندگی شرایط خوبی وجود نداشت. همچنین در پایین دست حوضه کرخه بارندگی خوبی نداشتیم که نشان دهنده تداوم خشکسالی است.
مدیر برنامه ریزی سد و مخزن رودخانه سازمان آب و برق خوزستان درباره نیروگاه های سدهای استان گفت: نیروگاه های سدهای استان همگی آماده تولید برق هستند. ما عموما در زمستان در حداقل مصرف هستیم و برق کمی تولید می شود و بیشتر تولید در تابستان انجام می شود که نیاز استان افزایش می یابد.
شریفی افزود: اولویت ما در تابستان قطعا تامین آب شرب به میزان و کیفیت مناسب و سایر نیازها از جمله کشاورزی با توجه به منابع آبی است که در اختیار داریم و پس از تامین آب محصولات فعلی در اردیبهشت ماه سال آینده. وضعیت حوضه های آبخیز اعلام می شود. می شود.
وی گفت: وضعیت تامین آب مخازن سدها نسبت به سال گذشته کاهش یافته و اکنون حجم آب مخازن خوزستان 5.6 میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال گذشته 16 درصد و 31 درصد کاهش داشته است. نسبت به شرایط عادی
تامین آب کشتی های پرمصرف تابستانی تقریبا غیرممکن است
شریفی در خصوص تامین آب صیفی جات گفت: در شرایط فعلی برای کشت پاییزه، زمستانه و بهاره آب را تامین می کنیم و در حال حاضر برای اسفند و فروردین که پرمصرف ترین ماه های سال آبی هستند، آب را تامین می کنیم. “
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز