عطاالله الهاشمی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به کاهش آب های زیرزمینی و کمبود آب در بخش کشاورزی، کشاورزان با مشکلاتی مواجه هستند به گونه ای که در گذشته از هر چاه 30 لیتر در ثانیه برداشت می شد. اما الان بین 10 تا 15 لیتر رسیده است.
به گفته وی، برنامه ریزی تولید مبتنی بر بهره برداری از چاه های کشاورزی است و بر اساس قانون و قراردادی که مالکان کشاورزی با وزارت نیرو منعقد کرده اند، وزارت نیرو متعهد شده است که چاه های کشاورزی را برای آنها برق تامین کند. 24 ساعته با ولتاژ مناسب که متاسفانه در سالهای اخیر با قطعی برق روزانه 5-6 ساعته حق کشاورزان تضییع شده است.
الهاشمی ادامه داد: قطعی برق از چاه های کشاورزی منجر به تنش های اجتماعی، کم آبی و آسیب به تولید می شود و این در حالی است که وزارت نیرو موظف است با تلاش مناسب برق کشاورزان را به صورت 24 ساعته تامین کند.
به گفته وی، وزیر نیرو در پایان سال گذشته اعلام کرد که توانستیم برق کشور را مدیریت کنیم، در حالی که مدیریت به معنای کمبود نیست. مدیریت زمانی است که برق بخش کشاورزی حتی برای یک لحظه قطع نشد، زیرا این بخش در تامین امنیت غذایی نقش اساسی دارد.
عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با بیان اینکه بیشترین خسارت ناشی از قطعی برق به بخش کشاورزی وارد می شود، گفت: یک چهارم زمان برداشت آب به دلیل قطعی برق از بین می رود که منجر به کاهش می شود. حداقل 10 تا 15 درصد در تولید و باعث خسارت به برق می شود و در نهایت این مشکلات به اعتراضات مکرر کشاورزان منجر شد.
خبرنگار: آزاده محبی