آژانس غذای سازمان ملل اعلام کرد که قیمت جهانی مواد غذایی در ماه مارس برای دوازدهمین ماه متوالی کاهش یافت.
به گزارش ای بی اس نیوز، شاخص قیمت جهانی آژانس غذای سازمان ملل در ماه مارس برای دوازدهمین ماه متوالی کاهش یافت که نسبت به رکورد یک سال گذشته پس از حمله روسیه به اوکراین، 20.5 درصد کاهش داشت.
این آژانس جمعه، 7 آوریل اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) در ماه گذشته به طور میانگین 126.9 واحد بوده است که از 129.7 در فوریه کاهش یافته است که پایین ترین رقم از جولای 2021 است. ارزش اولیه برای فوریه 129.8 بود. فائو گفت که عرضه فراوان، تقاضای واردات کمتر و تمدید قرارداد صادرات غلات اوکراین در کاهش نقش داشته است.
این آژانس مستقر در رم افزود که کاهش این شاخص نشان دهنده قیمت پایین غلات، روغن های گیاهی و محصولات لبنی است که قیمت های بالاتر شکر و گوشت را جبران می کند.
ماکسیمو تورو، اقتصاددان ارشد فائو، در بیانیهای گفت: «با کاهش قیمتها در سطح جهانی، قیمتها همچنان در بازارهای داخلی بسیار بالا هستند و همچنان در حال افزایش هستند و چالشهای بیشتری را برای امنیت غذایی ایجاد میکنند».
در ماه مارس، شاخص قیمت غلات فائو نسبت به ماه قبل 5.6 درصد، گندم 7.1 درصد، ذرت 4.6 درصد و برنج 3.2 درصد کاهش یافت. روغن های گیاهی 3 درصد کاهش یافت، حدود 47.7 درصد کمتر از سطح شاخص در مارس 2022، در حالی که شاخص لبنیات 0.8 درصد کاهش یافت.
شکر 1.5 درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح خود از اکتبر 2016 رسید، زیرا نگرانی ها در مورد چشم انداز تولید کمتر در هند، تایلند و چین کاهش یافت. شاخص قیمت گوشت 0.8 درصد افزایش یافت.
فائو همچنین پیش بینی خود را برای تولید جهانی غلات در سال 2022 به 2.777 میلیارد تن افزایش داد که 1.2 درصد کمتر از سال قبل است. تولید جهانی برنج در سالهای 2022-23 به 516 میلیون تن رسید که 1.6 درصد کمتر از رکورد برداشت سال 2021-2022 است.
بر اساس گزارش رویترز، مصرف جهانی غلات طی دوره 2022-2023 به 2.779 میلیارد تن رسید که نسبت به سال 2021-2021 0.7 درصد کاهش داشته است.
انتهای پیام