کاهش عرضه مواد اولیه روغن موتور در بورس کالا و پیامدهای آن
رئیس کمیسیون روان کننده های خودرو و صنعتی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران، نتیجه این تصمیمات انحصاری را اجبار به واردات روغن پایه و افزایش هزینه تولید و خروج ارز و پرکردن روغن پایه اعلام کرد. جیب کشورهای خلیج فارس. چنین فرصت هایی وجود دارد، گفت: انصاف نیست که در این شرایط تورم از یک سو تحریم های ظالمانه از سوی دیگر ارز کشور که به سختی به دست می آید به دلیل تصمیمات بد از بین برود. شک، برای حل مشکلات و جلوگیری از سوء استفاده برخی فرصت طلبان. راه حل هایی وجود دارد اما شرط اصلی این است که از قبل فکر و قصدی برای حل مشکلات نداشته باشید.
وی افزود: شرکت عرضه کننده مدعی افزایش عرضه در بازار بود، در شرایطی بود که دو نوع روغن پایه تولید روغن موتور از بورس خارج شد که باعث تعطیلی تعداد زیادی از کارخانه های روغن موتور شد. .
انتهای پیام
رئیس کمیسیون روان کننده های خودرو و صنعتی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران با بیان اینکه بدون شک علیرغم ادعای این شرکت ها این امر بر بازار مصرف تاثیرگذار خواهد بود، گفت: این اتفاق کاملا برنامه ریزی شده است زیرا از در شهریور روند خرید افزایش می یابد، فراز و نشیب های زیادی داشت و در آبان ناگهان اعلام شد که دیگر عرضه نمی کنیم.
وی تاکید کرد: تصمیمات انحصاری یکی از شرکت های نفتی منجر به نابودی تولید و بیکاری تعدادی از کارگران در این شرایط سخت اقتصادی می شود که برخلاف فرمایشات مقام معظم رهبری است.
وی خاطرنشان کرد: حتی اگر چنین طرحی وجود داشت، باید شش ماه قبل اعلام می شد و پیشنهاد کاهش می یافت.
رئیس کمیته روان کننده های خودرو و صنعتی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: کاهش عرضه روغن موتور در بورس کالا پیامدهای متعددی از جمله تعطیلی کارخانه ها را به دنبال داشته است که باید از آن جلوگیری کرد.
محسن رفعت در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: وقتی شرکتی هم تامین کننده مواد اولیه اصلی باشد و هم به عنوان رقیب در بازار دیده شود، نتیجه انحصار و مهندسی بازار می شود. عوام فریبی تحت عنوان قاچاق و سازماندهی عرضه در بورس و این در شرایطی است که بورس قوانینی را ارائه کرده است که به راحتی می توان با اعمال آن سوء استفاده را به حداقل رساند.
رفعت بیان کرد: در این راه اتحادیه همیشه پیشگام و آماده است و دست همکاری خود را به سوی همه مدیران دراز می کند و امیدوارم تا دیر نشده، پیشگیری به جای درمان اتفاق بیفتد و مسئولان اقدامات اساسی را انجام دهند تا دیر شود. حل این مشکل بزرگ.”
رفعت افزود: با نگاهی ساده به دو سال گذشته می توان دریافت که در سال 2019 عرضه این روغن 9752 تن بوده است. در سال 1400 عرضه 9522 تن بود. به 5106 تن کاهش یافت.