اخبار اقتصادی روز

کاهش شدید ارتفاع باعث فرود غیرعادی هواپیمای ماهان شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، دفتر بررسی سانحه سازمان هواپیمایی کشوری روز پنجشنبه 28/4/1303 در خصوص «فرود نامنظم و برخورد بدنه هواپیمای مسافربری با باند فرودگاه کرمان» اعلام کرد:

تاریخچه پرواز:

در تاریخ 04/28/1403 ساعت 8:20 صبح به وقت محلی (UTC ساعت 04:50 صبح)، یک هواپیمای Avro RJ100 با شماره ثبت EP-MOG و شماره پرواز 1051، با 9 خدمه و 85 مسافر (در مجموع 94 مسافر) با راهنمایی کمک خلبان، خانم با گواهینامه 376515 (CPL(A) و نظارت خلبان، MM با شماره گواهینامه 363688؛ (ATPL(A) از فرودگاه بین المللی مهرآباد تهران به فرودگاه بین المللی کرمان) پرواز دارای رسید.

خلبانان مسیر تهران – کرمان را به صورت عادی و بر اساس برنامه پروازی و بدون عواقب قابل توجه انجام دادند و پس از ورود به فرودگاه مقصد و تماس رادیویی با برج مراقبت پرواز از طریق طرح ورودی ALMOB، مجاز به انجام 34 VORY هستند. RW. طرح رویکرد

حدود ساعت 9:40 صبح پس از استقرار هواپیما در سمت آخر طرح تقرب، کمک خلبان (PF) به هواپیما دستور داد در باند 34 سمت چپ فرودگاه کرمان فرود آید و ضمن کاهش قدرت موتور، در فاصله حدود 100 متری در زمین، سیستم کاهش سرعت هواپیما (ترمز هوایی) باز است.

اظهارات خلبانان نشان می دهد که در آن لحظه هواپیما به طور ناگهانی کاهش ارتفاع را تجربه کرده و هنگامی که از ارتفاع 50 فوتی از سطح باند عبور کرد، سیستم خودکار EGPS Call Out برای اطلاع از ارتفاع 50، 40، 30 فعال شد. ، 20 و 10 فوت سرعت اعلام ارتفاعات فوق بسیار زیاد بود که در آن لحظه و با توجه به شرایط موجود خلبان هواپیما کنترل هواپیما را در دست گرفت و از ادامه فرود منصرف شد و سرعت را افزایش داد. قدرت موتورها و بالا بردن سر هواپیما برای افزایش ارتفاع.

بر اساس علائم لاستیک ارابه فرود اصلی و برخورد سطح زیرین هواپیما به باند، در فاصله تقریباً 150 فوتی از آستانه باند، ارابه فرود اصلی هواپیما با سطح باند برخورد کرد. ، سپس هواپیما به آرامی با سطح باند فرودگاه برخورد کرد و در فاصله تقریباً 170 فوتی از آستانه باند، روکش قرمز رنگ نشان دهنده برخورد سطح زیرین دم هواپیما به شدت به سطح مسیر برخورد کرد و. تقریباً 2.5 متر از بدنه پایینی هواپیما 4-FR35 رانده شد و از این مقدار تقریباً 170 سانتی متر از بدنه پایین بدنه پاره شد.

پس از لغو فرود، مهماندار هواپیما به خلبان اطلاع می دهد؛ با خروج از هواپیما بوی نامطبوع و سوزش احساس می شود و خلبان تصمیم می گیرد ارابه فرود را باز نگه دارد و از واحد برج مراقبت پرواز فرودگاه می خواهد که از باند 34 سمت چپ بازدید کنند و در صورت وجود تکه های لاستیک هواپیما یا اشیاء خارجی (( FOD) مشاهده شده است، به آنها اطلاع دهید و همچنین وضعیت و وضعیت ارابه فرود را با دوربین بررسی کنید و گزارش دهید که جسم خارجی (FOD) یا قطعه لاستیک در باند فرودگاه پیدا نشده است.

خلبان تصمیم می گیرد به طور عادی روی باند فرود بیاید. پس از فرود هواپیما در ساعت 9:58 صبح و مستقر شدن هواپیما در پارکینگ و پیاده شدن مسافران، خلبان هواپیما را بازرسی کرد و متوجه شد که در مرحله اول فرود، سطح زیرین. دم هواپیما به سطح باند فرودگاه کرمان برخورد کرد و آسیب دید و پاره شد (Tail Strike). شواهد موجود نشان می دهد که شتاب عمودی شدیدی به بدنه هواپیما وارد شده و باعث فرود سخت شده است.

لازم به ذکر است اقدامات لازم جهت بررسی سانحه بر اساس آیین نامه مصوب رسیدگی به سوانح و سوانح هوایی و پیوست شماره 13 کنوانسیون شیکاگو و در عین حال اطلاع رسانی رویداد صورت گرفت. این حادثه تهیه و به سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی (ICAO) و هیئت بررسی سوانح بریتانیا (AAIB) به عنوان کشور طراح و سازنده هواپیما ارسال شد و پس از دریافت مدارک و جمع‌آوری اطلاعات مربوطه، تحقیقات نهایی انجام شد. گزارشی تهیه و به مراجع ذیربط ارسال خواهد شد.

هواپیمایی ماهان، سازمان هواپیمایی کشوری،

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *