یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه با اصلاح ترازنامه بانک ها و کنترل آن در ماه های اخیر شاهد کاهش رشد نقدینگی بوده ایم، گفت: سیاست های اصلاحی بانک مرکزی به تدریج آشکار می شود اما امیدواریم که خود را نشان دهد. اثرات آن بر بازار کالاها و خدمات
وحید شقاقی شهری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص تاثیرات مثبت کنترل ترازنامه بر کنترل ماهانه تورم کالاها، اظهار کرد: یکی از ریشه های تورم عدم تعادل در سیستم بانکی کشور است. در واقع دو عدم تعادل در کشور باعث رشد گسترده نقدینگی می شود: اول اینکه کسری بودجه و دوم عدم تعادل در سیستم بانکی کشور عامل این رشد گسترده است. بر این اساس، بانک مرکزی برای خود هدف قرار داده است که بتواند ترازنامه بانک ها را نظارت و کنترل کند. از نظر کنترل ترازنامه بانک ها به منظور ارتقای شفافیت و سلامت نظام بانکی کشور و همچنین محدود کردن رشد ترازنامه بانک های بد.را در دستور کار قرار دهد.
این کارشناس اقتصادی کشور تاکید کرد: در واقع سیاست بانک مرکزی برای کنترل رشد نقدینگی، کنترل ترازنامه بانک های کشور است و برای این منظور، تضمین سلامت و شفافیت بانک ها در کشور است. ترازنامه و محدود کردن رشد ترازنامه بانک های بد. به میزانی که ترازنامه بانکهای کشور سالمتر و شفافتر باشد و سلامت نظام بانکی کشور بهبود یابد، تولید آن میتواند به کنترل رشد نقدینگی کمک کند.
سالم و شفاف ترازنامه بانک ها، جلوگیری از رشد بیش از حد ترازنامه بانک های بد، همگی نقش مهمی در کنترل رشد نقدینگی و تورم دارند.وی ضمن تاکید بر اینکه با کنترل رشد نقدینگی می توان امیدوار بود که تورم تا حدودی مهار شود، گفت: یکی از ریشه های تورم بحث کنترل رشد نقدینگی، نقدینگی است. این امر با کنترل ترازنامه بانک ها و البته سالم و شفاف سازی ترازنامه بانک ها و جلوگیری از رشد بی رویه ترازنامه بانک های بد محقق می شود که همگی می توانند نقش مهمی در کنترل رشد نقدینگی و تورم داشته باشند. کنترل.
کارشناس اقتصادی و بانکی کشور گفت: زمانی که کنترل رشد نقدینگی صورت گیرد، مازاد تقاضا در بازار کاهش می یابد و به میزانی که مازاد تقاضا تحت کنترل قرار گیرد، منجر به کاهش قیمت کالاها و کاهش قیمت ها می شود. کالاها خدمات.
شقاقی شهری در خصوص تاثیر افزایش/کاهش دارایی ها و بدهی های ترازنامه بر کنترل تورم ماهانه کالایی گفت: نظام بانکی نیز از دو عدم تعادل رنج می برد. یکی از آنها عدم تعادل درآمد و هزینه و دیگری عدم تعادل دارایی و بدهی است که هر دو برای نظام بانکی کشور دردسرساز هستند. در صورت عدم تطابق درآمد و هزینه، هزینه های سیستم بانکی گاهی بیشتر از درآمد سیستم بانکی است. اما در عدم تعادل دارایی و بدهی باید گفت که متاسفانه بانک های خاصی در کشور،دارایی های موهوم و سمییا منابع را مسدود و مسدود کرده اند که این عدم تعادل را بدتر می کند.
وی افزود: بانک مرکزی به همان اندازه که می تواند به شفافیت و سلامت نظام بانکی کمک و نظارت کند، می تواند سلامت نظام بانکی را بهبود بخشد، انجماد منابع را کاهش دهد و عدم تعادل (اعم از درآمد – هزینه و دارایی – منفعل) را کاهش دهد. . می توان امیدوار بود که اضافه برداشت سیستم بانکی نزد بانک مرکزی کاهش یافته و ایجاد نقدینگی اضافی کنترل شود.
این کارشناس اقتصادی ادامه می دهد: این کنترل ترازنامه سیاستی است که آغاز شده و البته باید توجه داشت که زمان بر است و برخلاف انتظارات تورمی که به سرعت بر تورم اثر می گذارد، بحث سیاست کنترل ترازنامه بانکی است. و شفافیت دارایی ها و یکسان سازی دارایی ها و بدهی ها یا در واقع تحقق دارایی ها و بدهی ها در سیستم بانکی می تواند آثار مثبتی داشته باشد. اگرچه زمان بر است و تدریجی است، اما یکبار و بلافاصله اثرگذار نیست و آثار آن به تدریج در کنترل تورم نقدینگی نمایان می شود.
ناترای ها یک شبه ایجاد نمی شوند
شقاقی شهری گفت: نارضایتی انباشتی است که یک شبه ایجاد نشده و حاصل ساختار معیوب 50 ساله نظام بانکی کشور است که به تدریج ایجاد و تشدید شد. بنابراین مانند انتظارات تورمی نیست که بتوان به یکباره تورم را افزایش یا کنترل کرد.
این کارشناس مسائل اقتصادی و بانکی خاطرنشان کرد: این سیاست بانک مرکزی جزء سیاست های اصلاح ساختاری است و به تدریج اجرایی می شود.
وی افزود: در ماه های اخیر که بانک مرکزی سیاست اصلاحی خود را آغاز کرد، شاهد بودیم که رشد نقدینگی حدود 10 درصد کنترل شد. به تدریج با کنترل رشد نقدینگی می توان امیدوار بود که آثار آن بر بازار کالا و خدمات نیز مشهود باشد.
این کارشناس اقتصادی گفت: البته یادمان باشد که نارضایتی تنها عامل تورم و التهاب قیمتی است. موضوع انتظارات تورمی و نوسانات ارزی از دیگر منابع نوسانات قیمتی است که بانک مرکزی باید به آن توجه کند. زیرا نمی توان امیدوار بود که ثبات قیمت تنها از طریق سیستم بانکی حاصل شود. بحث ثبات و مدیریت بازار ارز و مدیریت انتظارات تورمی، هر کدام می توانند نقش و بخشی را برای این منظور ایجاد کنند.
انتهای پیام