اخبار اقتصادی روز

کاهش حوادث ناشی از کار با رعایت قوانین ایمنی در شرکت ها


در اساسنامه سازمان بین المللی کار (ILO) از همه کشورهای عضو خواسته شده است که یک سیستم بازرسی کار ایجاد کنند. بازرسی کار مؤثر و کارآمد یکی از مؤلفه ها و نشانه های اساسی هر دولت مترقی و هر اقتصاد موفق است.

به گزارش ای بی اس نیوز، موضوع ایمنی و بهداشت حرفه ای مستلزم مشارکت معنادار همه شرکای اجتماعی و دولت ها است که علاوه بر ارتقای شاخص های ایمنی و بهداشت کار، موجب تحقق رفاه اجتماعی کارگران و جامعه می شود.

بر اساس ماده 95 قانون کار، نظارت مستمر بر ایمنی کار و اعمال مقررات فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرمایان است. هر گاه در اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد حادثه ای رخ دهد، مسئولیت جهات جزایی و حقوقی و مجازات های مذکور در این قانون بر عهده شخص کارفرما یا مسئول مذکور است.

در حال حاضر مسئولیت ایمنی محیط کار و نظارت بر آن بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و به منظور رعایت ایمنی در محیط کار، حضور بازرسان کار جهت بازدید از محل و حمل الزامی است. خارج از نظارت پیشگیری از حوادث ناشی از کار و رعایت مقررات قانونی از جمله اهداف بازرسان کار است که در کاهش هزینه های اضافی ناشی از حوادث موثر است.

احمدرضا پرنده – مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است که کارفرمایان موظف به ایجاد شرایط ایمن در محیط کار، تجهیزات و آموزش هستند.

وی با اشاره به اهمیت نقش بازرسان کار در نظارت بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی و حفظ سلامت نیروی کار در کارگاه ها، گفت: وزارت کار آمادگی دارد جلسات آموزشی با حضور اتحادیه ها و تشکل های کارگری و کارگری برگزار کند. با استفاده از ظرفیت مرکز تحقیقات وزارت کار تامین امنیت.

کاهش حوادث ناشی از کار با رعایت قوانین ایمنی در شرکت ها
انجام بازرسی و رعایت قوانین ایمنی باعث کاهش تصادفات در کارگاه ها می شود

به گفته مدیرکل بازرسی کار وزارت کار، برخی از بخش‌ها و صنایع مانند صنعت نفت و حفاری می‌توانند در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خدمات امنیتی ارائه کنند، زیرا به دلیل اهمیت کار، مسائل ایمنی و بازرسی مورد توجه است. در این بخش ها و استفاده از توانمندی های آموزشی منجر به کاهش نرخ حوادث شغلی در این بخش شده است.

پیش از این معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صیانت از نیروی انسانی را یکی از دغدغه های مهم وزارت کار برشمرد و گفت: موضوع حفاظت از منابع حقوق بشر و کاهش حوادث ناشی از کار. باید یکی از مهمترین رویکردهای بازرسان کار باشد و بازرسان با برنامه ریزی منسجم و نظارت کامل بازدید از کارگاه های فعال در کشور را در دستور کار قرار دهند.

از بدو تاسیس دولت سیزدهم تاکنون اقدامات موثری در حوزه مهندسی ایمنی و بهداشت حرفه ای در سطح کلان در حوزه ایمنی و بهداشت کار انجام شده است. موضوع تدوین قوانین ایمنی فضای محدود در دستور کار وزارت کار قرار گرفت و مقرر شد با تصویب آن پیمانکاران و کارفرمایان موظف به رعایت ایمنی در کارگاه های تحت مسئولیت خود بر اساس مقررات باشند و بازرسان کار از مفاد آیین نامه در کنترل های مربوطه همچنین با همکاری شورای اسلامی شهر تصویب دو کنوانسیون سازمان بین المللی کار. کنوانسیون شماره 81 در مورد “بازرسی کار در صنعت و تجارت” و کنوانسیون شماره 155 در مورد “ایمنی و بهداشت شغلی” به عنوان یک محور راهبردی اصلی برای بهبود ایمنی و سلامت در کار در سطح ملی حفظ شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس ماده 98 قانون کار، بازرسان کار و کارشناسان بهداشت حرفه ای حق دارند در هر زمان از شبانه روز بدون اطلاع قبلی وارد کارگاه های مشمول قانون کار شوند و از آنها بازرسی کنند. بازرسان کار به عنوان ضابطان وظیفه نظارت بر اجرای صحیح مقررات قانون کار و مقررات و دستورالعمل های حفاظت فنی را بر عهده دارند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *