16:08 – 23 مهر 1403
حسین آهنی رئیس مرکز نظارت بر کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: آمارها در بخش کشاورزی پیچیدگی های خاص خود را دارد اما با استفاده از فناوری های روز سطح زیر کشت گندم، جو، کلزا را برآورد کردیم. و برنج
به گفته وی، امسال با همکاری پژوهشکده برنج شمال، روسای سه استان شمالی، کارشناسان اجرایی، معاونت زراعت ریاست جمهوری، مدیر غلات، اداره برنج و وزارت جهاد کشاورزی پروژه مشترکی را آغاز کردیم. . تیم سنجش از دور و منطقه کاشت برنج با استفاده از تصاویر ماهوارهای، نمونههایی از دادههای زمانی و مکانی را برآورد کردیم که بر اساس آن پیشبینی تولید بیش از 2 میلیون و 700 هزار تن برنج سفید ایرانی بود.
آمار تولید برنج واقعی است
آهنی ادامه داد: اگر بحث تنظیم بازار باشد، امسال هیچ نگرانی در مورد برنج نداریم و در شرایط فعلی فشار بر واردکنندگان است، در حالی که برآوردهای آماری تولید برنج درست و نزدیک به واقعیت است.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد افزود: دولت سیاست گذار، سازمان دهنده، برنامه ریز و تسهیل کننده است. حال وقتی می خواهیم از تولیدکننده و مصرف کننده حمایت کنیم باید ساختار صحیح را مشخص کنیم تا در صورت کسری، نیاز کشور وارد شود، اما در شرایط فعلی واردکنندگان به واردات فشار وارد می کنند که این موضوع مرتبط است. افزایش قیمت نفت حوزه سیاستی مربوط به کمبود آمار است.
به گفته وی، مرکز فناوری اطلاعات آماری را در سامانه ها منتشر می کند و نماینده مربوطه آمار را به صورت رسمی اعلام می کند، به عنوان مثال آمار تولید 15 میلیون تن گندم و 12 میلیون تن خرید کاملاً صحیح است، هرچند نقاط ضعفی داریم. در بعضی جاها، اما مربوط به دهه های گذشته است. ثبات قیمت مرغ و تخم مرغ علیرغم نوسانات نرخ ارز ناشی از سیستم های کنترل سختگیرانه و سازگار متفاوت است.
ایجاد رصدخانه کشاورزی عامل موثری در شفافیت آمار است
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه راه اندازی رصدخانه کشاورزی نقش عمده ای در شفافیت آمار دارد، افزود: در حال حاضر کالاهای اساسی و محصولات پاییزه گندم، برنج و جو هستند. به شرطی که کلزا به صورت سیستماتیک کنترل و پایش شود و اعداد قابل قبول و قابل برنامه ریزی باشد.
آهنی با بیان اینکه بر حوزه طیور به صورت روزانه نظارت هوشمند می شود، گفت: محصولاتی که روزانه با سفره های مردم سروکار دارند و تاثیر فوری دارند به صورت مستمر بررسی و پایش می شوند.
این مقام مسئول گفت: اکثر آمارهای بخش کشاورزی دقت مکانی بیش از 90 درصد دارند و جای نگرانی نیست.
خبرنگار: آزاده محبی