سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی به منظور طی مراحل شناسایی و تایید شعب تامین اجتماعی فعالیت خود را از سر گرفته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، علیرضا عسگریان، معاون وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی با اعلام این خبر گفت: سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی با همکاری مرکز امنیت اطلاعات فناوری های ساختمانی و فضای مجازی به نشانی bimekar.mcls.gov.ir دوباره بازنویسی شد
به گفته وی در حال حاضر کلیه کارگران ساختمانی کاندید می توانند با طی مراحل شناسایی و تایید شعب تامین اجتماعی در سامانه ثبت نام کرده و از مزایای پوشش بیمه ای بهره مند شوند.
استفاده کنندگان دستگاه های اجرایی سامانه اعم از تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها، شعب سازمان تامین اجتماعی و بازرسان و جذب کنندگان اتحادیه های کارگری ساختمانی نیز می توانند به انجام وظایف بپردازند.روال بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی از طریق این سامانه و اعتراضات خود را مدیریت کنند.
کارگران ساختمانی واجد شرایط بیمه اجتماعی در سراسر کشور می توانند در این سامانه ثبت نام و با ارائه مدارک مورد نیاز کد رهگیری دریافت کنند.
با توجه به مصوبه کارگروه رفع موانع اجرای بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی، ثبت نام کلیه کارگران ساختمانی اعم از بیمه شده و غیر بیمه شده در این سامانه الزامی است. ضمناً فرآیند سنجش صلاحیت داوطلبان از طریق نظرسنجی و بازدید میدانی توسط مسئولین انجام و نتایج به اطلاع واجدین شرایط خواهد رسید.
به گزارش ای بی اس نیوز، در صورتی که کارگران ساختمانی رمز عبور خود را اشتباه وارد کرده و یا در مورد مراحل ثبت نام بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی سوالی داشتند می توانند با شماره تلفن 63468346-021 تماس بگیرید مدارک مورد نیاز برای ثبت نام مدارک هویتی از قبیل کارت ملی و شناسنامه، قبوض برق و تلفن ثابت و کارت صلاحیت معتبر از سازمان فنی و حرفه ای می باشد.
شرایط دریافت مزایای بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی واقعیت این است که متقاضیان به طور مستقیم در زمینه ساخت و ساز، توسعه، بازسازی، تعمیرات و تخریب مربوط به ساختمان مشغول به کار هستند و از این بابت حقوق دریافت می کنند. همچنین داشتن کارت مهارت فنی معتبر از سازمان آموزش فنی و حرفه ای.
عدم عضویت در یکی از مشاغل مورد تایید دیگر، نداشتن وسایل نقلیه عمومی و کار، نداشتن کارت سلامت مبنی بر عضویت در اتحادیه های تحت نظر وزارت بهداشت، مشمول مقررات خاص بیمه ای و بازنشستگی نمی باشد. مشمول نبودن فعالیت در سایر زمینه های تجاری، صنعتی و خدماتی از دیگر شرایط بهره مندی کارگران ساختمان از بیمه اجتماعی می باشد.
31 شهریورماه امسال نمایندگان با عنایت به ایراد شورای نگهبان به مصوبه قبلی که یک هفته بعد به تصویب شورای نگهبان رسیده بود، طرح بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی را بررسی و اصلاح کردند. چند روز بعد رئیس شورای اسلامی در نامه ای خطاب به رئیس جمهور از اجرای «قانون اصلاح ماده (5) قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی» خبر داد.
بر اساس این قانون، سازمان تامین اجتماعی موظف است از سهم بیمه شده کسر حق بیمه از کارگران دارای پروانه فنی شاغل مستقیم به عنوان سهم کارگر و معادل 25 درصد از کل هزینه ها، 7 درصد حق بیمه دریافت کند. صدور مجوز ایجاد یا توسعه، احداث یا اطمینان از افزایش تراکم ساختمانها و همچنین تخریب و نوسازی ساختمان و همچنین تعمیرات بزرگ از طرف مالک، کارگران.
از نکات قابل توجه اصلاحیه جدید این است که در صورت تامین نشدن منابع لازم برای پوشش بیمه ای کارگران ساختمانی، با تصویب هیات وزیران امکان افزایش کل عوارض تا 30 درصد و سالانه تا سقف وجود دارد. حداکثر 2.5٪.
بر اساس این قانون، سازمان تامین اجتماعی موظف است پس از احراز مدارک و احراز اشتغال به عنوان کارگر ساختمانی، حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این بند به کارگران ساختمانی متقاضی پوشش بیمه ای معادل و متناسب با درآمد ارائه کند. از قانون راه اندازی مجدد بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مسیر حرکت می کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، تعداد کارگران ساختمانی بیمه شده در سال های 1398 و 1399 تقریباً 840 هزار نفر بوده و در حال حاضر کمتر از 600 هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار دارند. بر اساس آمار، حدود یک میلیون و 300 هزار کارگر ساختمانی در کشور مشغول به کار هستند که از این تعداد کمتر از 600 هزار نفر مشمول بیمه هستند و 650 هزار کارگر ساختمانی در نوبت بهره مندی از بیمه اجتماعی هستند.
انتهای پیام