وی افزود: آیا کمتر از خودرو استفاده کرده ایم؟ برای صرفه جویی در مصرف انرژی در منطقه چه کرده ایم؟ فقط در مبحث 19 مقررات ملی ساختمان بود که به دوجداره بودن پنجره ها اشاره کردیم. مگر ما غیر از شعار کار دیگری انجام دادیم؟ سوال اساسی دیگر این است که کدام بخش متولی بهینه سازی مصرف انرژی در کشور است؟ با این روش نمی توان گام مثبتی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی برداشت. انرژی در کشور ما ارزان است. درآمد مردم هم کم است. ما نمی توانیم قیمت انرژی را به یکباره افزایش دهیم، اما درآمد مردم کم خواهد ماند. اما چه سیاست هایی برای بهینه سازی مصرف در نظر گرفته ایم؟ از سوی دیگر چه سیاستی در حوزه صنعتی برای بهینه سازی مصرف انرژی اتخاذ کرده ایم؟ چرا به صنعت دستور نداده ایم که در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی اقداماتی انجام دهد؟
نماینده مردم گرگان و آق قلا در شورای اسلامی گفت: امروز با عدم تعادل گاز مواجه هستیم. اولویت اول مصرف گاز در کشور نیز در حوزه خانگی و تجاری است. برای بهینه سازی مصرف قلمرو خود چه کرده ایم؟ راه حلی به مردم دادیم یا فقط گفتیم دمای خانه را بین 24 تا 25 درجه نگه دارند؟ چه راهی برای صرفه جویی در مصرف پیش روی مردم گذاشته ایم؟ آیا بخاری با راندمان بالا در اختیار مردم قرار داده ایم؟ ما 26 میلیون خانه داریم که از گاز طبیعی استفاده می کنند. 20 میلیون نفر از بخاری گازی استفاده می کنند. چه تعداد بخاری گازی با استاندارد بالا تولید کرده ایم؟
آیا راه حلی برای صرفه جویی در مصرف انرژی به مردم ارائه کرده ایم؟
عضوکمیسیون انرژی شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با آواز نمی توان مردم را در مصرف انرژی صرفه جویی کرد، بلکه باید با ارتقای بهره وری لوازم مصرفی مردم و استانداردسازی ساختمان ها، بستری برای صرفه جویی در حوزه خانگی و تجاری فراهم شود.
انتهای پیام
وی افزود: شاهد جایگزینی لامپ های کم مصرف با لامپ های پر انرژی بوده ایم. این اقدام منجر به کاهش مصرف برق شد. در حوزه گاز باید بخاری های پربازده یا سیستم گرمایش مرکزی کم مصرف داشته باشیم. راه های زیادی برای بهینه سازی مصرف وجود دارد، نکته مهم این است که به طور ملموس عمل کنید. این کشور است که با قطع گاز صنایع تولیدی و پتروشیمی ضرر می کند. برای واردات گاز مورد نیاز این منطقه باید دلار پرداخت شود. همه اینها به ضرر کشور است. مردم ما می توانند به خوبی پس انداز کنند. ما باید تجهیزات مناسب را در اختیار آنها قرار دهیم. افرادی که نمی توانند بخار گاز تولید کنند. مسئولیت این صنعت است. به جرات می توانم بگویم که با استانداردسازی مواد مصرفی و ساختمانی، اختلاف ما در زمینه انرژی تا حد زیادی کاهش می یابد. از محل صرفه جویی در عرصه های داخلی و تجاری می توانیم نیاز صنعت را تامین کنیم.
قطع گاز صنایع و پتروشیمی به کشور آسیب می زند
رمضانعلی سنگدوینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به احتمال قطع گاز صنعتی و اعمال محدودیت های بیشتر برای نیروگاه ها توسط شرکت ملی گاز، اظهار کرد: بیش از 32 سال در صنعت گاز در کشور فعالیت کردم. در دو سالی که در مجلس بودم در کمیسیون انرژی با این صنعت سروکار داشتم. از سال 1388 هدفمندی یارانه ها را اجرا کردیم. ما از طریق این طرح به دنبال صرفه جویی در مصرف انرژی، نه فقط در مصرف گاز، بلکه در مصرف کلی انرژی بوده ایم. صرفه جویی در بنزین، گازوئیل، برق، گاز و سوخت های فسیلی همگی در نظر گرفته شده است. از سال 1388 که هدفمندی یارانه ها آغاز شد، چه اقداماتی برای صرفه جویی در مصرف انرژی انجام داده ایم؟
برای صرفه جویی در مصرف انرژی در خانه چه اقداماتی انجام داده ایم؟
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در صورت صرفه جویی در این زمینه دو تا سه مرحله پالایش گاز برای کشور فراهم می شود. اگر از سال 89 به این سمت می رفتیم، امروز بعد از 12 سال، وضعیت ما اینگونه نبود. متاسفانه ما اینطور فکر نمی کردیم. باید قدمی برداریم تا مردم گامی در جهت صرفه جویی بردارند. دو فاز پالایشگاه بیش از 50 میلیون مترمکعب گاز تولید می کند که اگر قیمت جهانی واقعی آن را محاسبه کنیم می بینیم که امروز چه می سوزانیم. مصرف بنزین نیز در کشور بسیار بالاست.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز