سرپرست اداره کل تعاون، کار و حفاظت اجتماعی استان تهران با اشاره به آتشسوزیهای اخیر در برخی از کارخانهها، انبارها و کارخانجات از کارفرمایان خواست با رعایت اصول ایمنی و پیشگیری، نصب تجهیزات لازم، اطفاء حریق و بیمه را جدی بگیرند. مجموعه خود را در برابر آتش و کوشا تر.
به گزارش ای بی اس نیوز، یکی از مطالبات مهم جامعه کارگری و کارفرمایی ارتقای ایمنی به منظور کاهش حوادث ناشی از کار است که وزارت کار دولت سیزدهم در این زمینه اقدامات موثری انجام داده است. کاهش حوادث ناشی از کار ، گسترش آموزش و رعایت نکات ایمنی که به کاهش تلفات و حوادث ناشی از کار کمک کرد.
به گفته کارشناسان یکی از مهمترین دستاوردهای دولت در ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت شغلی کاهش آمار حوادث کار بوده است. بر این اساس موضوع حمایت از نیروی کار در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفت و در همین راستا بیش از 25000 کمیته حفاظت فنی در کشور و در کارگاه های بیش از 25 نفر به منظور از نیروی کار محافظت کنید کار انجام شده است.
آمارهای جهانی نیز نشان می دهد که سالانه 2 میلیون و 800 هزار نفر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند. به گفته کارشناسان، مهم ترین پیامد حمایت از نیروی کار، ارتقای رشد و بهره وری در شرکت است که بستر حمایت از ثبات شغلی و حفظ اشتغال در واحدها را فراهم می کند.
در همین راستا محمد آذرپناه – سرپرست اداره کل تعاون، کار و حفاظت اجتماعی استان تهران – ضمن اشاره به آتش سوزی های اخیر در برخی کارخانجات، انبارها و کارخانجات از کارفرمایان خواست تا تجهیزات لازم را از نظر رعایت نکات ایمنی نصب کنند. و توصیه ها و اصول پیشگیری. ، اطفای حریق و بیمه مجموعه های خود در هنگام آتش سوزی دقت و جدیت بیشتری داشته باشند.
وی از لزوم به صدا درآوردن زنگ خطر به منظور هشدار به متولیان کارخانجات، انبارهای تولید و نگهداری مواد قابل اشتعال و همچنین دستگاه های خدمات عمومی از وقوع آتش سوزی خبر داد و تاکید کرد: وقوع چندین آتش سوزی در برخی اماکن عمومی و کارخانجات پزشکی و انبارهای محصولات قابل اشتعال در استان تهران به عنوان یک هشدار جدی تلقی شود.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و حفاظت اجتماعی استان تهران آتش سوزی را یکی از حوادث صنعتی با اثرات مخرب بر جامعه کارگری و تولیدی دانست و از کارفرمایان خواست با رعایت کمترین هزینه در کارگاه ها اصول ایمنی را رعایت کنند. . علت اصلی بروز آنها عدم آموزش کافی نیروی کار و عدم استفاده از تجهیزات ایمنی است.به گزارش آذرپناه، یکی از حوادث محیط کار که آثار مخربی بر جامعه کارگری، تولید و پیشرفت اقتصادی دارد، وقوع آتش سوزی است و کارفرمایان با رعایت اصول ایمنی در محیط کار می توانند با هزینه کم از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنند. کارگاه هایی که علت اصلی آن عدم آموزش، مناسب سازی نیروی کار و عدم بکارگیری نگهبان در مجتمع ها و عدم استفاده از تجهیزات حفاظتی است.
پیش از این معاون روابط صنعتی وزارت کار از وجود یک میلیون کارگاه فعال با کمتر از 10 کارگر در کشور خبر داد و گفت: 4 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور صرف حوادث ناشی از کار و بیماری های شغلی می شود. که در ایران عدد قابل توجهی است.
پس از الحاق ایران به کنوانسیون 155 سازمان بین المللی کار در خصوص ایمنی و بهداشت کار، مقررات این کنوانسیون از 27 بهمن ماه سال جاری لازم الاجرا شد که بر اساس آن کلیه شاغلین در کلیه مشاغل کشور و در کلیه بخش های دولتی، خصوصی و دولتی. موسسات تابع کنوانسیون هستند و ملزم به رعایت بهداشت و ایمنی شغلی هستند. با اجرای موافقتنامه ایمنی و بهداشت در کار، محیط زیست سالم برای محیط زیست و نیروی کار تضمین می شود و با کمک شرکای اجتماعی و نهادهای ذیربط، راه برای کاهش بیماری های شغلی باز می شود.
در قانون کار ایران بر اهمیت رعایت ایمنی و بهداشت در محیط کار تاکید شده است. بر اساس تبصره 1 ماده 96 قانون کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول برنامه ریزی، کنترل، ارزیابی و بازرسی در زمینه بهداشت حرفه ای و درمان کار بوده و موظف است اقدامات لازم را در این خصوص به عمل آورد. پایان. توجه.
بر اساس ماده 147 قانون کار، دولت موظف است خدمات بهداشتی و درمانی را به کارگران و کشاورزان مشمول این قانون و خانواده آنها ارائه دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سلامت به عنوان یکی از شاخص های اصلی حمایت اجتماعی همواره مطرح بوده و توجه به سلامت نیروی کار در دستور کار دولت ها بوده است. کارشناسان معتقدند همکاری مناسب با بازرسان کار و پیگیری جدی هشدارها در پیشگیری از حوادث محیط کار و رعایت اصول ایمنی توسط کارفرمایان موثر است. علاوه بر این، آموزش کلید اصلی پیشگیری از حوادث محیط کار است و کارگاه ها باید نکات ایمنی و حفاظتی را در دستور کار قرار دهند.
انتهای پیام