اصلاح نظام قیمت گذاری یکی از دغدغه های اصلی کارشناسان و متخصصان بانک و پرداخت است. در سیستم نامناسب فعلی، مبالغ هنگفتی بابت کارمزد تراکنش ها از سوی بانک ها پرداخت شده است که علاوه بر هزینه های هنگفتی که برای راه اندازی و پشتیبانی خدمات بانکداری الکترونیک و پرداخت هزینه می شود، مشکلات فراوان دیگری را برای شبکه پرداخت ایجاد کرده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعت پرداخت، اصلاح نظام کارمزد در نظام بانکی را یک ضرورت می دانند و معتقدند نظام فعلی کارمزد نه تنها نمی تواند کمکی به اقتصاد کشور و نظام بانکی کشور کند، بلکه مشکل ساز است. رشد و توسعه. .
در این زمینه کارشناسان بانکی و فعالان صنعت پرداخت در این باره اظهار نظر کرده و معتقدند بخشنامه جدید بانک مرکزی می تواند گام مهمی در اصلاح آن باشد.
قاسم نوده فراهانی، رئیس خانه اصناف ایران در این باره گفت: این سامانه که کار می کند و خدمات ارائه می کند، عموماً متضمن هزینه هایی مانند زیرساخت و پرسنل است که باید توسط کمیسیون تامین مالی شود.
مرتضی ترک تبریزی، رئیس هیئت مدیره یک بانک دولتی نیز افزود: شبکه پرداخت در حال حاضر با مشکلات جدی توسعه مواجه است و شرکت های پرداخت به وضعیتی رسیده اند که توسعه شبکه برای آنها مقدور نیست و تعادل پیدا کرده اند. مشکلات ورق و سودآوری این موضوع قطعاً منجر به کاهش سطح خدمات به گیرندگان و افراد خواهد شد.
وی افزود: بانک ها در حوزه پرداخت الکترونیک به دنبال سودآوری نیستند، بلکه می خواهند این بخش به خودی خود توسعه یابد. یعنی در این صنعت زیرساخت ها، کارکنان و شرکت های جدید را تجهیز و توسعه می دهیم.
محمدحسین کاشی، یکی از مدیران شبکه پرداخت الکترونیکی نیز معتقد است که اگر اختلالی در شبکه پرداخت الکترونیکی کشور ایجاد شود و یا نتوانیم شبکه را بر اساس پویایی کسب و کار توسعه دهیم، قطعا صنعت پرداخت از این صنعت عقب خواهد ماند. .
صادق فرامرزی، کارشناس ارشد شبکه پرداخت، مدل نرخ ثابت را عددی بر اساس تعداد تراکنش ها، عاملی می داند که شرکت های پرداخت را از هرگونه نوآوری از نظر کیفی محروم می کند و می افزاید: این روش به این معناست که برای کمیت بدون کیفیت پرداخت می کنیم. و هر بازار و هر سیستمی را فساد و نابود می کند.
حمید بنیان، معاون خدمات بانکداری الکترونیک یکی از بانک های خصوصی نیز گفت: اگر نتوانیم خدمات با کیفیت مطلوب را برای شبکه پرداخت که امروز جمعیتی بالغ بر 85 میلیون نفر و طیف وسیعی از اقتصاد را در بر می گیرد، ارائه کنیم. جغرافیای ایران، اولاً ذینفعان ناراضی خواهند بود، از جمله اصناف را دنبال خواهند کرد.
کوروش پرویزیان، دبیر کانون بانک های خصوصی نیز معتقد است که سیستم و مدل پیشنهادی کنونی به مدل های مورد استفاده در سایر کشورها نزدیک تر است، در واقع سیستم جدید کارمزد با تجربیات بخش های مختلف کشور همخوانی بیشتری دارد. جهان
بر اساس این گزارش، چندی پیش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای کارآمدتر کردن شبکه پرداخت الکترونیکی و ارتقای سطح خدمات رسانی به کاربران، اصلاحات سیستمی کارمزد تراکنش های این شبکه را اجرا و مصوبه جدیدی را ابلاغ کرد. خط مشی.
با توجه به اینکه بیش از 11 سال است که سیستم کارمزد شبکه پرداخت کشور تغییری نکرده است، این به روز رسانی با استقبال کارشناسان و فعالان شبکه پرداخت مواجه شده است، زیرا معتقدند این رویداد ممکن است منجر به توسعه خدمات و نوسازی ناوگان شبکه شود.
بر اساس دستورالعمل جدید سامانه کارمزد که با هدف ایجاد تعادل و تناسب بین خدمات دریافتی و تقبل هزینه های گسترش و پایداری زیرساخت شبکه پرداخت الکترونیکی، صاحبان دستگاه های کارتخوان برای هر خرید تراکنش از 1200 تا حداکثر سقف تعیین شده با توجه به مبلغ تراکنش کارمزد می پردازند. به عبارت دیگر کف این کارمزدها برای معاملات تا سقف 6 میلیون ریال 1200 ریال و برای معاملات بالاتر 40000 ریال تعیین شده است.
لازم به ذکر است با توجه به اصلاحات، کارمزد تعیین شده مربوط به دستگاه های کارت خوان است و کارمزد قابل دریافت از دارنده کارت صفر است، البته شبکه بانکی و بانک دریافت کننده همچنان بیشترین سهم را خواهند داشت. پرداخت هزینه تراکنش های خرید کارت.
انتهای پیام