شهمیرزایی با بیان اینکه 70 مجتمع پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه 90 میلیون تن در حال بهره برداری است و فروش نهایی محصولات به حدود 25 میلیارد دلار می رسد، گفت: صادرات محصولات مجتمع پتروشیمی حدود 26 میلیون تن و 10 میلیون تن است. به بازارها صادر می شود، در داخل کشور عرضه می شد، در حالی که شاهد تحقق 133 درصدی تبدیل ارز در این بخش بودیم.
وی با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی گفت: 30 درصد صادرات غیرنفتی ایران مربوط به حوزه پتروشیمی است در حالی که سهم 28 درصدی از صادرات پتروشیمی منطقه را داریم، از این رو استراتژی کلان ما این است که طراحی چرخه کامل صنعت پتروشیمی در کشور
وی بومی سازی کاتالیست ها را یکی از راهبردهای وزارت نفت دولت سیزدهم دانست و افزود: در نظر داریم تمام کاتالیست های این صنعت را بومی سازی کنیم و بر اساس سند جامع کاتالیست ها که تهیه کرده ایم، می توانم بگویم. که راه زیادی در پیش نداریم
شهمیرزایی افزود: همه اینها در شرایطی است که سال گذشته حدود 15 میلیارد دلار ارز به پتروشیمی آوردیم که نزدیک به 12 میلیارد دلار آن در شرایطی به نیما واریز شد که دولت سیزدهم خزانه خالی را پس گرفته بود.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به حمایت شرکت های ملی نفت، گاز، پالایش و پخش و حمایت های ویژه معاون وزیر و وزیر نفت از صنعت پتروشیمی ادامه داد: اگر بخواهیم اقتصاد پویا داشته باشیم. کشور باید مسیر صنعت پتروشیمی این کشور را طی کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه تا افق برنامه هفتم توسعه روزانه 2 میلیون و 100 هزار بشکه تقاضای خوراک در حوزه پتروشیمی خواهیم داشت، گفت: از آنجایی که بخش قابل توجهی از صنعت پتروشیمی ما را تشکیل می دهد. بر اساس گازرسانی توسعه یافته است، در فصل زمستان در این بخش با مشکلاتی مواجه هستیم و همه باید به ما کمک کنند.
absnews
وی همچنین بر برنامه ریزی برای توسعه متوازن صنعت پتروشیمی در ایران تاکید کرد و گفت: بر این اساس توسعه مرحله دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر، مذاکره با سرمایه گذاران برای اجرای 20 طرح در منطقه ویژه منطقه پتروشیمی منطقه پارس و احداث پالایشگاه ها و شهرک های پتروشیمی در پایین دست منطقه جاسک، قطب قشم و منطقه مکران را در دستور کار داریم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مرتضی شهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در همایش مدیران ارشد صنعت نفت اظهار داشت: کاتالیست های ایرانی با موفقیت در مجتمع های پتروشیمی روسیه استفاده می شود. روس ها نیز به دلیل اینکه کاتالیست های چینی در راکتورهای مجتمع های پتروشیمی خود کار نمی کنند، کیفیت کاتالیزورها را تا این حد بالا نمی دانستند، آنها معتقد بودند که کیفیت کاتالیست های ایرانی بالاست و با بهترین های دنیا رقابت می کنند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز