کد خبر: 2055308
27 جولای 1403 در 8:43 ق.ظ.
92 بازدید
0نقطه نظر
مهدی الفتی ملی پوش ژیمناستیک کشورمان پس از 60 سال در شرایطی به سهمیه المپیک رسید که این فدراسیون در سال های اخیر با مشکلات مدیریتی و حاشیه ای زیادی دست و پنجه نرم می کرد.
به گزارش ” ای بی اس نیوز ورزشی” و به نقل از مهر، کاروان ورزشی ایران با 40 سهمیه، 29 سهمیه آقایان و 11 سهمیه بانوان تا چند روز دیگر راهی پاریس می شود تا در بزرگترین رویداد ورزشی جهان شرکت کند. ایران با 40 ورزشکار در رتبه 57 جهان قرار دارد و از نظر تعداد ورزشکار با اکوادور مساوی است.
تعداد سهمیه ایران نسبت به دوره های قبلی المپیک کاهش چشمگیری داشته و نسبت به 4 دوره گذشته کمتر بوده است. بنابراین، در بازیهای ۲۰۲۰ توکیو ۶۵ ورزشکار، در ریو ۲۰۱۶ ۶۴ ورزشکار، در لندن ۲۰۱۲ ۵۳ ورزشکار و در پکن ۲۰۰۸ ۵۵ ورزشکار حضور داشتند.
اگرچه تعداد ورزشکاران ایرانی در المپیک پاریس نسبت به دوره های قبل کاهش یافت و بر خلاف دوره های قبل، هیچ یک از رشته های توپی اعم از هندبال، والیبال و بسکتبال نتوانستند سهمیه حضور در این المپیک را کسب کنند، اما در این دوره بازی های المپیک یکی از زمین های ورزشی برای اولین بار به حد نصاب رسیده است.
60 سال از آخرین حضور ایران در ژیمناستیک در المپیک می گذرد. در آن زمان جمیلا سروری که تنها 14 سال داشت در المپیک 1964 توکیو شرکت کرد و پس از آن ژیمناستیک در هیچ یک از دوره های المپیک نماینده نداشت. البته وضعیت فعلی این ورزش که مادر و پایه ورزش محسوب می شود در سال های اخیر به قدری نامطلوب بوده است که طبیعی است ورزشکاران این رشته به دلیل تضادهای مدیریتی که در بدنه وجود داشت با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و نمی توانند موفق شوند. از فدراسیون
علیرغم اینکه مشکلات مدیریتی این رشته در سال های اخیر زیاد بوده و نزدیک به سه سال است که درگیری هایی در داخل فدراسیون برای تغییر مسیر وجود دارد، مهدی الفتی برای اولین بار در تاریخ توانست به سهمیه المپیک پاریس دست یابد. ژیمناستیک ایران وی که در چهار دوره مسابقات انتخابی المپیک شرکت کرده بود با کسب رتبه دوم در رده بندی مسابقات سهمیه اعلام شده از سوی فدراسیون جهانی ژیمناستیک راهی المپیک پاریس شد. این اتفاق برای اولین بار در ژیمناستیک ایران رخ داد و الفتی با کسب 62 امتیاز توانست جواز حضور در المپیک پاریس را کسب کند.
البته در کنار الفتی، مهدی احمدی کهنی دیگر ژیمناست ایرانی بود که به همراه الفتی در مسابقات انتخابی المپیک شرکت کرد. او به فینال جام جهانی آلمان رسید اما به دلیل عدم مصرف دوپینگ. در سال منتهی به المپیک، او توسط WADA محروم شد و نتوانست با سایر رقبا برای کسب سهمیه المپیک رقابت کند. حکم محرومیت خانی در اسفند ماه سال گذشته اعلام شد و وی به دلیل عدم تکمیل فرم به مدت دو سال محروم شد، هرچند به گفته خودش در آن زمان تنها 8 ماه از محرومیت وی باقی مانده بود، اما به هر حال نمی تواند جواز حضور در المپیک پاریس و در نهایت تنها یک سهمیه به ایران تعلق می گیرد.
مهدی الفتی ملی پوش ژیمناستیک ایران علاوه بر اینکه توانست نام خود را به عنوان اولین المپیکی این رشته در تاریخ ژیمناستیک ایران ثبت کند، پس از 80 سال در بازی های آسیایی هانگجو نیز به مدال نقره دست یافت. الفتی در المپیک هم پرچمدار ایران شد.
اعتراض به سهمیه الفتی
پس از اعطای سهمیه الفتی از سوی فدراسیون جهانی، به گفته زهرا اینچه درگاهی، ژیمناست استرالیایی از فدراسیون جهانی و مهدی الفتی شکایت کرد و خواستار حذف سهمیه المپیک الفتی و دادن مهلت به او و همچنین مهلت 24 شد. ساعت از اردیبهشت 24 ایران پاسخ داد. این موضوع بلافاصله توسط فدراسیون ژیمناستیک ایران مورد بررسی قرار گرفت و درخواست استرالیایی ها برای بررسی موضوع به صورت ویژه و فوری با مخالفت فدراسیون ژیمناستیک ایران و فدراسیون جهانی مواجه شد و مقرر شد موضوع به صورت عادی بررسی شود. اما به شکایت استرالیایی ها از فدراسیون جهانی و مهدی الفتی رسیدگی شد و با توجه به دفاعیات فدراسیون ایران از مهدی الفتی، دادگاه CAS رای به نفع ایران داد و مهدی الفتی به عنوان ورزشکار المپیکی در پاریس حاضر می شود. . فدراسیون جهانی ضمن تایید این موضوع برای الفتی در بازی های المپیک آرزوی موفقیت کرد.
شکایت استرالیا از الفتی دروغ بود
رضا خیرخواه سرمربی تیم ملی ژیمناستیک ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص حضور الفتی در المپیک پاریس گفت: متاسفانه استرالیایی ها چند روزی تمرکز ما را با یک شکایت واهی از الفتی به هم زدند. مشارکت. سهمیه اما خدا را شکر فدراسیون به شدت از این موضوع حمایت کرد.» و ثابت کرد که این موضوع صحت ندارد. از رئیس فدراسیون و مسئولان کمیته ملی المپیک بابت این حمایت تشکر می کنم. این شکایت کاملاً غیر ضروری بود و حتی مسئولان. فدراسیون جهانی گفت که تا به حال چنین شکایتی دریافت نکرده ایم و چرا این موضوع برای همه روشن نیست.
وی گفت: خوشبختانه با پیگیری های فدراسیون حکم برائت او تایید شد و می تواند در بازی های المپیک شرکت کند. او در این مدت تمرینات خوبی داشته، روحیه خوبی دارد و فدراسیون برنامه ریزی های خوبی انجام داده است. من خوبم. امیدوارم بتوانیم در المپیک خوب بازی کنیم و سربلند باشیم.
وعده کسب مدال المپیک سخت است
به گفته وزیر ورزش و جوانان، خیرخواه درباره کسب مدال المپیک توسط الفتی گفت: وعده مدال آوری در رشته المپیک بسیار پر ریسک است. به هر حال نه من و نه الفتی، هیچ کدام تجربه حضور در المپیک را نداشتیم. المپیک با همه مسابقات متفاوت است: اگر خوب بپرد و بتواند تعادل خود را حفظ کند، شانس المپیکی شدن دارد. امیدوارم بهترین عملکرد را در زمین المپیک داشته باشد.
مدیران کمیته برای حضور روانشناس همکاری کردند
سرمربی تیم ملی ژیمناستیک المپیک با اشاره به حضور روانشناس در کنار الفتی گفت: فدراسیون از کمیته ملی المپیک درخواست کرده بود تا زمانی که بازی های المپیک بر سر این سوال به توافق برسند روانشناس با الفتی داشته باشد و برای مدتی هم. حالا یک روانشناس روزی یک تا دو ساعت با او صحبت می کند. خوشبختانه تاثیر خوبی داشت. من سال ها با الفتی کار کرده ام و روحیه او را خوب می شناسم و می دانم چگونه با او رفتار کنم.
حضور ما در المپیک برای کسب مدال است
خیرخواه تاکید کرد: خدا را شکر با پیگیری های فدراسیون و کمیته ملی المپیک بلافاصله شرایط برای حضور روانشناس برای این ملی پوش فراهم شد. به نظر من حضور ما در بازی های المپیک به معنای کسب مدال برای ماست. کسب سهمیه در ژیمناستیک بعد از 60 سال اتفاق افتاد و اگر بتواند حرکات خود را به خوبی انجام دهد برای ما مدال خواهد بود. امیدوارم بتوانیم برای سومین بار تاریخ ساز شویم، اولین باری که الفتی توانست بعد از 80 سال در بازی های آسیایی هانگجو مدال نقره کسب کند. پس از آن سهمیه المپیک پاریس را به دست آورد و امیدوارم در مرحله سوم عملکرد قابل قبولی در زمین المپیک داشته باشد.