محققان تکنیک ژن درمانی جدیدی را توسعه داده اند که می تواند مدارهای مغز را با استفاده از میدان های مغناطیسی به صورت غیر تهاجمی کنترل کند. این روش جدید که با موفقیت روی موش ها آزمایش شده است، می تواند برای درمان اختلالات عصبی مانند بیماری پارکینسون یا افسردگی استفاده شود.
بر اساس گزارش نیواطلس، محققان دانشگاه راکفلر در ایالات متحده یک فناوری مغناطیس زایی توسعه داده اند که از میدان های مغناطیسی برای کنترل دقیق مدارهای خاص در مغز در زمان واقعی بدون نیاز به ایمپلنت استفاده می کند.
فناوری جدید ژن درمانی برای درمان بیماری پارکینسون
بر اساس مقاله ای که در مجله Science Advances منتشر شده است، محققان آزمایشاتی را بر روی موش ها انجام دادند که نشان داد این فناوری جدید می تواند نورون های خاصی را روشن یا خاموش کند و تأثیرات واضحی بر حرکات حیوانات دارد. در یک آزمایش، محققان از این تکنیک برای کاهش حرکات غیرطبیعی در موش مبتلا به بیماری پارکینسون استفاده کردند.
کنترل مدارهای مغز در زمان واقعی برای اجازه دادن به حیوانات بیمار – یا انسان – برای حرکت عادی یکی از اهداف اصلی دانشمندان علوم اعصاب است، اما همچنین یک چالش بزرگ است. به عنوان مثال، با استفاده از فناوری اپتوژنتیک، میتوان نورونهای خاصی را با استفاده از پالسهای نوری فوراً روشن یا خاموش کرد، اما دستگاهی در داخل مغز لازم است و بیمار باید تحت عمل جراحی قرار گیرد. اکنون فناوری مغناطیسی جدید محققان این مشکل را حل کرده است.
پروتئین کانال یونی به عنوان یک کلید برای روشن یا خاموش کردن سلول های عصبی آسیب دیده عمل می کند و به میدان های مغناطیسی حساس است. در روشهای سنتی ژندرمانی برای کنترل این کانال، جراحی باید روی نواحی خاصی از مغز انجام شود، اما در روش جدید، میدان مغناطیسی قدرت کافی برای تأثیرگذاری بر اتمهای آهن پروتئینی به نام فریتین برای باز یا بستن کانال دارد. به همین دلیل نیازی به انجام جراحی با روش جدید نیست.
اکنون محققان قصد دارند از این فناوری در آزمایشات بالینی نیز استفاده کنند و در صورت موفقیت می توان امیدوار بود که این روش برای درمان بیماری پارکینسون یا سایر اختلالات مورد استفاده قرار گیرد.
منبع خبر: https://digiato.com/health/magnetogenetics-breakthrough-offers-new-hope-for-treating-parkinson
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز