رئیس اداره کل مطالعه، نظارت و بازرگانی خارجی سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: برترین مقصد صادرات زعفران ایران در پنج ماهه نخست سال کشور چین با خرید ۲۸ هزار و ۴۴۷ کیلوگرم به ارزش ۳۳ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۶۹۱ دلار بوده است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید روح الله لطیفی آخرین وضعیت صادرات زعفران را اعلام کرد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان مرداد ماه بیش از 81 هزار و 521 کیلوگرم زعفران به ارزش 87 و 990 هزار دلار به 47 کشور جهان صادر شد. میانگین ارزش صادرات این محصول به 80 هزار دلار رسید.
وی افزود: برترین مقصد صادرات زعفران ایران در این پنج ماهه کشور چین با خرید ۲۸ هزار و ۴۴۷ کیلوگرم به ارزش ۳۳ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۶۹۱ دلار بوده است.
سخنگوی سابق گمرک درباره سایر مقاصد صادراتی طلای سرخ ایران نیز گفت: امارات 19 هزار و 116 کیلوگرم زعفران به ارزش 21 هزار و 33 هزار دلار، اسپانیا 15 هزار و 513 کیلوگرم به ارزش 15 میلیون و 925 هزار دلار، قطر هفت هزار و 123 کیلوگرم، 8 میلیون و 100 هزار دلار و افغانستان به ارزش 7 میلیون و 100 هزار دلار خریداری کردند. زعفران به ارزش 5 میلیون و 348 هزار دلار دومین تا پنجمین مقصد صادرات زعفران ایران است. پنج ماه اول امسال بود.
لطیفی افزود: ایتالیا دو هزار و 304 کیلوگرم به ارزش یک میلیون و 791 هزار دلار، عمان 1.82 کیلوگرم به ارزش یک میلیون و 473 هزار دلار، فرانسه 907 کیلوگرم به ارزش 917 هزار دلار، هند 696 کیلوگرم به ارزش 715 هزار دلار، کویت با 623 هزار کیلوگرم به ارزش 64 کیلوگرم خریداری کردند. . هزار دلاری ششمین تا دهمین مقصد صادرات زعفران ایران از اوایل فروردین تا اواخر مرداد ماه امسال بود.
رئیس اداره کل مطالعات، کنترل و تجارت خارجی سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: در خصوص سایر مقاصد صادراتی زعفران در پنج ماهه نخست امسال، افزود: آلمان، هلند، انگلیس، بلژیک. ، کانادا، بحرین، هنگ کنگ، استرالیا، تایوان، سوئد، ترکیه، مالزی، سوئیس، روسیه، قزاقستان، ویتنام، موریس، سنگاپور، تایلند، نروژ، رومانی، ژاپن، بنگلادش، اتریش، آفریقای جنوبی، پاکستان، فیلیپین، جدید نیوزلند اردن، اندونزی، کرواسی، برزیل، ایرلند، دانمارک، کره، بوسنی و هرزگوین و گرجستان یازدهمین تا چهل و هفتمین مقصد صادرات زعفران ایران بودند.
لطیفی در پایان گفت: بیشتر زعفران صادراتی در بسته بندی های کمتر از پنج گرم، پنج گرم تا ده گرم، ده گرم تا سی گرم و بیش از سی گرم و مقداری نیز به صورت پودری صادر می شود.