تابستان امسال با وجود افزایش شدید دما، خاموشی های مکرر در مصرف برق کشور و وجود نارضایتی عمومی در این صنعت، شاهد پایداری شبکه سراسری، تامین نامحدود برق در صنایع خانگی، تجاری و کوچک بوده ایم. بخش ها و ادارات و تحویل 22.55 درصد برق بیشتر به صنایع بزرگ بودیم.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت نیرو، آمارها و ارقام موجود از مدیریت مصرف برق نشان می دهد که در تابستان امسال به دلیل افزایش مصرف برق، کل مصرف برق کشور 6.6 درصد افزایش یافته است. ظرفیت تولید و مدیریت بار که مشکلی برای صنعت برق کشور ایجاد نکرده است.
تامین برق کافی برای صنایع علیرغم رشد 6.6 درصدی مصرف کل کشور، در حالی که گزارش ها نشان می دهد صنعت برق در سال جاری علاوه بر صنایع کشور در دوره مدیریت مصرف توانسته است 22.55 درصد از برق را علاوه بر صنایع کشور تامین کند.
بر اساس اطلاعات شرکت مدیریت شبکه برق ایران، در فصل تابستان امسال، صنایع بزرگ تحت مدیریت دیسپاچینگ کشور در مجموع 16.38 میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف کردند که نسبت به سال گذشته 4.7 درصد افزایش داشته است.
همچنین در این مدت بسیاری از صنایع نسبت به سال گذشته با افزایش مصرف برق مواجه بوده اند که از جمله آنها می توان به صنعت آلومینیوم اشاره کرد که در دوره مدیریت مصرف در مجموع 07/6 درصد انرژی الکتریکی بیشتری دریافت کرد.
علاوه بر صنعت آلومینیوم، سایر صنایع مانند خودروسازی و سیمان نیز به ترتیب 6.54 و 3.61 درصد انرژی الکتریکی بیشتری دریافت کردند و در مجموع کلیه صنایع متالورژی نیز در دوره مدیریت مصرف برق سال جاری 8.42 درصد انرژی برق دریافت کردند. به سال گذشته … دریافت بیشتر; رقم قابل توجهی که نسبت به سال 1400 رشد 22.55 درصدی را نشان می دهد.
افزایش میزان برق تحویلی به صنایع بزرگ، علیرغم افزایش مصرف کل، ممکن است برای بسیاری این سوال را ایجاد کند که تحقق همزمان این دو رویداد نیز خود را در شرایطی قرار می دهد که کشور با عدم تعادل کمیت جدی مواجه است. برق عرضه شده به صنایع بزرگ تولید و مصرف برق و در تابستان سال در حال حاضر حداقل 36 برابر رکورد پیک بار شکسته شده است، چگونه این امکان وجود دارد؟
پاسخ این است که گزارش ها حاکی از آن است که در پی اجرای طرح پاداش صرفه جویی در مصرف برق در بخش خانگی، بیش از 40 درصد مشترکان داخلی پاداش دریافت کردند و مبلغی معادل 2200 میلیارد تومان به آنها پرداخت شد.
اتفاقی که منجر به کاهش چشمگیر مصرف برق در بخش خانگی شد و در نتیجه امکان تامین برق بیشتر صنایع و چرخاندن هرچه بیشتر چرخ تولید کشور را افزایش داد.
همچنین در این مدت و به دنبال اجرای طرح اصلاح ساعت کاری ادارات، تقریباً 850 مگاوات در مصرف برق کشور صرفه جویی شد.
علاوه بر این موارد، وزارت نیرو مدتهاست که دو برنامه کلیدی را با هدف افزایش ظرفیت نیروگاهها، نوسازی برق و ساخت نیروگاههای جدید اجرا کرده است و از طریق این سه اقدام در مجموع بیش از هفت هزار و 500 مگاوات برق تولید شده است. ظرفیت تولید برق بیشتر اضافه شد، کشور توسعه یافت و امکان تامین برق بیشتر به بخش های مختلف فراهم شد.