اخبار اقتصادی روز

چگونه از شرکت های خدمات پس از فروش که به تعهدات خود عمل نکرده اند شکایت کنیم؟



مدیر فنی سامانه جامع خدمات پس از فروش (گارانتی) وزارت حراست گفت: از ابتدای سال جاری بخش ثبت شکایات در سامانه جامع گارانتی راه اندازی شده و در صورت عدم رعایت این تعهدات توسط شرکتی. ، مصرف کننده می تواند شکایت خود را در سامانه ثبت کند. : تاکنون بیشترین شکایات از شرکت های خدمات تلفن همراه و بهترین عملکرد مربوط به شرکت های خدمات لوازم خانگی بوده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر شهروندان می توانند برای دریافت شناسه رهگیری، شناسه رهگیری کالا را در سامانه جامع گارانتی در irang.ir در قسمت «استعلام اصالت گارانتی کالا بر اساس شناسه پیگیری» وارد کنند.اطلاعات محصول شامل سازنده، مدت گارانتی، فعال سازی گارانتی. روش، تاریخ شروع و انقضای گارانتی، شناسه محصول و شناسه رهگیری، جزئیات اطلاعات روی دستگاه (توضیحات محصول) و تعهدات گارانتی قابل مشاهده است. همچنین با کلیک بر روی لوگوی شرکت گارانتی کننده وارد صفحه شرکت گارانتی می شوید و می توانید اطلاعات جامع تری از شرکت گارانتی کننده مانند آدرس و تلفن همراه، نمایندگان، نظرات کاربران و غیره را مشاهده کنید.

ضمناً در حال حاضر استعلام اصالت ضمانت نامه فقط برای کالاهای مندرج در تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان پذیر است و برای سایر کالاها فقط می توانید جستجو برای شرکت های تایید شده اصولا گروه های کالایی موبایل، لوازم خانگی، اقلام دیجیتال و برخی از قطعات یدکی تولید و وارداتی داخل مشمول قانون گارانتی بوده و ملزم به ارائه خدمات پس از فروش می باشند.

احسان تشری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: مصرف کننده می تواند تعهدات گارانتی هر طبقه کالا را در سامانه irangs.ir در قسمت درخواست مشخصات کالا مشاهده کند. مثلا یخچال باید 24 ماه گارانتی داشته باشد و نصب آن رایگان باشد و کمپرسور آن 10 سال گارانتی داشته باشد. در صورتی که تامین کننده نتواند در مدت دو هفته ایراد یخچال را تعمیر کند، موظف به تعویض محصول می باشد.

وی با بیان اینکه این تعهدات از سوی وزارت حراست به شرکت ها ابلاغ شده و همه موظف به اجرای آن هستند، گفت: از ابتدای سال بخش ثبت شکایات در سامانه جهانی تضمین راه اندازی شد. بنابراین در صورتی که شرکتی به این تعهدات عمل نکند، مصرف کننده می تواند در سامانه شکایت کند.

ثبت 400 فقره ضمانت نامه از ابتدای سال تاکنون

به گفته مدیر فنی سامانه جامع خدمات پس از فروش (گارانتی) وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ابتدای سال جاری تاکنون نزدیک به 400 شکایت در سامانه جامع گارانتی ثبت شده که 90 درصد آن منتهی به صلح و حقوق مصرف کننده گرفته شد.

وی با بیان اینکه روند شکایت به این صورت است که اگر پیگیری فرد توسط شرکت گارانتی به نتیجه نرسد، در سامانه ثبت شکایت می کند، تصریح کرد: پس از ثبت شکایت، توسط پشتیبانی در سایت بررسی می شود. همان روز تا در صورت نقص مدارک به شاکی اطلاع داده شود. سپس این ادعا به سبد خرید شرکت گارانتی ارسال می شود. این شرکت هفت روز کاری فرصت دارد تا این شکایت را حل کند. در غیر این صورت شرکت در سامانه گارانتی نمره منفی دریافت کرده و شکایت به سامانه 124 ارسال خواهد شد.

وی افزود: پس از این شکایت، سازمان پشتیبانی و تعزیرات پیگیری خواهد کرد. این سیستم دارای 124 طرف برای پیگیری شکایات است، اما گسترده است و همه اموال و همه تخلفات را در بر می گیرد. به همین دلیل، برای مدیریت بهتر مطالبات، فرآیندی در نظر گرفته شد تا ابتدا خود سیستم گارانتی به آن رسیدگی کند که منجر به حل و فصل تقریباً 90 درصد مطالبات در سیستم شد.

کدام محصولات بهترین و بدترین عملکرد گارانتی را دارند؟

به گفته این مقام مسئول، بیشترین شکایات تاکنون از سوی شرکت های خدمات پس از فروش موبایل بوده است، زیرا تعداد شرکت های گارانتی کننده تلفن همراه بسیار زیاد است و ارزیابی درستی از قراردادهای خدمات پس از فروش آنها انجام نشده است. بهترین عملکرد مربوط به شرکت های خدمات پس از فروش لوازم خانگی بود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *