بانک سیلیکون ولی و بانک امضای ایالات متحده آمریکا با سرعت فوق العاده ای ورشکست شدند و هجوم تعداد زیادی از سپرده گذاران به یکباره برای برداشت سرمایه خود از بانک ورشکسته بی سابقه بود.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از اکونومیک، بانک سیگنیچر که مقر آن در نیویورک است، ۱۱۰ میلیارد دلار دارایی و ۸ میلیارد دلار سهام داشت و پس از وحشت مشتریان و برداشت سپرده های خود، با مشکل مواجه شد.
این بانک روز یکشنبه 12 مارس توسط وزارت خدمات مالی ایالت نیویورک تعطیل شد، زیرا این بانک اعلام کرده بود که تا صبح دوشنبه قادر به بهبود وضعیت مالی خود نخواهد بود.
در حالی که وحشت ناشی از بحران بانکی به یک آتش سوزی تبدیل شد، چهارمین بانک بزرگ آمریکا، First Republic، یک بانک با خدمات کامل و شرکت مدیریت ثروت، شاهد سقوط بیش از 20 درصدی سهام خود در 15 مارس بود.
در کمتر از 24 ساعت، مجموعا 11 غول بزرگ بانکی ایالات متحده مانند بانک آمریکا، سیتی گروپ، جی پی مورگان چیس، ولز فارگو، گلدمن ساکس و مورگان استنلی 30 میلیارد دلار سپرده برای نجات بانک فرست ریپابلیک پرداخت کردند.
چه کسی مسئول سقوط بانک های آمریکایی است؟
بحران های ناگهانی نیازمند قربانیان فوری هستند. پس از ناپدید شدن سریع چهار بانک در ایالات متحده، همه نگاه ها به سمت رهبران این مؤسسات بانکی معطوف شد.
بسیاری از تحلیلگران فقدان مدیریت، رهبری مؤثر، شیوههای مدیریت فاسد و ناتوانی مدیران ارشد در پیشبینی تأثیر بالقوه آشفتگی در بازار ارزهای دیجیتال در سال گذشته را مقصر میدانند.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به آمریکاییها اطمینان داده است که سیستم بانکی و سپردهگذاران ایالات متحده در امنیت هستند و قول داده است که در 13 مارس به مالیاتدهندگان آسیبی نرساند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران و بانکها بدون حمایت هستند، آگاهانه ریسک کردهاند و وقتی ریسک نتیجه نمیدهد سرمایهگذاران پول خود را از دست میدهند و سرمایهداری اینگونه است.
از این گذشته، بایدن معاون رئیس جمهور در دولت باراک اوباما بود، رئیس جمهور سابق که بحران سال 2008 در سیستم مالی را پشت سر گذاشت که مقررات مالی سخت تری را در وال استریت تصویب کرد.
با این حال، به گفته آدام اسمیت، فیلسوف اسکاتلندی قرن هجدهم که به طور گسترده به عنوان «بنیانگذار اقتصاد مدرن» یا «پدر سرمایه داری»، شعار اساسی سرمایه داری شناخته می شود. “جاه طلبی فردی در خدمت خیر عمومی است”.
او در کتاب معروف خود، تحقیقی در باب ماهیت و علل ثروت ملل، که در سال 1776 منتشر شد، می نویسد: «هرجا که ثروت زیاد باشد، نابرابری بزرگی وجود دارد. برای اینکه یک مرد بسیار ثروتمند شود، باید حداقل 500 فقیر وجود داشته باشد، و ثروت عده ای معدود، از دست دادن بسیاری را ضروری می کند.”
انتهای پیام