absnews
لاهوتی البته به این نکته نیز اشاره می کند که استفاده از ارزهای صادراتی برای واردات تلفن همراه مشکل جدیدی نیست و سال گذشته واردکنندگان تلفن همراه ارز مورد نیاز خود را با ارز صادراتی خشکبار پالایش کردند. اما گفته می شود واردکنندگان موبایل اکنون دچار سردرگمی شده اند زیرا به سختی ارزی در سامانه نیما دریافت می کنند و احتمالا این سردرگمی در مدت کوتاهی برطرف خواهد شد.
وی افزود: به نظر می رسد هدف سازمان توسعه تجارت تعمیم این سازوکار به سایر کالاهای نسبتاً ضروری اما نوعی کالای لوکس به شمار می رود تا موانعی را که برای رعایت تعهد ارزی ایجاد کرده است برطرف کند. صادرکنندگان کوچک و متوسط».
رئیس اتاق بازرگانی و کمیسیون توسعه صادرات تهران ادامه داد: پیش بینی می شود با گذشت زمان این روش به سایر بخش های صادراتی نیز تعمیم یابد و به این ترتیب تقاضای ارزهای صادراتی و وارداتی نسبت به صادرات ایجاد شود. “.
لاهوتی همچنین دلیل عدم تقاضای صادرات و واردات در برابر ارز صادراتی را تفاوت نرخ نیما با نرخ ارز در بازار آزاد دانست. بنابراین بهترین راه تطبیق نیم نرخ ارز و نرخ ارز بازار آزاد برای حل این مشکلات به طور کلی است. بنابراین، اگرچه استفاده از روش تهاتر ممکن است در کوتاه مدت روش مناسبی باشد، اما مناسب است در سیاست بلندمدت دولت، نرخ ارز به نصف نرخ ارز آزاد برگردد.
به گزارش ای بی اس نیوز، چند روز پیش، اتحادیه واردکنندگان گوشی موبایل، تبلت و لوازم جانبی اعلام شد با تصویب کارگروه هماهنگی سیاست های ارزی و بازرگانی، مبادله صادرات خشکبار با واردات گوشی تلفن همراه بالای 300 دلار انجام می شود، موضوعی که به نظر می رسد برای تسهیل در تحقق آن در دستور کار قرار گیرد. تعهدات مبادله ای
رئیس اتاق بازرگانی تهران و کمیسیون توسعه صادرات در این خصوص تصمیم دولت را مورد تاکید قرار داد و گفت: تفاوت نیم نرخ ارز با ارز بازار آزاد در واقع منجر به تقاضای واردات در مقابل شده است. صادرات.» خیر و صادرکنندگانی که در زمینه خشکبار و گیاهان دارویی فعالیت می کنند، چون نمی توانند ارزش خود را در سامانه نیما با نرخ نیما عرضه کنند، با مشکل ایفای تعهد ارزی مواجه شده اند. البته این مشکل نیز وجود دارد. تنها مربوط به این دسته از کالاها نیست و تمامی صادرکنندگان کوچک و متوسط را با مشکل مواجه کرده است.
چند روز پس از انتشار خبر واردات گوشی موبایل در ازای صادرات خشکبار، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در این باره توضیحاتی ارائه کرد.
محمد لاهوتی در گفت و گو با روابط عمومی اتاق تهران، با بیان اینکه ارز ارزانی که به این کالاها و کالاهای لوکس تلقی می شود به دست مصرف کنندگان نمی رسد، ادامه داد: سازمان توسعه تجارت برای رفع این مشکل و حمایت از صادرات اقدام کرد. واردات یک سری کالاهای به اصطلاح لوکس و در عین حال مصرفی و ضروری جامعه با ارز صادراتی پیوند خورده است تا تقاضا برای ارز صادراتی افزایش یابد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز