بر اساس داده های مرکز آمار؛
بر اساس آنچه مرکز آمار ایران در مورد تغییرات میانگین قیمت مواد غذایی در آبان ماه نسبت به مهرماه امسال اعلام کرد، بیشترین افزایش قیمت مربوط به گوجه فرنگی با 16.6 درصد و بیشترین کاهش به پرتقال با منفی 16.5 درصد است.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از مرکز آمار ایران، میانگین قیمت محصولات غذایی در آبان ماه 1401 نسبت به مهرماه امسال و تغییرات میانگین قیمت برخی از محصولات غذایی برای گروه های مختلف محصولات غذایی در مناطق شهری کشور به شرح زیر:
نان و غلات:
در این گروه قیمت رشته برنج ۲.۷ درصد، برنج ایرانی درجه یک ۲ درصد و ماکارونی ۲ درصد نسبت به ماه قبل کاهش قیمت داشته است.
گوشت قرمز و سفید و فرآورده های آن:
در این گروه ماهی قزل آلا با 2.7 درصد، کنسرو ماهی تن با 2.2 درصد و گوشت گوسفند با 2.1 درصد بیشترین افزایش قیمت و مرغ ماشینی با نیم درصد بیشترین افت قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:
در این گروه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به شیرخشک با 5.7 درصد و خامه پاستوریزه با 1.4 درصد است.
همچنین بیشترین کاهش قیمت روغن نباتی جامد منفی 1.9 درصد و روغن مایع منهای 7 درصد بوده است.
میوه ها و مغزها:
در این گروه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به آهک با 7.8 درصد و هندوانه با 6.1 درصد بوده است.
همچنین در این گروه بیشترین افت قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به پرتقال با منفی 16.5 درصد و انار با منفی 6.9 درصد است.
سبزیجات و حبوبات:
در این گروه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گوجه فرنگی با 16.6 درصد و پیاز با 15.5 درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به بادمجان با 7.8 درصد و کدو سبز با کمتر از 5.5 درصد است.
شکر، نوشیدنی ها و سایر غذاها:
در این گروه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به چای خارجی با 2.1 درصد و سس مایونز با 1.9 درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به شکر با منفی 9 درصد و شکر با منفی 10 درصد است.
absnews