اخبار اقتصادی روز

چند سیم کارت به نام شما وجود دارد؟ -ایسنا

انتهای پیام

طبق مقررات، هر شخص حقیقی می تواند حداکثر 10 سیم کارت فعال به نام خود نزد کلیه اپراتورهای تلفن همراه داشته باشد. اتباع غیرایرانی با داشتن مدارک هویتی معتبر شامل گذرنامه، کارت پناهندگی، کارت اقامت (آمیش)، کارت شناسایی و کارت سبز می‌توانند حداکثر سه سیم‌کارت فعال را به صورت همزمان از تمامی اپراتورهای تلفن همراه به نام خود داشته باشند. اشخاص حقوقی مانند شرکت ها محدودیتی در تعداد سیم کارت های فعال به نام خود ندارند.

در این سامانه کاربران می توانند شماره تمامی خدمات مخابراتی ثبت شده به نام خود را درخواست کنند و نتیجه این درخواست به شماره موبایل اعلام شده توسط کاربر ارسال می شود. بنابراین حداقل یک سیم کارت با کد ملی کاربر (شناسه هویت) باید در یکی از اپراتورهای تلفن همراه ثبت شود. لازم به ذکر است مشترکین تلفن همراه در صورت مشاهده ناهنجاری در تعداد خطوط ثبت شده به نام خود می توانند جهت جلوگیری از هرگونه سوء استفاده احتمالی و ارائه کارت ملی کلیه خطوط به نام خود شخصا با باجه های اپراتور تماس حاصل نمایند. ، که بدون اطلاع مشترک قابل حذف است در صورت ثبت نام به وی اطلاع داده می شود و نسبت به قطع هر یک از سیم کارت ها اقدام می کند.

در همین راستا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده است که برای جلوگیری از سوء استفاده احتمالی از سیم‌کارت‌ها و عدم وجود سیم‌کارت بدون شناسه دیگر در ایران، سامانه بررسی تعداد خطوط مشترک را راه‌اندازی کرده است. بدین ترتیب کاربران می توانند با مراجعه به درگاه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در قسمت خدمات الکترونیک و یا به آدرس اینترنتی mobilecount.cra.ir از تعداد خطوط ثبت شده با کد ملی خود مطلع شده و خطوط را از روی آنها غیرفعال کنند. آنها از آن استفاده نمی کنند، اقدام کنید.

بنابراین در صورت اختلال در سیم کارت یا ارتکاب اعمال مجرمانه، در وهله اول این صاحب سیم کارت است که باید در دادگاه پاسخگو باشد زیرا قانون او را صاحب سیم کارت می شناسد. اگرچه پس از بررسی های فنی می توان مشخص کرد که این تماس از سوی وی صورت نگرفته است، اما قانون ابتدا صاحب سیم کارت را ملزم می کند و تا زمانی که مقصر اصلی مشخص شود باید به دادگاه و شاکی پاسخ دهد. به همین دلیل اکیداً به دارندگان سیم کارت توصیه می شود در نگهداری از سیم کارت خود دقت کنند و سیم کارت هایی را که نیازی به آنها ندارند را با اپراتور مربوطه غیرفعال کنند و سیم کارت تلفن همراه خود را با دیگران به اشتراک نگذارند زیرا هر گونه استفاده خلاف آن است. طبق قانون عواقب آن متوجه صاحب اصلی سیم کارت است و مجرم شناخته می شود.

بسیاری از جرایم و کلاهبرداری های اینترنتی و تلفنی با استفاده از سیم کارت های تلفن همراه دیگران انجام می شود. بنابراین کاربران نباید سیم کارت فعال خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. با ارسال کد ملی به سامانه 3000150 یا مراجعه به سایت رگولاتوری به نشانی www.cra.ir، منوی حقوق استفاده، گزینه درخواست خدمات اشتراک، می توانید از تعداد سیم کارت های ثبت شده به نام خود مطلع شوید و با مراجعه به سایت دفاتر اشتراک اپراتور سیم کارت هایی را که به نام شما فعال شده اند و شما از آنها بی اطلاع هستید مسدود کنید.

به گزارش ای بی اس نیوز، پدیده سیم‌کارت‌های جعلی و ناقص یا سیم‌کارت‌های بی هویت که منجر به اعمال مجرمانه از جمله کلاهبرداری و حتی قتل شده است، در سال‌های اخیر مشکلات زیادی را به وجود آورده و از سوی دیگر، قاچاق کالا از طریق قاچاق بوده است. این سیم کارت ها و حجم این قاچاق نیز افزایش یافته است، بسیار زیاد اعلام شده است. در نهایت این مسائل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را بر آن داشت تا در این زمینه اقدام جدی انجام دهد.

ارزان بودن سیم کارت ها گاهی باعث می شد مردم مراقب نگهداری سیم کارت نباشند و در نتیجه چند سیم کارت داشته باشند و گاهی حتی ندانند این سیم کارت ها کجا هستند و چه کسانی به آن دسترسی دارند ; این در حالی است که بی دقتی در نگهداری سیم کارت ها می تواند سیم کارت را در دسترس افراد سودجو قرار دهد و با فعال سازی آن دست به اقدامات مجرمانه بزنند.

همچنین از 5 اردیبهشت ماه سال جاری، مسئولان اعلام کرده اند که برای هر فردی که ماسک CRA.ir را به تن دارند، پیامک های اطلاع رسانی ارسال می شود تا مردم از تعداد سیم کارت هایی که به نام خود هستند مطلع شوند.

هر مشترک تنها می تواند در هر دوره 10 روزه یک بار تعداد خطوط این سامانه را درخواست کند. همچنین اگر بیش از 10 روز از آخرین درخواست گذشته باشد، اما درخواست ناموفق بود، می توان موضوع را با مدیریت سیستم در میان گذاشت. با وارد کردن اطلاعات اولیه، کد رهگیری به فرد داده می شود، سپس پیامکی حاوی تعداد سیم کارت در هر اپراتور برای وی ارسال می شود.

همچنین کاربران می توانند با ارسال کد ملی صاحب خط به یکی از شماره های 3000150 و 3000504901 از طریق یکی از خطوط موجود، علاوه بر استفاده از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تعداد خطوط ثبت شده به نام خود را استعلام کنند. سایت اینترنتی.

بر اساس این گزارش، احتمال مغایرت تعداد خطوط اعلام شده با تعداد مورد انتظار می تواند به دو دلیل باشد. اگر تعداد سیم‌کارت‌های اعلام‌شده کمتر از حد انتظار شما باشد، به این معنی است که برخی از سیم‌کارت‌های در اختیار شما به نام شما ثبت نشده است یا اطلاعات هویتی خطوط خاصی که در اختیار دارید شامل کد ملی نمی‌شود یا اینکه کد ملی ثبت شده صحیح نیست که در آن احتمال قطع این خطوط توسط اپراتورها وجود دارد. اگر تعداد سیم‌کارت‌های اعلام شده بیشتر از حد انتظار باشد، به این معنی است که برخی یا همه خطوط شما بدون رعایت قوانین و مقررات تغییر نام به دیگران اختصاص یافته است یا تعدادی از سیم‌کارت‌ها به نام شما و البته بدون. اطلاع رسانی به کاربر در پایگاه داده اپراتورها ثبت می شوند.

اما این سرویس فقط به افراد حقیقی ارائه می شود که حداقل یک سیم کارت با یکی از چهار اپراتور دارند. بدین ترتیب مشترکین تلفن همراه باید کد کشور و شماره تلفن همراه خود را در این سامانه وارد کنند. پس از ثبت اطلاعات، پیامکی برای آنها ارسال می شود که در آن تعداد سیم کارت های ثبت شده با کد ملی متقاضی در هر اپراتور تلفن همراه نمایش داده می شود.

چند سیم کارت می توانم بخرم؟

اما در بسیاری از موارد کلاهبرداری به سیم کارت هایی برمی خوریم که در اختیار مالک اصلی نبوده و توسط افراد دیگر مورد سوء استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل مجرمان سایبری به دنبال خرید سیم کارت بدون سند هستند. کلیه مسئولیت های مربوط به استفاده از سیم کارت، حتی اگر شخصی غیر از مالک از آن استفاده کند، بر عهده مالک است. ضمنا ارسال پیامک تبلیغاتی انبوه یا پیامک تبلیغاتی با سیم کارت شخصی ممنوع است و استفاده از سیم کارت شخصی برای تبلیغات باعث مسدود شدن سرویس ارسال پیامک و قطع شدن سیم کارت می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *