جارسوزی چه آسیبی بر روی زمین وارد می کند؟
ای بی اس نیوز/کرمانشاه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: سوزاندن بقایای گیاهی در مزارع باعث تخریب بافت و ساختار خاک می شود.
فرهاد شریفی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به خسارات ناشی از سوزاندن بقایای گیاهی در مزارع، اظهار کرد: سوزاندن بقایای گیاهی توسط کشاورزان در پایان فصل برداشت کار بدی است که آثار زیانباری برجای خواهد گذاشت. بر کیفیت خاک در دراز مدت بنابراین توصیه نمی شود که کشاورزان مراتع را آتش بزنند.
شریفی گفت: سوزاندن بقایای گیاهی باعث تخریب بافت و ساختار خاک و کاهش حاصلخیزی خاک می شود. او تا حد زیادی محصول خود را از دست می دهد، اقدام کشاورزان برای سوزاندن مزارع این وضعیت را تشدید می کند، بنابراین سوزاندن مرتع مزرعه توسط کشاورزان مردود است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به از بین رفتن موجودات زنده و مفید خاک با گرمای سوزاندن کاه و کلش و همه اینها اظهار داشت: از بین رفتن موجودات زنده و مفید به ویژه کرم خاکی به دلیل تولید حرارت زیاد در نهایت باعث تخریب ساختار خاک می شود و همین مشکل شرایط مساعد رشد و فعالیت گیاه را از بین می برد و از این نظر آتش زدن مراتع مزارع توصیه نمی شود.
شریفی بقایای گیاهی را سرشار از مواد مغذی گیاهی دانست که می توان از آن برای اصلاح خاک و بهبود تغذیه گیاه استفاده کرد و گفت: با سوزاندن مراتع مزارع عملاً این مواد مفید از خاک حذف شده و کشاورزان موظف به استفاده از آن هستند. بیشتر برای افزایش حاصلخیزی خاک از کودهای شیمیایی استفاده می شود، بنابراین سوزاندن مراتع مزارع اصلا علمی نیست.
وی افزود: با توجه به استفاده از مراتع در مزارع برای تامین علوفه و خوراک مورد نیاز دام و همچنین افزایش قیمت کاه و کلش در مزارع در سال های اخیر، کشاورزانی که به دنبال افزایش درآمد خود هستند، دیگر امکان استفاده از جارسوزی در زمینه های خود را دارند، آن را ندارند و ترجیح می دهند قبل از فروش این محصولات جانبی، درآمد خود را افزایش دهند.
شریفی در ادامه به جرم آتش زدن مراتع مزارع از نظر قوانین زیست محیطی اشاره کرد و گفت: اقدام کشاورزان در آتش زدن مزارع باعث آلودگی محیط زیست و محیط زیست می شود که وظیفه دارد با متخلفان این منطقه در حوزه … برخورد با متخلفین این حوزه کاری است.
شریفی در ادامه به اقدامات فرهنگی خوب در استان کرمانشاه برای کاهش گرایش کشاورزان به سوزاندن گلدان اشاره کرد و گفت: با آگاهی هایی که در سال های اخیر نسبت به مضرات گلدان سوزی در استان و همچنین درآمد بالای بقایای گیاهی صورت گرفته است. در زمینه به عنوان محصولات جانبی خوشبختانه در حال حاضر جز در موارد محدودی در سطح مزارع استان جارسوزی نداریم.
انتهای پیام