بزرگترین شرکتهای فناوری آمریکا اکنون متوجه شدهاند که پس از اعلام بزرگترین دور اخراجها در تاریخ خود، کاهش کارکنان در اروپا چقدر دشوار است.
به گزارش ای بی اس نیوز، شرکتها در آمریکا میتوانند در عرض چند ماه صدها یا حتی هزاران کارمند را اخراج کنند. در همین حال، در اروپا، اخراج های دسته جمعی در شرکت های فناوری توسط قوانین حمایت از کار مهار شده است که اخراج افراد را بدون مشورت با گروه های مدافع کار در برخی کشورها عملا غیرممکن می کند. این امر هزاران کارمند فناوری را در بلاتکلیفی قرار داده است و مطمئن نیستند که آیا مذاکرات به نفع آنها خواهد بود یا به طور نامحدود ادامه خواهد یافت.
در فرانسه، شرکت مادر گوگل، آلفابت، در حال مذاکره برای کاهش نیروی کار خود از طریق اخراج داوطلبانه است و بسته هایی را ارائه کرده است که امیدوار است به اندازه کافی سخاوتمندانه باشد تا کارمندان را متقاعد کند که شرکت را ترک کنند.
به گفته یک منبع، آمازون تلاش کرده است تا با ارائه دستمزد یکساله، برخی از مدیران ارشد خود را برای استعفا ترغیب کند و به کارکنانی که می خواهند شرکت را ترک کنند، مرخصی داده است تا بتوانند سهام خود را بفروشند و پاداش دریافت کنند.
اما در فرانسه و آلمان، که برخی از سختگیرانهترین قوانین کار در اتحادیه اروپا را دارند، گوگل با شوراهای کاری مذاکره میکند. شوراهای کاری گروه های شرکتی ویژه ای هستند که نمایندگان منتخب کارمندان در مورد مسائل کاری با مدیریت مذاکره می کنند. طبق قانون، شرکت ها موظفند قبل از اخراج با این شوراها مذاکره کنند که گاهی وقت گیر است و شامل جمع آوری اطلاعات مذاکره و ارجاعات احتمالی می شود. با توجه به این خواسته ها، شرکت های تابعه گوگل در آلمان و فرانسه آخرین واحدهای شرکتی خواهند بود که اخراج می شوند. البته اگر تناسبی وجود داشته باشد.
گوگل با تایید این مذاکرات به بلومبرگ گفت که به دنبال برنامه ریزی برای اخراج یا اخراج در رومانی، یونان یا اتریش نیست. در پاسخ به سؤالات بلومبرگ، سخنگوی گوگل گفت که ما در هر کشوری که در آن اخراج ها صورت می گیرد، به دقت و به طور جداگانه کار می کنیم تا شرایط قانونی محلی را برآورده کنیم، که در هر کشور متفاوت، پیچیده و زمان بر است.
در پاریس، جایی که گوگل حدود 1600 کارمند دارد، یک شورای کاری با شرکت درباره تعداد کارمندان و موقعیت هایی که در برنامه خروج داوطلبانه دسته جمعی گنجانده می شود، مذاکره می کند. افرادی که با این روند آشنا هستند می گویند که ما هنوز چند هفته تا راه حل فاصله داریم و در این بین همه چیز طبق روال عادی است. یکی از کارکنان در این خصوص گفت: مدیریت به صراحت اعلام کرده است که هیچ فردی مجبور به ترک شرکت نخواهد شد.
در مقابل، در بریتانیا، که قوانین استخدامی آنچنان سختگیرانه نیست، 500 کارمند گوگل از 8000 نفر باید شرکت را ترک کنند، که برابر با نرخ اخراج 6 درصدی، مطابق با هدف کلی شرکت است. به گفته متیو والی، نماینده یونایتد دی یونیون، مذاکره با شوراهای کاری منجر به پاداش های محرمانه خواهد شد، اما تعداد کارمندانی که شرکت را ترک خواهند کرد قابل مذاکره نیست. وی با اشاره به ادامه روند مذاکرات گفت: تلاش می کنند حداقل های قانونی را انجام دهند.
در دوبلین که اتحادیهها میگویند گوگل به دنبال تعدیل 240 شغل است و در زوریخ که اتحادیهها میگویند بیش از 200 کارگر اخراج خواهند شد، همین امر صادق است.
کارمندان گوگل اخیرا یک شورای کاری فرامرزی برای کشورهای اتحادیه اروپا راه اندازی کرده اند که شامل بریتانیا و سوئیس می شود. انتظار می رود این شورا در حدود شش ماه دیگر عملیاتی شود و در رایزنی های آینده صدای جمعی قدرتمندی باشد. به گفته والی، این نشان دهنده یک تغییر بزرگ است زیرا شرکت مجبور بود کارمندان را خیلی زودتر از سازماندهی مجدد مطلع کند. این شورای کار اروپایی متشکل از نمایندگان کارمندان گوگل خواهد بود و برای مدت چهار سال فعالیت خواهد کرد. بر اساس این اسناد، مشاوران با مدیریت گوگل که مقر آن در دوبلین است، ارتباط خواهند داشت.
پل کول، مدیر اجرایی اتحادیه آلفابت و مهندس نرمافزار گوگل میگوید: اگرچه استانداردهای رفتاری متفاوت بین کارمندان Google در سراسر جهان شکاف ایجاد نکرده است، اما مردم متوجه شدهاند که در ایالات متحده در مقایسه با فرانسه و آلمان چه میگذرد. در نیویورک متفاوت است. مشاهده اینکه اوضاع در کشورهای دیگر متفاوت است، به آمریکایی ها الهام می بخشد و به آنها نشان می دهد که برای چه چیزی می توانند بجنگند.
کاهش مشاغل فقط شامل کارگران فناوری نمی شود. بر اساس مطالعه بلومبرگ، مدیران در سراسر جهان بین اکتبر تا مارس حدود نیم میلیون کارمند را اخراج کردند. با این حال، اخراج کارکنان در صنعت فناوری شدید بوده است، به طوری که بسیاری از شرکت های فناوری پس از مشاهده افزایش ترافیک در طول تعطیلی Covid-19 به گسترش بیش از حد خود اعتراف کردند. با شروع بازگشایی مدارس، دفاتر و فروشگاهها، رشد سرویسهای وب، از رسانههای اجتماعی گرفته تا اپلیکیشنهای تحویل غذا، کند شده است و مدیران را بر آن داشت تا چشمانداز خود را دوباره ارزیابی کنند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، بیش از 170000 کارمند فناوری تمام وقت در اروپا و بریتانیا در آمازون، آلفابت و متا استخدام می شوند و مهندسان نرم افزار معمولاً نیمی از همتایان آمریکایی خود را دریافت می کنند.
انتهای پیام