ریاحی ادامه داد: با توجه به اینکه ممکن است قیمت دارو با پایه پولی جدید وارد بازار شود، سازمان غذا و دارو تصمیم گرفته تا زمانی که داروهای تولید شده با ارز ترجیحی تمام نشود، داروهای جدید وارد بازار نشود. . البته فکر میکنیم راههای دیگری هم برای رسیدگی به این مشکل وجود داشت، اما به هر حال این راه اجرا شد. بنابراین کمبود جبران ناپذیری وجود ندارد و امیدواریم با سفارش های انجام شده در مدت کوتاهی مشکلات بازار برطرف شود.
ناصر ریاحی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: این شرکت در ماه های اول شیوع ویروس کرونا محدودیت ها و فواصل را به شدت رعایت کرد که باعث شد علاوه بر تلاش برای کاهش ویروس کرونا، روند انتقال و همچنین پیشبینی میشود که پاتوژنز سایر ویروسها یا پاتوژنها نیز کاهش یابد، به همین دلیل طی دو سال گذشته شاهد کاهش شدید مصرف آنتیبیوتیک در کشور هستیم.
وی با اشاره به تجربه چند ماه گذشته برخی از تولیدکنندگان داخلی آنتی بیوتیک، تصریح کرد: تا جایی که اطلاع دارم یکی از شرکت های تولیدکننده به دلیل عدم عرضه در بازار مصرف مجبور به توقف تولید آنتی بیوتیک ها شد. اما طی چند ماه گذشته علاوه بر کرونا، شاهد افزایش سایر بیماریهای عفونی نیز بودهایم که منجر به افزایش تقاضا برای آنتیبیوتیک شده و با توجه به اینکه برخی شرکتها در ماههای اخیر تولید خود را کاهش دادهاند، کمبود در بازار مشاهده شده است.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو یکی از دلایل اصلی کمبود آنتی بیوتیک در روزهای اخیر را تغییر نحوه مصرف دارو در دوران کرونا دانست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در صورت نیاز امکان واردات این داروها وجود دارد؟ وی گفت: شرکت هایی داریم که می توانند وارد بازار شوند و نیازهای کشور را بلافاصله پاسخ دهند. در منطقه و کشورهای همسایه نیز عمده فروشان دارو وجود دارند که خرید از آنها در زمان بسیار کوتاهی امکان پذیر است و بنابراین جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
یکی از اعضای هیات مدیره اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه احتکار و کم کاری در این زمینه وجود ندارد، خاطرنشان کرد: البته چند ماه پیش و با حذف ارز ترجیحی، قرار بر این شد که پایه پولی واردات باشد. مواد خام به نصف کاهش می یابد. البته در این زمینه مردم نباید نگرانی داشته باشند چرا که در طرح دروار مابه التفاوت را دولت پرداخت می کند و مشکلی برای مصرف کننده نهایی ایجاد نمی شود.
انتهای پیام