به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، چندین سال از ظهور ارزهای دیجیتال می گذرد و بر اساس اطلاعات پلتفرم های ارزهای دیجیتال در داخل کشور، حدود 22 درصد ایرانیان صاحب ارز دیجیتال هستند و حدود 29 درصد ایرانی ها از دیجیتال استفاده یا استفاده می کنند. ارزها سرمایه گذاری کردند. به عبارت دیگر بیش از 20 میلیون نفر در کشور حداقل یک بار در این بازار سرمایه گذاری کرده اند.
به طور کلی، بازار کریپتو به یک اکوسیستم دیجیتال بزرگ اشاره دارد که در آن انواع مختلف ارزهای دیجیتال معامله می شود. این بازار از چندین بخش تشکیل شده و مبتنی بر فناوری بلاک چین است. برخی از مهمترین جنبههای بازار کریپتو شامل ارزهای دیجیتال، کیف پول، صرافیها، فناوری بلاک چین، استخراج، DeFi، عرضه اولیه سکه (ICO)، استیبل کوین و قراردادهای هوشمند است.
شایان ذکر است که ارزهای دیجیتال اصلی مانند بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، ریپل (XRP)، لایت کوین (LTC) نسبت به سایر ارزهای دیجیتال از شهرت بیشتری برخوردار هستند و ارزش بازار بالاتری دارند.
بیت کوین در آستانه از دست دادن کف 50000 دلاری است
بررسی وضعیت بازار ارزهای دیجیتال نشان می دهد که پادشاه این بازار، بیت کوین، در 24 ساعت گذشته شاهد کاهش بی سابقه ای بوده و به تقریبا 50 هزار دلار رسیده است. البته اکنون قیمت بیت کوین نسبت به 73000 دلاری که چند ماه پیش ثبت کرده بود تقریباً 30 درصد کاهش یافته است.
شایان ذکر است که سایر ارزهای رمزنگاری شده در بازار کریپتو وضعیت جالبتری نسبت به بیت کوین ندارند و به عنوان مثال، ملکه بازار کریپتو، اتریوم، نسبت به سقف 4080 دلاری خود، 48 درصد کاهش داشته است.
شایان ذکر است که اکثر آلت کوین ها و کریپتوکوین ها بسیار بدتر از بیت کوین بوده اند و در ماه های اخیر کاهش بیشتری داشته اند.
ریسک حضور در بازار ارزهای دیجیتال بسیار زیاد است
یکی دیگر از مواردی که در مورد بازار کریپتو قابل ذکر است، سابقه چنین سقوط هایی است. به عنوان مثال، نگاهی به روند بلندمدت بیت کوین به وضوح نشان می دهد که این ارز دیجیتال در 48 ساعت سابقه افت 50 درصدی را به ثبت رسانده است.
سقوط شدید و بی سابقه بازار کریپتو امروز بهانه ای شده است تا مجددا تاکید کنیم که ریسک حضور در چنین بازاری بسیار زیاد است و با افزایش شدید در این بازار و برخی ارزهای رمزنگاری شده، افت و خیزهای گاه و بیگاهی نیز وجود دارد. روی دیگر سکه بازار
چرا بازار کریپتو سقوط کرد؟
اساساً، بازار کریپتو به دلیل ماهیت غیرقابل پیشبینی و نوسانات شدید، همیشه مستعد افت ناگهانی است. این نوسانات می تواند به دلایل زیادی مانند فروش سنگین نهنگ ها (سرمایه گذاران بزرگ)، تغییر در عرضه و تقاضا یا اخبار منفی رخ دهد.
تحلیلگران می گویند نگرانی ها در مورد رکود احتمالی در اقتصاد و اخبار ضعیف اقتصادی در ایالات متحده، سرمایه گذاران در این بازارها را به سمت وجوه امن تر سوق داده است. اگرچه بازارهای ارزهای مجازی در سال جاری پس از تصویب صندوق معامله شده در مبادلات بیت کوین توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده تقویت شده است. هدف از این اقدام ردیابی قیمت نقدی بیت کوین و اتریوم بود. اما به نظر میرسد خوشبینی فعالان اقتصادی نسبت به کاهش نرخ بهره فدرال رزرو که یکی از دلایل رشد بازار ارزهای دیجیتال در ماههای اخیر بود، کمرنگ شده است و دلیل اصلی کاهش این نرخ در بازار است. به آمار ضعیف تر اقتصاد آمریکا که احتمالاً رو به کاهش است. نرخ بهره را به تعویق می اندازد.
شکست فدرال رزرو در کاهش نرخ بهره دلیل اصلی سقوط پادشاه ارزهای دیجیتال است.
بیل آکمن، میلیاردر مشهور آمریکایی و سرمایه گذار برجسته، در توییتی در این باره نوشت: فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره بسیار کند عمل کرد و اکنون نیز همین کار را برای کاهش نرخ بهره انجام می دهد.
در کنار سیاست محدودکننده مقامات پولی ژاپن، تصمیمات فدرال رزرو نیز بسیاری را شگفت زده کرده است. در حالی که بسیاری فکر می کردند نرخ بهره در ماه سپتامبر کاهش می یابد، جروم پاول اظهارات مبهمی در مورد سرنوشت نرخ بهره ارائه کرد. اگرچه کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر احتمالاً قطعی است، اما این اظهارات باعث نگرانی سرمایه گذاران شده است.
افزایش نرخ بهره در ژاپن یکی دیگر از دلایل سقوط بازار ارزهای دیجیتال است
یکی دیگر از دلایل سقوط بازار کریپتو و سهام جهانی به سیاست های جدید بانک مرکزی ژاپن مربوط می شود. هفته گذشته، بانک مرکزی ژاپن به طور غیرمنتظره ای نرخ بهره را به 0.25 درصد افزایش داد و تصمیم جدیدی برای کاهش خرید ماهانه اوراق قرضه خود اعلام کرد. این سیاست انقباضی باعث شد تا شاخص نیکی 225 بورس کشور سقوط کند و دومین ریزش شدید تاریخ خود را تجربه کند. این بدترین عملکرد شاخص سهام آمریکا از سال 1987 تاکنون است.
در کنار سیاست محدودکننده مقامات پولی ژاپن، تصمیمات فدرال رزرو نیز بسیاری را شگفت زده کرده است. در حالی که بسیاری فکر می کردند نرخ بهره در ماه سپتامبر کاهش می یابد، جروم پاول اظهارات مبهمی در مورد سرنوشت نرخ بهره ارائه کرد. اگرچه کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر احتمالاً قطعی است، اما این اظهارات باعث نگرانی سرمایه گذاران شده است.
به طور کلی، تغییرات در اقتصاد جهانی، مانند بحران های مالی، تغییر در نرخ بهره یا مشکلات اقتصادی در کشورهای بزرگ، می تواند اثرات قابل توجهی بر بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد. نهنگ ها می توانند با انجام معاملات بزرگ بر بازار تأثیر بگذارند. خرید و فروش بزرگ توسط این سرمایه گذاران می تواند منجر به نوسانات شدید قیمت شود.
absnews