به گفته غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، در این مدت 500 استاندارد مهارتی جدید تدوین و 4 هزار و 165 موافقت اصولی با رشد 424 درصدی برای داوطلبان ایجاد رایگان صادر شد. آموزشگاه فنی و حرفه ای.
بر اساس آمار، 45 درصد از ورودیهای مراکز آموزش فنی و حرفهای را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند که نشاندهنده اهمیت ارائه و توسعه آموزشهای واجد شرایط برای ورود به بازار کار و توجه بیشتر به مقوله آموزشی واجد شرایط در کشور است. .
وی با اشاره به نقش موثر سازمان آموزش فنی و حرفه ای در توسعه آموزش های کیفی گفت: یکی از اقداماتی که در چارچوب صلاحیت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای در سال جاری انجام شده است، برگزاری است. نمایشگاه های شغلی با محوریت مهارت های کم سرمایه در هر استان در سراسر کشور.
وزیر کار با تصریح بر اینکه نیروی کار ماهر دیگر دغدغه اشتغال در کشور را نخواهند داشت، می افزاید: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور علاوه بر توصیه های لازم به مهارت هایی نیز توجه کرده است که امکان پذیر نیست. به کار گرفته شده.
به گفته عبدالملکی، اکنون مدت زمان صدور مجوز تأسیس مدارس آزاد از حدود هشت ماه به سه روز کاهش یافته است.
absnews
حجت عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حرفه آموزی را یکی از حلقه های مفقوده عرصه اشتغال در کشور می داند.
وی با اشاره به اینکه برای بسیاری از مشاغل در کشور باید مهارت ها و آموزش های لازم در نظر گرفته شود، می گوید: با توجه به وجود مراکز فنی و حرفه ای در کشور که وابسته به وزارت کار هستند، این موضوع جدی گرفته شده است. در سالهای اخیر. ” توسعه یافته است.
در حال حاضر 45 درصد از ورودی های مراکز فنی و حرفه ای را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند که عمدتاً با هدف بهره مندی از آموزش های واجد شرایط و ورود به بازار کار به این مراکز مراجعه می کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، بی شک توسعه آموزش های فنی حرفه ای و مهارت آموزی برای ایجاد اشتغال و رفع نیازهای جامعه امری ضروری است و با توجه به تاکید کارشناسان و فعالان حوزه کاری، موضوع مهارت و مهارت های فنی و آموزش حرفه ای باید کنار گذاشته شود. چرا که امروز حرکت به سمت آموزش های شایستگی نه تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت است و توانمندسازی نیروی انسانی باید به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.
به گفته این کارشناس بازار کار، موضوع آموزش های صلاحیت آور در کشور باید از حالت متروکه خارج شود و یکی از انتظارات مراکز آموزش فنی و حرفه ای این است که شاهد ارائه آموزش های واجد شرایط در بخش خصوصی و شاهد حضور افراد واجد شرایط باشید و کارآفرینانی باشید که بتوانند کارگاه ها و کسب و کارهای زیادی را در کشور ایجاد کنند.
حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، با بیان اهمیت حرفه آموزی در جامعه و بازار کار، گفت: متاسفانه به دلیل نگاه سنتی و غلط، این باور وجود دارد که برخی از مردم عادی و مردم مشاغل نیازی به آموزش، مهارت یا تخصص ندارند، در حالی که فردی که در نانوایی کار می کند یا فردی که در ایستگاه اتوبوس بلیت می فروشد نیاز به آگاهی دقیق از مختصات کاری، ارتباطات و رفتارهای خوب دارد که می تواند بازده کاری را افزایش دهد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در 9 ماهه امسال 497 هزار و 302 نفر در مراکز دولتی و 502 هزار و 294 نفر در آموزشگاه های آزاد خصوصی موفق به کسب صلاحیت شدند. رشد 8 درصدی در بخش دولتی و 149 درصدی در بخش خصوصی را نشان می دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، آموزش های فنی و حرفه ای در تامین نیروی کار ماهر و کارآمد موثر است و هدف از برگزاری این آموزش ها افزایش دانش و مهارت افراد است تا بتوانند وظایف خود را بهتر انجام دهند. در حال حاضر بیکاری جوانان یکی از معضلات بزرگ کشور است و بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی و عدم دسترسی جوانان به بازار کار به دلیل ضعف و عدم مهارت در ایجاد شغل است. کارشناسان معتقدند برای تقویت مهارت آموزی باید بر روی آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای سرمایه گذاری کرد تا شاهد تحول در نظام مهارت آموزی، کارآفرینی و اشتغال باشیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز