به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از یک ماه از عملیات “طوفان الاقصی” و حمله به رژیم صهیونیستی و متعاقب آن آغاز عملیات نظامی صهیونیست ها علیه این باند غزه می گذرد. اما این رویداد و تحولات آن همچنان سرفصل ها و فعالیت های رسانه ای منطقه ای و بین المللی را به خود اختصاص داده است.
در همین راستا تا به امروز بر اساس آمارهای رسمی، حدود 11 هزار شهروند غیرنظامی نوار غزه شامل 7 هزار زن و کودک توسط ارتش رژیم اشغالگر قدس و به دلیل حملات هوایی و توپخانه ای این رژیم به شهادت رسیده اند. در نوار غزه به شهادت رسید. پرسشی که عملاً نوعی نسل کشی علیه مردم فلسطین را در دنیای امروز تداعی می کند. در این زمینه، رهبران ارشد سیاسی و نظامی رژیم اشغالگر قدس به شدت بر ادامه حملات نظامی خود علیه نوار غزه و بر لزوم نابودی حماس و آزادی اسرای اسرائیلی اسیر شده توسط حماس در طوفان الاقصی تاکید دارند. عمل. این در حالی است که واقعیت های میدانی نشان می دهد رژیم صهیونیستی چه در تئوری و چه در عمل با موانع متعدد و قابل توجهی در اجرای برنامه های به اصطلاح خود مواجه است.
در گفتگو با نسیم احمد، روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل خاورمیانهما آخرین تحولات مربوط به جنگ غزه را تحلیل کردیم و به ویژه این ایده را بررسی کردیم که ادعای صهیونیست ها مبنی بر اینکه می خواهند حماس را نابود کنند چقدر عملیاتی است؟
مشروح گفتگو با نسیم احمد را در ادامه می خوانید.
مقامات ارشد سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی بارها در مواضع خود تاکید کرده اند که انهدام حماس یکی از اهداف اصلی این رژیم در حمله به نوار غزه بوده است. به نظر شما این هدف برای صهیونیست ها چقدر قابل دستیابی است؟
اگر به تحولات روزهای اخیر به ویژه پس از آغاز حمله نظامی ارتش اسرائیل به نوار غزه نگاه کنیم، یک نکته آشکارتر می شود: اسرائیلی ها هنوز وارد جنگ شهری نشده اند. در همین راستا جنگنده ها، پهپادها و توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی آتش سنگینی را به سمت مناطق مختلف نوار غزه شلیک کردند، اما ارتش اسرائیل به شدت از ورود به جنگ شهری هراس دارد.
در واقع به نظر می رسد ارتش اسرائیل ترجیح می دهد ابتدا مناطق مختلف نوار غزه را با خاک یکسان کند و سپس نیروی زمینی ارتش به آنها حمله کند. در همین راستا شاهد بودیم که طبق آخرین گزارش منتشر شده توسط نیویورک تایمز، ارتش اسرائیل تقریباً یک سوم ساختمان های نوار غزه را تخریب کرده است. موضوعی که صحت ادعایی را که قبلا ذکر کردم به وضوح نشان می دهد.
به همین دلیل است که اسرائیلی ها تجارب جنگ های قبلی خود علیه ملت فلسطین به ویژه تجربه جنگ های گذشته خود در دهه 1980 در لبنان را مورد توجه قرار داده اند و به خوبی می دانند که شروع یک جنگ گسترده شهری دارای ابعاد جدی خواهد بود. عواقب برای آنها قربانیان. در حال حاضر که جنگ شهری و غوغا آغاز نشده است، شاهد هستیم که بیش از 100 تانک و خودروی زرهی ارتش اسرائیل منهدم شده و البته به گفته منابع رسمی اسرائیل، بیش از 30 سرباز اسرائیلی نیز کشته شده اند. . در این زمینه باید توجه داشت که اکثر آماری که اسرائیلی ها در مورد تلفات خود گزارش می دهند، لزوما قابل اعتماد نیستند. در این شرایط، این تصور که اسرائیل می تواند حماس را نابود کند، چندان منطقی به نظر نمی رسد. در این زمینه باید به دو نکته توجه کرد:
نخست، نابودی حماس به این معناست که ارتش اسرائیل خانه به خانه در نوار غزه می جنگد و مهمتر از همه قادر خواهد بود شبکه پیچیده تونل های زیرزمینی حماس و جهاد اسلامی را نابود کند. دستیابی به این دستور کار، کنار گذاشتن مشکلات مربوط به آن، سال ها طول خواهد کشید. این در حالی است که اکنون ساعت کاملاً علیه ارتش و سیاستمداران ارشد اسرائیل است.
ثانیاً، باید توجه داشت که حماس یک گفتمان و ایدئولوژی است که به دلیل ماهیت ضداشغالی از محبوبیت قابل توجهی در جامعه فلسطینی برخوردار است. اما در این فضا اساسا رژیم صهیونیستی نمی تواند یک ایدئولوژی را مثلا با بمباران از بین ببرد.
شکی نیست که با توجه به گستردگی جنایات رژیم در قدس اشغالی علیه مردم فلسطین، پس از پایان جنگ کنونی شاهد تقویت و توسعه گروه های مقاومت فلسطین خواهیم بود. مسائلی که همگی پیام یکسانی دارند: ایده ارائه شده توسط اسرائیلی ها مبنی بر نابودی حماس فقط برای اهداف تبلیغاتی استفاده می شود و شانس چندانی برای تحقق در میدان ندارد.
به نظر شما دلیل مانور مقامات ارشد اسرائیلی بر روی ایده نابودی حماس چیست؟
دلیل آن هم این است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر کنونی رژیم اسرائیل، در عمل ادامه جنگ در غزه را تنها گزینه برای ادامه حیات سیاسی خود می داند. شکی نیست که اگر او مدت ها پیش راهی برای توقف جنگ غزه (و تأمین زندگی سیاسی خود) داشت، این گزینه را فعال می کرد. اما مشکل اصلی این است که نتانیاهو گزینه واحدی ندارد و در صورت پایان جنگ، به زودی با اقدامات قانونی سنگین و حتی افزایش فشار بر خود برای ترک قدرت و استعفا مواجه خواهد شد.
اخیراً در اراضی اشغالی نتایج چندین نظرسنجی نشان داد که حدود 70 درصد از شهروندان اسرائیلی معتقدند که نتانیاهو باید خیلی زود از قدرت کناره گیری کند. جالب اینجاست که بیشتر سیاستمداران و رهبران جهان در بحبوحه جنگ ها به قهرمانان ملی تبدیل می شوند، اما این معادله در مورد نتانیاهو کاملاً برعکس است و فشار بر او و دولتش برای خروج از قدرت بسیار جدی تر از گذشته شده است. .
امروزه اکثریت افکار عمومی اسرائیل نتانیاهو را عامل ناکامی های خود و وضعیت نامطلوب کنونی می دانند. این چیزی نیست که نتانیاهو به راحتی بتواند آن را حل و فصل کند. بنابراین او فقط جنگ غزه را فرسایش می دهد تا شاید بتواند پیشرفت کند و در قدرت بماند. شایان ذکر است که نتانیاهو چند روز پیش در توئیتی جنجالی تاکید کرد که نه او و نه کابینه اش از تهدید احتمالی حماس علیه منافع اسرائیل اطلاعی ندارند و اطلاعات و امنیت سرویس های اطلاعاتی و وزیر اسرائیل دفاع، جنگ، کاملاً از تهدید حماس بی اطلاع بودند. اوضاع به نفع اسرائیل بود.
وی در واقع با این موضع گیری تلاش کرد تا انتقادات از خود را کاهش دهد و آن را متوجه سایر مقامات اسرائیلی کند. فشاری که پس از این توییت به نتانیاهو وارد شد به حدی بود که او مجبور شد یک روز بعد از توییتش آن را حذف کند. سوالی که نشان می دهد زندگی سیاسی نتانیاهو چگونه با مشکلات و چالش هایی مواجه است.
اخیرا وزیر میراث رژیم صهیونیستی ایده بمباران اتمی نوار غزه را مطرح کرده است. تحلیل شما از این مشکل چیست؟
این گونه مواضع مقامات اسرائیل در قبال مردم فلسطین و حتی سایر ملت های منطقه اصلا عجیب نیست. تنها اکنون، وضعیت بحرانی و حاد اسرائیل، موضوع را به جایی رسانده است که آنها صحبت هایی را که پشت پرده مطرح می کنند، این بار آشکارا مطرح می کنند.
لازم به ذکر است که شدت بحران برای رژیم اسراییل به حدی افزایش یافته است که اسرائیل به عنوان بازیگری که همواره هرگونه دسترسی به سلاح های هسته ای را رد کرده است، اکنون یکی از مقامات این رژیم صریحا از حمله اتمی این رژیم به غزه صحبت می کند. نوار. با این حال، از منظر کلی، چنین مواضعی توسط رادیکال ترین و افراطی ترین کابینه تاریخ رژیم اسرائیل پیشنهاد می شود. این عجیب نیست و ماهیت تهاجمی و فاشیستی این رژیم بیش از هر زمان دیگری در صحنه بین المللی و برای افکار عمومی حضور دارد.
به نظر شما، آیا جنگ غزه می تواند منجر به تغییرات ژئوپلیتیکی قابل توجهی در منطقه غرب آسیا و در کل خاورمیانه شود؟
توجه داشته باشید که محرک اصلی تغییرات ژئوپلیتیکی، فراهم شدن بسترهای ذهنی است. به نظر من پس از عملیات 7 اکتبر (طوفان الاقصی) بسترهای ذهنی زیادی برای تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه ایجاد شد.
اینکه اسطوره شکست ناپذیری اسرائیل در هم شکسته و چشم انداز شکست و نابودی آن نیز تقویت شده و در عین حال اقدامات خاص سایر اعضای محور مقاومت در منطقه برای حمایت از مقاومت و فلسطین ملت در نوار غزه و همچنین حمایت از محکومیت گسترده بین المللی ملت فلسطین، دامنه تهدیدات و چالش های امنیتی و ژئوپلیتیکی رژیم اسرائیل را افزایش داده و از سوی دیگر دست سایر بازیگران منطقه ای و به ویژه را تقویت کرده است. جنبش مقاومت در منطقه
رژیم اسرائیل زمانی می خواست نیل تا فرات را اشغال کند، اما اکنون برای موجودیت خود می جنگد. این نکته مهمی است که نباید از آن غافل شد و البته انگیزه قابل توجهی برای آینده تحولات ژئوپلیتیکی منطقه ایجاد می کند.
رکنا نیوز