رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تشریح دلایل جهش بازار سرمایه تاکید کرد: رونق این بازار جای نگرانی ندارد و اقدامات لازم برای حمایت از سرمایه گذاران خرد انجام شده است.
وی با اشاره به گسترش صندوق های سرمایه گذاری گفت: طی یک سال گذشته نزدیک به 100 صندوق جدید مجوز گرفته و 102 صندوق جدید راه اندازی شده است. پنج نوع صندوق جدید شامل صندوق های اهرمی، صندوق های تضمین سرمایه، اوراق قرضه دولتی، املاک و صندوق های سرمایه گذاری بخش تصویب شده است. در واقع طیف گسترده ای از صندوق ها در بازار وجود دارد که نیازهای سرمایه گذاری افراد با سلیقه های ریسک متفاوت را به طور کامل پوشش می دهد.
مجید عشقی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اینکه تجربه نشان داده است که بازار سرمایه عموماً به برخی از متغیرهای بنیادی با فاصله واکنش نشان می دهد، علت جهش بازار سرمایه در روزهای اخیر را افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ ارز، افزایش قیمت ارز، بیان کرد. که فروش صادراتی شرکت ها را افزایش می دهد. و درآمدهای صادراتی شرکت ها بازار سرمایه را با تاخیر تحت تاثیر قرار داده است و رشد بازار این روزها طبیعی است. همچنین طی چند سال گذشته ارزش سهام شرکت به دلایل مختلف و علیرغم مطلوب بودن درآمدها و طرح های توسعه کسب و کار افزایش چندانی نداشته است.
عشقی شرکتهای بازار اصلی را پذیرفته نمیشود و گفت: شرکتهای هستهای مشمول تعدیل میشوند، اما از آنجایی که این سهام عمومی هستند، باید بازاری داشته باشند که بتوان در آن معامله کرد. سهامدار اعلامیه های ریسک را امضا می کند اما همچنان به ریسکی بودن این بازار توجهی نمی کند. لازم به ذکر است که عوامل اساسی مؤثر بر کسب و کارها در حال تغییر است.
انتهای پیام
رشد بازار نگران کننده نیست
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه زمانی که بازار رونق دارد مردم گاهی با هیجان سهام می خرند، گفت: اتفاقی که در سال 1398 افتاد در 20 سال گذشته چهار بار اتفاق افتاده است که قیمت ها رشد عجیبی داشته است. سه سال بعد شاهد رکود در بازار بودیم که یکی از دلایل اصلی آن رفتار عاطفی مردم بود. یکی از مشکلات بازار پایه است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این سوال که ایجاد مرکز مبادلات تا چه حد در رونق بازار سرمایه تاثیر داشت؟ این موضوع تاثیر بسزایی بر درآمد کسب و کار خواهد داشت. در حال حاضر، P/E بازار تقریباً یک عدد متعادل است. P/E بازار در سال 2019 نزدیک به 40 بود که عدد قابل اعتمادی نبود، باید درآمدها افزایش می یافت تا این عدد به رقم تاریخی خود نزدیک شود که در کوتاه مدت این اتفاق نیفتاد و سهم را شاهد بودیم. کاهش قیمت. در حال حاضر P/E بازار متعادل تر شده است. با افزایش سرعت فروش بنگاه های صادراتی، منطقی است که بازار رشد کند.
وی ادامه داد: اکثر افرادی که برای اولین بار وارد بازار می شوند به سراغ سهام هایی می روند که اصول بنیادی مناسبی ندارند. یا افراد تبدیل به اعمال منحصر به فرد می شوند و طبیعی است که خطر این اتفاق زیاد باشد. در این راستا صندوق های مختلفی را معرفی می کنیم. طی سال گذشته پنج صندوق جدید به سهامداران معرفی شد. از سوی دیگر فعالان بازار حدود دو سال پیش سهام خریداری کردند که در صورت وجود تقاضا می توانند آن را عرضه کنند. ما نگران سمت عرضه بازار نیستیم. با این حال، وقتی سهام ارزش پیدا می کند، بازارسازان نیز تمایلی به فروش ندارند.
عشقی در پاسخ به این سوال که سازمان بورس چه اقداماتی را برای جلوگیری از تکرار حادثه سال 1398 انجام داده است، پاسخ داد: برنامه ریزی هایی وجود دارد که سهامداران آگاه اقدام به خرید سهام کنند. همچنین تمرکز خود را بر تهیه ابزارهای لازم گذاشته ایم. از جمله اینکه صندوق های سرمایه گذاری مختلفی در اختیار سهامداران قرار دارد و سهامداران می توانند با توجه به سلیقه سرمایه گذاری خود اقدام به انتخاب وجوه نمایند. یکی از موارد مهم این است که بتوانیم فرهنگ مالکیت غیرمستقیم را ترویج کنیم. سرمایه گذاری مستقیم خطرات خاص خود را دارد.
وی ادامه داد: البته بخشی از علت عدم رشد سهام شرکت ها به وضعیت اقتصاد جهانی برمی گردد که تلاطم های زیادی را به خود دیده است. به خصوص در سال گذشته که حمله روسیه به اوکراین باعث نوسانات شدید در بازار مواد اولیه و محصولات اساسی شد. بنابراین رشد زیادی داشتیم و کاهش های عجیبی داشتیم که بازار سرمایه را به شکل های مختلف تحت تاثیر قرار داد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز