اخبار سیاسی روز

چرا دولت اردوغان رویکرد خود را در روابط خود با دولت بشار اسد تغییر داده است

یک کارشناس مسائل غرب آسیا، سیاست خارجی ترکیه را فرصت طلبانه و جاه طلبانه خواند و گفت: مقامات ترکیه ضمن داشتن روابط با فلسطینی ها و گروه های فلسطینی، با اسرائیلی ها نیز گفتگو می کنند.

حسن لاسجردی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره تغییر رویکرد دولت اردوغان در روابطش با دولت بشار اسد و اینکه در بحران سوریه، اردوغان به دنبال سرنگونی دولت بشار اسد بود، گفت: دولت اردوغان به دنبال سرنگونی دولت بشار اسد بود. اما اکنون روابط ارتباطی بین دولت های این دو کشور وجود دارد و دلیل آن چیست؟ وی گفت: تغییر رویکرد در ترکیه ناشی از نگرش و دیدگاه دولتمردان این کشور نسبت به منافع ملی است.

وی با تاکید بر اینکه مسائل داخلی و رقابت های انتخاباتی در ترکیه در تعیین رویکرد دولتمردان این کشور در عرصه سیاست خارجی موثر است، تاکید کرد: آنها به دنبال نشان دادن روحیه صلح طلبانه و انعطاف پذیر هستند و از این روحیه به عنوان نقشه راه استفاده می کنند. علیه دشمنان داخلی خود و سایر گروه های ذینفع استفاده کنند.
لاسجردی تصریح کرد: اردوغان به نوعی می خواهد با همکاری دولت سوریه و برقراری روابط اقتصادی با این کشور گذشته را اصلاح یا محو کند و همچنین با اتخاذ رفتاری مسالمت آمیز با کردها می خواهد به نوعی از فشار کردها بر خود بکاهد. چرا که به نظر می رسد اردوغان در این دوره از انتخابات روی آرای کردها حساب ویژه ای باز کرده و تاثیر آرای آنها را در انتخابات اخیر ترکیه به وضوح دیده است.

وی تصریح کرد: قبل از بحران سوریه و شروع جنگ و درگیری در آن کشور، روابط آنکارا و دمشق خوب بود و ارتباطات زیادی بین مقامات دو کشور وجود داشت، اما پس از شروع جنگ، روابط خارجی ترکیه سیاست روابط در مورد دولت بشار اسد تغییر کرده و ترکیه از مخالفان بشار اسد حمایت کرده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه البته در این تغییر رویکرد دولتمردان ترکیه می توان موضوع برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال آینده را نیز مورد توجه قرار داد، افزود: اردوغان در تلاش برای حل بحران است. مواردی در زمان باقی مانده تا برگزاری انتخابات، بستن ترکیه در عرصه سیاست خارجی و حتی داخلی به این صورت و یا خروج از حلقه.

انتهای پیام

لاسجردی با بیان اینکه در چند روز گذشته گزارش هایی مبنی بر تصمیم ترکیه برای گفت و گو با مقامات دولت بشار اسد منتشر شده است و به نوعی به نظر می رسد که ترکیه رویکرد خود را نسبت به موضع دولت بشار اسد تغییر داده است، افزود: ما این موضوع را دنبال می کنیم. باید به این موضوع توجه کرد. اینکه سیاست خارجی ترکیه فرصت طلبانه و جاه طلبانه است و ترک ها با فلسطینی ها و گروه های فلسطینی رابطه دارند، با اسرائیلی ها هم رابطه دارند یا در این زمینه می توان نوع تعامل ترک ها با مسکو را برجسته کرد. و کیو در بحران اوکراین و اینها همه در نگاه دولتمردان این کشور به بحث منافع ملی کشور و سیاست خارجی فرصت طلبانه و جاه طلبانه این کشور برمی گردد.