عضو کمیسیون و شوراهای داخلی کشور در مجلس خاطرنشان کرد: حجم بالای پرونده ها در دستگاه قضایی به دلیل عدم نقل و انتقال اسناد عادی بوده و شامل 11 جرم می شود. بنابراین لازم است هرچه سریعتر به موضوع ممنوعیت معاملات غیررسمی املاک در مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیدگی شود.
ابوالفضل ابوترابی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به لزوم تعیین تکلیف ممنوعیت معاملات غیررسمی املاک در شورای تشخیص، با بیان اینکه حدود 50 درصد پرونده های قضایی به طور مستقیم و غیرمستقیم مربوط به اسناد عادی است، گفت: قراردادهای عادی منعقد شده در معاملات، مسئول 50 درصد موارد در دادگاه است. از سوی دیگر 11 تخلف به صورت مستقیم و غیرمستقیم به این اسناد عادی اشاره دارد.
وی می افزاید: در موارد مختلف بارها شاهد بوده ایم که یک آپارتمان به چند نفر فروخته شده است. در یک مورد یک آپارتمان به 140 نفر فروخته شد. هیچ کس متوجه نمی شود که قرارداد چه زمانی عادی است. زمین خواری و پولشویی در این زمینه رایج است. مانند سایر کشورهای جهان باید به سمت لغو اسناد عادی حرکت کنیم. حضرت آقا هم به درستی فرمودند ابطال اسناد عادی مصلحت قطعی برای نظام و کشور است.
البته متاسفم. در جلسه ای که در کارگروه حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام بودم، صرفاً به مصلحت بودن یا نبودن این طرح رای دادند. جای تأسف است که وقتی رهبری صریحاً اعلام می کنند که مصلحت نظام است، رأی گیری تشکیل می شود.نماینده مردم نجف آباد در شورای اسلامی گفت: باید در این زمینه اقدامات جدی انجام دهیم و مالکیت را تثبیت کنیم. ملک باید به طور رسمی توسط سیستم ثبت شود. اگر این اتفاق نیفتد، سرمایه گذاران ما فرار می کنند. نه تنها نمیتوانیم سرمایهگذار خارجی جذب کنیم، بلکه وقتی سرمایهگذاران داخلی هم متوجه شوند که نمیتوان به سند رسمی کشور اعتماد کرد و با یک وعده عادی سند رسمی لغو شد، دیگر سرمایهگذاری نمیکنند.
وی در ادامه تاکید کرد: به همین دلیل در جلسات قبلی به این موضوع پرداختیم. زمانی که مرحوم ملکشاهی رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بود خیلی از ایشان حمایت کردند. این طرح در دوره قبل تصویب شد. پنج بار این طرح بین شورای نگهبان و مجلس رفت و آمد داشت. این یکی از پروژه های نادری است که موضوع بحث مجلس و شورای نگهبان بوده است.
وی افزود: کمیته قضایی مجلس یازدهم همواره در رسیدن به نتایج این طرح کوشا بوده است. بالاخره بعد از حدود هفت سال، نزدیک به یک سال از ارائه این طرح به شورای فرصت می گذرد. با تشخیص مصلحت نظام، قصد رد آن را داشتند و همه چیز برای رد آن مهیا بود، اما مقام معظم رهبری در هفته قوه قضائیه تاکید کردند که این موضوع قطعا به موقع بوده است. بنابراین آنها دست به دست هم دادند. البته متاسفم. در جلسه ای که در کارگروه حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام بودم، صرفاً به مصلحت بودن یا نبودن این طرح رای دادند. جای تأسف است که وقتی رهبران صریحاً اعلام می کنند که مصلحت نظام است، رأی گیری می شود.
وی در پایان سخنان خود گفت: دو ماه از فرمایش حضرت آقا می گذرد اما هنوز نتیجه ای حاصل نشده است. هرچند هر روزی که این موضوع می گذرد ضرر است و رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که فرصت قطعی است، اما بعد از گذشت دو ماه تکلیف مشخص نشده و شورای تعیین فرصت همچنان پابرجاست. . تخصیص سریع این طرح بسیار مهم است.
انتهای پیام