اخبار اقتصادی روز

چرا تخصیص 28500 ارز در بودجه 1403 حفظ شد؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، حمید امانی همدانی معاون نظارت بر بودجه سازمان برنامه و بودجه گفت: کنترل تورم، تثبیت اقتصادی و پیش بینی درآمد واقعی و هزینه های متناظر از جمله ویژگی های لایحه بودجه 1403 است. برای بازگشت به چرخه رشد اقتصادی پایدار، کنترل نوسانات شدید متغیرهای کلان اقتصادی ضروری است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا دولت در لایحه بودجه سال 1403 به تخصیص 28 هزار و 500 تومان برای مایحتاج اساسی ادامه می دهد، پاسخ داد: افزایش نرخ ارز از 28 هزار و 500 به 38 هزار و 500 تومان، فشار هزینه ای 35 درصدی را بر عرضه کالاها وارد می کند. کالاهای ضروری این حیوان وارداتی است که دولت با آن موافق نیست. همانطور که قبلا توضیح داده شد، دولت در سال جاری و سال آینده به دلیل تورم در سال های اخیر برای کنترل نوسانات شدید متغیرهای کلان اقتصادی، سیاست تثبیت اقتصادی را در پیش گرفته است.

امانی گفت: این سیاست به منظور قابل پیش بینی شدن اقتصاد برای فعالان و تشویق سرمایه گذاری به عنوان منبع رشد بیشتر اتخاذ شد.

وی افزود: دستیابی به 93 درصد درآمد مالیاتی در 9 ماهه امسال حاکی از هدف گذاری واقعی درآمدهای مالیاتی است. برخلاف تصور برخی رسانه‌ها، برای سال آینده افزایشی در نرخ‌های مالیاتی صورت نگرفته است و افزایش درآمد مالیاتی عمدتاً مبتنی بر شناسایی و جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش دقت مالیاتی است.

بخش‌های تولید صنعتی همچنان از معافیت‌های مندرج در ماده 132 قانون مالیات‌های مستقیم بهره می‌برند و این تغییری نکرده است. افزایش درآمدهای مالیاتی به عنوان سالم ترین منبع تامین مالی همواره مورد تاکید ناظران و کارشناسان اقتصادی بوده است.

نماینده مردم سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: در لایحه بودجه ابتدا دولت پیش بینی کرده بود برای بودجه های عمرانی یک درصد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود اما نمایندگان محترم شورای اسلامی با بررسی قسمت اول لایحه بودجه یکسان سازی حقوق بازنشستگان به عنوان اولویت مهم برنامه هفتم، دولت بعد در این اصلاحیه، منابع حاصل از افزایش یک درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده را به یکسان سازی حقوق بازنشستگان اختصاص داد.

وی افزود: 375 میلیارد تومان بودجه عمرانی برای سال آینده پیش بینی شده بود و درآمد حاصل از تولید دارایی که در سال های گذشته بیش از حد برآورد شده بود، به طور واقع بینانه برای سال 1403 پیش بینی شد و با تقویت نهادها در قالب مقررات مولد انجام شد. پیش بینی می شود در سال آینده سازی به سطح بالایی برسد و از این منابع برای تکمیل پروژه های نیمه تمام و پرداخت تعهدات دولت استفاده شود.

امانی همدانی گفت: 93 درصد درآمدهای مالیاتی در بودجه در 9 ماهه امسال محقق شده است و برای سال آینده تمرکز ما بر اخذ مالیات از موارد فرار مالیاتی و اخذ مالیات از اقتصاد پنهان است. برنامه ها و محرک رشد اقتصادی محقق شد.

واردات خودرو در سال جاری به استثنای نکات فنی و هنجاری مشمول هیچ گونه ممنوعیتی نیست، اما تخصیص ارز بر اساس اولویت های ارزی کشور انجام می شود و در سال آینده نیز به همین ترتیب خواهد بود. اولویت های اصلی کشور برای هزینه های ارزی تامین کالاهای اساسی و همچنین مواد اولیه و قطعات واسطه ای لازم برای تولید است و در مرحله بعد به سایر مصارف اختصاص می یابد.

تصمیمات در خصوص قیمت حامل های انرژی خارج از بودجه است و در لایحه قانون بودجه تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است. بسیاری از سوء تفاهم ها ناشی از عدم توجه به تغییر رویه تنظیم و بازنگری بودجه در مجلس بر اساس اصلاحیه ماده 182 آیین نامه داخلی شورای اسلامی است. بررسی بودجه دو مرحله دارد. در مرحله اول جداول منابع کلان و فقط دستورات بودجه تصویب می شود و در مرحله بعد در چارچوب مصوبات مرحله اول بودجه تفصیلی نهادها تهیه و تصویب می شود.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *