حسن زاده: باید استراتژی صنعتی کشور را حداقل تا 10 سال آینده تدوین کنیم
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز، اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران، اتاق تهران و دیگر فعالان اقتصادی میهمان محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بودند تا درباره مسائل و مشکلات بخش خصوصی در این حوزه گفتگو کنند. از تولید.
رئیس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی ایران در این نشست گفت: استراتژی صنعت کشور باید حداقل تا 10 سال آینده مشخص شود. صمد حسن زاده ادامه داد: برای تعیین این راهبرد باید اقدامات موثری انجام شود و اتاق ایران نیز آماده همکاری در تدوین آن است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی به برکت تعامل بیشتر متولیان نظام می تواند وظایف خود را انجام دهد، تاکید کرد: امروز نیازمند تعامل بیشتر دولت و مجلس با بخش خصوصی در روند تدوین طرح های توسعه و مختلف هستیم. قوانین و مقررات. متاسفانه دولت آنطور که باید به بخش خصوصی نگاه نمی کند. در حالی که اتاق ایران می خواهد وظایف خود را در کنار مسئولین رژیم انجام دهد.
وی گفت: در تمامی اتاق های کشور مطالعاتی در راستای ایجاد اشتغال، رفاه و امنیت عمومی انجام شده و سنتز آنها در قالب برنامه ریزی کلان در اتاق ایران انجام می شود.
برخورد با کسانی که مقررات مضر را بر بخش تولید تحمیل می کنند
قدیر قیافه، نایب رئیس اتاق ایران نیز با اشاره به اهمیت راهبرد توسعه اقتصادی و صنعتی کشور گفت: متأسفانه مدل اقتصادی که در کشور دنبال می کنیم اصلاً مشخص نیست. مسائل کشور از نظر محتوایی طی ۱۵۰ سال گذشته تغییری نکرده است.
وی با طرح این سوال که چرا ارز تک نرخی نیست، ادامه داد: در حال حاضر هشت نوع نرخ ارز در کشور وجود دارد که برای برخی افراد رانت ایجاد کرده است.
قیافه با انتقاد از بی توجهی دولت به بخش خصوصی افزود: اقتصاد ایران در سال های اخیر به وضوح ضعیف شده است. تولید ناخالص داخلی از 460 میلیارد دلار به 366 میلیارد دلار کاهش یافت. با این کاهش 100 میلیارد دلاری فاجعه ای در کشور رخ داده است. معنای آن بدتر شدن فقر و کاهش رفاه عمومی است.
وی با اشاره به رویکرد ویژه رهبری به بخش خصوصی ادامه داد: باید به جذب سرمایه گذاری خارجی و ایجاد ضمانت برای سرمایه گذاری داخلی کمک کنیم. متأسفانه برخی بخشنامه ها به ویژه بخشنامه محدودیت صادرات مواد معدنی و فلزات یا وضع عوارض گمرکی از سوی وزارت امنیت، بخش تولید را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد. اگرچه بعداً اعتراف کردند که این تصمیم یک اشتباه و نوعی کمک به صادرات ترکیه بوده است. با این حال، این تأثیر منفی بر تولید داشت.
نایب رئیس مجلس ایران تاکید کرد: وقتی دولتمردان مقرراتی وضع می کنند و برای کشور مشکل ایجاد می کنند باید به گونه ای با آنها برخورد شود که عواقب منفی تصمیمات خود را ببینند.
وی در پایان خواستار این شد که تعیین استراتژی و مدیریت اجرای اصل 44 به بخش خصوصی واگذار شود.
نظرات و موضع بخش خصوصی نادیده گرفته می شود
پیام باقری نایب رئیس دیگر مجلس ایران نیز بر تاکید رهبران بر اهمیت بخش خصوصی و رفع موانع تولید دولتی تاکید کرد و افزود: انتظار بخش خصوصی نظارت صحیح است. اجرای قانون مربوط به بهبود مستمر محیط کسب و کار. بر اساس این قانون، نظر بخش خصوصی باید در تدوین قوانین، مقررات و دستورات لحاظ شود. اگرچه این معمولاً به درستی اتفاق نمی افتد. به عنوان مثال اتاق ایران نظرات و پیشنهادات خود را در مورد برنامه هفتم به دولت ارائه کرد که مورد بی توجهی قرار گرفت.
وی ادامه داد: همانطور که رهبران گفته اند این بخش خصوصی است که می تواند به رشد اقتصادی 8 درصدی دست یابد. بخش خصوصی این سیاست را اجرا می کند، اما باید تجهیز شود. در فرآیند تصمیم گیری مشکلات جدی وجود دارد و گاهی تصمیمات با اهداف تعیین شده در تضاد هستند. اساساً نظرات بخش خصوصی قابل مشاهده نیست.
باقری خطاب به رئیس مجلس گفت: امیدواریم در تقویت جایگاه اتاق های سراسر کشور و بخش خصوصی و سایر ارکان کمک کنید تا بتوانیم به وظایف خود عمل کنیم.
وی با انتقاد از حضور پررنگ دولت در اقتصاد ادامه داد: اگر نقش دولت در کارآفرینی کاهش نیابد، اگر دولت از اقتصاد کنار نرود و در صورت تداوم روند اجباری قیمت گذاری به 8 درصد می رسیم. رشد اقتصاد
باز شدن فضا برای ورود کارشناسان اقتصادی به مجلس
حسین پیرموژان، نایب رئیس مجلس ایران با تاکید بر اهمیت نقش مجلس در قانونگذاری، گفت: زمان انتخابات مجلس است، بنابراین تاکید می کنیم که باید فضایی برای حضور خبرگان در مجلس باز شود. برای فکر کردن به آینده و رشد اقتصادی نیاز به فضای مناسب داریم برای کارشناسان اقتصادی جا باز کنید وگرنه افرادی با مدرک غیر مرتبط مانند حقوق یا الهیات وارد کمیسیون اقتصادی می شوند با وجود اینکه تصمیمات مجلس برخاسته از تصمیمات است. از کمیسیون ها
حمایت خود را از بخش خصوصی در عمل نشان دهید
عبدالله مهاجر دارابی، عضو هیأت مدیره اتاق ایران نیز جایگاه بخش خصوصی را در نزد رهبران برجسته کرد و افزود: هر بار که در حوزه اقتصادی صحبت می کرد، باید از بخش خصوصی حمایت می کرد. اما دوره های مختلف دولتی در عمل از بخش خصوصی حمایت نکرده اند.
وی خطاب به رئیس مجلس گفت: شما در مواضع خود از حمایت از بخش خصوصی صحبت می کنید اما انتظار داریم در عمل این حمایت را نشان دهید.
مهاجر دارابی با بیان اینکه همه مناطق کشور اهمیت صادرات را می شناسند، گفت: باید با رقبای خود در کشورهای دیگر رقابت کنیم که قوانین صادرات ثابت نیست و به دلیل این قوانین گاهی اوقات قیمت های ما رقابتی نیست. محصولات تولیدی تحت شرایطی به فروش می رسند که برای تولید کننده سودآور نیست. باید برای حل این مشکلات طراحی شود.
وی بیان کرد: در شرایطی که در زمستان گاز نداریم و در تابستان برق نداریم و برق و گاز صنایع قطع می شود، به سرعت مجوز افزایش تولید صادر می شود در حالی که مشکل تولید باید حل شود. یک جای دیگر.
جلوگیری از بحران با تسهیل سرمایه گذاری در تولید
محمود نجفیآراب، رئیس اتاق تهران با بیان اینکه خصوصیسازی به خصوصیسازی تبدیل شده است، گفت: طبق بررسیهای انجام شده ریسک سرمایهگذاری در کشور بالا است و سرمایهگذاری خارجی نیز کاهش یافته است، بنابراین باید با تسهیل سرمایهگذاریها از بحران جلوگیری کرد. در تولید
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی به دنبال بهره مندی از ارزهای ترجیحی نیست، گفت: باید مشوق های سرمایه گذاری در همه زمینه ها در نظر گرفته شود که اولین آن حذف قیمت گذاری اجباری است که نه تنها افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت، بلکه موجب افزایش قیمت ها می شود. رقابت در تولید افزایش می یابد.
نجفی عرب موضوع ساماندهی تعطیلات در تعطیلات آخر هفته را مورد تاکید قرار داد و گفت: فعالان اقتصادی از اینکه با دنیا فاصله چهار روزه تعطیلات داریم انتقاد می کنند. ما می گوییم این تعطیلی باید در روز جمعه و شنبه باشد، همانطور که در تمام دنیا و کشورهای اسلامی چنین است.
یک نهاد تعاملی بین اداره کنترل و خانه ایران در خصوص قانون بودجه ایجاد شود
سایر اعضای حاضر در این جلسه نیز در خصوص موضوعات توسعه، صادرات، کشاورزی و نرخ تورم بحث و تبادل نظر کردند. آنها از کاهش سهم سکتور خصوصی در اقتصاد کشور انتقاد کردند و خواستار کنترل شدید پارلمان بر اجرای قوانین مصوب در زمینه تجارت شدند.
حمایت از صادرات، رفع موانع تولید، عمل به وعده های داده شده در کشاورزی، ارائه آمار دقیق و واقعی، افزایش تعامل بین دولت و بخش خصوصی، چابک سازی دولت و هماهنگی نرخ تورم و افزایش دستمزدها در اولویت قرار دارد. از دیگر نکاتی که اعضای حاضر به آن اشاره کردند، در این جلسه بود. آنها معتقد بودند که تشکیل یک نهاد تعاملی بین اداره کنترل و اتاق در هنگام بررسی و تصویب قانون بودجه، موجب فعال شدن قدرت نظام خدمات فنی و مهندسی در صحنه ملی و بین المللی می شود.
absnews