چرا باید سهم مشاغل خانگی در اقتصاد افزایش یابد؟
امروزه مشاغل خانگی در کشورهای توسعه یافته بسیار موفق شده اند به طوری که مشاغل خانگی تا 23 درصد از کل مشاغل این کشورها را تشکیل می دهند در حالی که سهم مشاغل خانگی در ایران بین 3 تا 4 درصد برآورد می شود. .
بر اساس گزارش ها، طی یک سال گذشته بیش از 130 هزار مجوز برای متقاضیان مشاغل خانگی صادر شده است، این در حالی است که به گفته آزیتا همتیان – دبیر ستاد ساماندهی و پشتیبانی مشاغل خانگی، 70 هزار مجوز مشاغل خانگی برای هفت صادر شده است. این ماه منتشر شد
به گفته وی، با توجه به سهم 3 درصدی مشاغل خانگی در بازار تولید و اشتغال، می توان با تغییر رویکرد تک بعدی مشاغل خانگی این سهم را افزایش داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، مشاغل خانگی به هر نوع فعالیت اقتصادی گفته می شود که بتوان آن را با سرمایه اندک از خانه شروع کرد. این مشاغل به دلیل ماهیت خود به فضای زیادی نسبت به سایر مشاغل نیاز ندارند و گروه های هدف اصلی مشاغل خانگی زنان سرپرست خانوار، کارآفرینان، افراد دارای معلولیت، بازنشستگان و روستاییان هستند.
وی با اشاره به سهم پایین مشاغل خانگی در اشتغال کشور گفت: هدف ما پوشش بیش از 20 درصدی اشتغال کشور با مشاغل خانگی است و تلاش می شود از ظرفیت هر دو بانک تخصصی استفاده شود. وزارت کار و سایر بانکها
هادی ابویی، فعال کارگری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، می گوید: یکی از مزیت های کار در منزل این است که نیاز به میز و میز ندارد و افراد می توانند با کمی تلاش، کسب و کار خود را راه اندازی کنند و در علاوه بر ایجاد شغل و کسب درآمد در خانه، زمان بیشتری را با خانواده بگذرانید.
به گفته سید صولت مرتضوی – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در حال حاضر آمار اشتغال خانگی در کشور مطلوب نیست و حدود 4 درصد مشاغل در کشور خانگی است که باید افزایش یابد.
ابویی صنایع دستی، قالی بافی، نانوایی، گل سازی، تولید داروهای گیاهی و بسته بندی مواد غذایی را از جمله رشته هایی برشمرد که داوطلبان مشاغل خانگی می توانند به آن مشغول شوند.
به گزارش ای بی اس نیوز، از آنجایی که در کشورهای توسعه یافته مشاغل خانگی سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی دارند و ارزش افزوده بالایی دارند، فراهم کردن بستر کسب و کار و تسهیل صدور مجوز کسب و کار در منزل برای افراد جویای کار می تواند گامی مثبت و موثر در این زمینه باشد. دستیابی به این هدف و رونق مشاغل خانگی در کشور.
در حالی که 23 درصد اشتغال در کشورهای جهان در داخل کشور است، وزیر کار می گوید: آمار اشتغال در داخل کشور راضی کننده نیست و حدود 4 درصد از مشاغل کشور در محل سکونت هستند. که سهم باید افزایش یابد.
از دیدگاه کارشناسان افزایش درآمد غیرنفتی، ترویج صنایع دستی، ایجاد اشتغال، کاهش ناهنجاری های اجتماعی و حفظ مشاغل از مزیت ها و دستاوردهای ایجاد مشاغل خانگی است.
انتهای پیام
وی کاهش هزینه رفت و آمد و اجاره کارگاه را از دیگر مزایای مشاغل خانگی برشمرد و افزود: داوطلبان مشاغل خانگی با توجه به توانایی و مهارت خود می توانند هر نوع کسب و کاری را در منزل انجام دهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه از اختصاص 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در بودجه 1401 خبر داد و بیان می کند: در نظر داریم تا سال 1402 این منابع را افزایش دهیم تا از مشکلات داوطلبان مشاغل خانگی بکاهیم.