به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، اکنون که به فصل تابستان نزدیک می شویم بازار نقل و انتقالات داغ است و بهتر است به مسکن بیشتر توجه شود.
مسکن همواره یکی از دغدغه های اصلی مردم بوده است، اما در دهه اخیر به دلیل افزایش چشمگیر قیمت مسکن، این موضوع به دغدغه اصلی مردم تبدیل شده است.
بر اساس آمار، بیش از 55 درصد خانوارهای شهری اجاره میدهند، در حالی که مردم خانههای زیادی دارند و مالیات آنها را پرداخت نمیکنند. می توان گفت یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن، خالی بودن خانه های زیاد است که در صورت عرضه این خانه ها به بازار، به کاهش قیمت و اجاره مسکن کمک می کند. یکی از راه های کنترل قیمت ها مالیات بر خانه های خالی است.
پیش بینی می شد سال گذشته درآمد مالیاتی خانه های خالی به 2 هزار میلیارد تومان برسد، اما بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس، در یازده ماهه سال گذشته درآمد مالیاتی واحدهای مسکونی خالی از سکنه نزدیک به چهار میلیارد تومان بوده است. دلیل عدم دستیابی به اهداف مالیاتی دولت چیست؟
** سازمان ها متعهد به همکاری با سامانه املاک و سرپناه هستند
برای دریافت مالیات از خانه های خالی، به یک سیستم یکپارچه نیاز بود تا بتوان مالیات را برای خانه های خالی اعمال کرد. وزارت راه و شهرسازی موظف به ایجاد سامانه املاک و مسکن بود و برای اخذ مالیات از خانه های خالی نیاز به ارائه اطلاعات از سوی سازمان هایی مانند سازمان التنوار، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مرکز بود. بانک. بانک. اما این سازمان ها در تکمیل اطلاعات کوتاهی می کنند.
بر اساس بندهای 7 و 8 ماده 169 قانون مالیات های مستقیم، دستگاه های اجرایی موظفند اطلاعات مندرج در این قانون از قبیل افتتاح حساب بانکی با اخذ کد ملی و بر اساس کد پستی را به املاک اعلام کنند. سیستم. از سوی دیگر، ارائه دهندگان خدمات عمومی مانند آب، فاضلاب، برق، گاز و تلفن باید بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه املاک و مسکن کشور با کد پستی یا آدرس منحصر به فرد در نام، فاکتور صادر کنند. برای مالک یا اپراتور.
همچنین وزارت نیرو باید تعرفه برق کنتورهایی را که ساکنان آنها در سامانه املاک و مسکن کشور اعلام نکرده اند با بالاترین قیمت محاسبه کند. بر این اساس دستگاه های اجرایی متعهد می شوند با توجه به اطلاعات درج شده در سامانه املاک و سرپناه خدمات خود را به مردم ارائه دهند.
ردا املش کارشناس اقتصادی درباره علت عدم همکاری دستگاه های اجرایی به باشگاه خبرنگاران گفت: یکی از مهم ترین عوامل این است که نگاه انزواگرایی در بین دستگاه ها وجود دارد و معتقدند باید پیگیر وضعیت باشند. خود مسائل، یعنی دید جامعی برای مسائل کشور وجود ندارد، تیم سنتی نیست، تضاد منافع وجود دارد، مثلا مصلحت این است که اگر این سیستم معرفی شود، منافع ما زیر سوال می رود. . این امر مستلزم هم افزایی از سوی توانیر، از سوی ثبت اسناد است و این نگاه منزوی، سامانه املاک و مسکن را که زیرساخت اجرای مالیات بر خانه های خالی و در واقع زیرساخت و تنظیم مقررات است، می سازد. بازار اجاره، ناقص و بهره برداری شده.
املش در خصوص عامل دیگر این بخش گفت: عامل دوم این است که تصمیم گیران کشورمان به اهمیت نظام املاک و مسکن پی نبرده اند، یعنی به نظر من اهمیت این سیستم نبوده است. تاسیس شده و از دید تصمیم گیران و مسئولان اجرایی مستقر نشده است و به همین دلیل یک نظام ملی محسوب می شود و در غیر این صورت با آن برخورد می شود چرا که این امر منجر به عدم حرکت نظام شده است.
وی افزود: عدم اهمیت سامانه املاک و مسکن در نزد مسئولان را می توان در خود قوه مجریه جستجو کرد و در وزارت راه و شهرسازی نیز می توان آن را پیگیری کرد که آیا این اهمیت وجود دارد یا خیر. در وزارت راه و شهرسازی وجود دارد.
** عدم اجرای قانون
بر اساس قانون مالیات های مستقیم، سازمان تنیر باید برای خانه هایی که در سامانه اطلاعاتی خود ثبت نشده اند، تعرفه را با بالاترین تعرفه محاسبه کند، اما در عمل این اتفاق نمی افتد.
ایملیچ، کارشناس اقتصادی در این خصوص توضیح می دهد: یکی از مهم ترین ضمانت های اجرای سامانه ملی املاک و مسکن، اعمال بالاترین مقیاس تعرفه برای خانه هایی است که خود را اعلام نکرده اند، در صورت اجرایی شدن امیدواریم. که سامانه ملی املاک و مسکن به سرعت برای سیاستگذاران و مدیران کشور مورد استفاده قرار می گیرد.» کشور این ضمانت اجرا در بین بقیه ضمانت نامه های عملکرد بسیار مهم تلقی می شود و اگر این کار انجام شود داده های به روز خواهیم داشت. زیرا مردم باید هر ماه یا به صورت دوره ای قبوض را پرداخت کنند و این همان چیزی است که داده های سامانه املاک و مسکن را پررنگ می کند.
وی افزود: در صورت رعایت ضمانت اجرا، استفاده از سامانه املاک و اقامتگاه تسریع و اطلاعات به روز ارائه می شود.
**کدام خانه های خالی مشمول مالیات هستند؟
راه دیگر تکمیل سامانه املاک و مسکن اعلامی برای صاحبان خانه است، اما همانطور که از شواهد مشخص است، به نظر می رسد به دلیل باورهای غلط و ترس مالکان از مالیات، قوانین موجود آنها نیروی بازدارنده لازم را برای متقاعد ساختن مالکان ندارد. مردم. یک کارشناس اقتصادی درباره معافیت های مالیاتی می گوید: «مالیات خانه های خالی شامل خانه هایی می شود که در ابتدا ۱۲۰ روز در سال خالی هستند.
وی افزود: یک استثنا دیگر نیز وجود دارد که برای هر خانواده ایرانی یک معافیت است و یک معافیت دوم که ثانویه است. ما حتی برای اقامتگاه های تجاری نیز معافیت هایی داریم.» به طور کلی معافیت عمومی که برای کلیه اتباع ایرانی هر سال به مدت 4 ماه معاف می شود، معافیت مربوط به سکونتگاه های کار، اقامتگاه های اولیه و متوسطه عائله مندی و اقامتگاه های مربوط به بند 3 مربوط به معافیت های مربوط به. بیماران، دانش آموزان و دانشجویان.
املش در پاسخ به این سوال که کدام خانه های خالی مشمول مالیات می شوند، می گوید: تنها خانه هایی که واقعا خالی هستند و در سامانه ملی مسکن و املاک اعلام نشده اند، مشمول مالیات می شوند. از نکاتی که وجود دارد این ابهام است که اگر 10 خانه داشته باشیم مالیات می گیریم پس خودمان را اظهار نمی کنیم نه اگر 10000 خانه هم دارید باید خود را در سامانه ملی املاک و مسکن اعلام کنید و پیشنهاد دهید. به بازار، بگو ساکن کیست و تو مالک، همه معاف هستند.»
یک کارشناس اقتصادی درباره اهمیت سامانه املاک و مسکن می گوید: «اگر سامانه املاک و مسکن تکمیل نشود، نهضت ملی مسکن 4 میلیون واحد مسکونی می سازد نه 8 میلیون، زیرا دولت نمی داند که آیا مسکن به دست متقاضی واقعی می رسد یا نه آشفتگی بازار مسکن «آرام می شود». نه اکنون نیز طبق آمار مرکز آمار در آخرین سرشماری ما، تعداد خانوارهای ما با تعداد واحدهای مسکونی ما تفاوت قابل توجهی دارد و تعداد خانه های خالی ما از میانگین جهانی بیشتر است. بنابراین به نظر می رسد در صورت عرضه خانه های خالی به بازار مسکن، با توجه به تکمیل سامانه املاک و مسکن، التهاب بازار مسکن در کوتاه مدت و در بلندمدت از طریق خود سامانه کاهش می یابد. . ما می توانیم عرضه، یعنی عرضه به متقاضیان واقعی را کنترل کنیم.»
در نتیجه بهره برداری از سامانه املاک و مسکن در گرو همکاری دستگاه هاست. در آستانه فصل تابستان که حواله ها افزایش می یابد، بهتر است این همکاری زودتر انجام شود تا با عرضه خانه های خالی از التهاب بازار مسکن بکاهد.