در 11 ماهه سال 1400، 63.1 میلیون فقره بیمه نامه صادر شده است که این رقم نشان دهنده تاثیر واقعی صنعت بیمه در جامعه است. در این مدت حدود 47.4 میلیون دلار خسارت پرداخت شده است که بیشتر آن 93.9 درصد مربوط به حوزه درمان بوده است. تعداد بیمه نامه های صادره و تعداد خسارت پرداختی نسبت به مدت مشابه سال قبل 4.3 درصد و 41.7 درصد افزایش داشته است.
شرکت های بیمه در سال گذشته 80 هزار میلیارد تومان بر اساس ارزش دفتری سرمایه گذاری کردند که در صورت اضافه شدن عملکرد بیمه مرکزی در مجموع حدود 120 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شد.
ای بی اس نیوز: اخیراً بحث هایی درباره توسعه منابع انسانی برای افزایش کارایی صنعت بیمه مطرح شده است. حضور و اثربخشی نیروی انسانی در این حوزه را چگونه ارزیابی می کنید؟
ای بی اس نیوز: صنعت بیمه در حوزه فناوری اطلاعات چه قابلیت هایی دارد، آیا می توان این حوزه را ریسکی برای صنعت دانست؟ به بیان ساده تر، در رقابتی که یکی دو سال است بین استارت آپ های بیمه و کارگزاران در جریان است، برخی از دلالان نیز در این زمینه ایراداتی را مطرح می کنند، نظر شما در این باره چیست؟
* پرداخت بیش از 100 درصد غرامت به نسبت حق بیمه در حوزه درمان.
یکی از مواردی که در سال جاری (1401) باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم، بخش پزشکی است که بخش قابل توجهی از مطالبات صنعت بیمه را نیز شامل می شود. این رقم به ترتیب 68.6 درصد و 70.7 درصد بوده که نشان دهنده فعال تر بودن بخش خصوصی در بخش بیمه است.
سرمایه شرکت های بیمه در همین مدت حدود 41 هزار میلیارد دلار و سرمایه سهام عدالت 50 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. این دو عدد آخر مهمترین منابعی هستند که از طریق آنها جبران خسارت و سرمایه گذاری انجام می شود. مجموع دارایی های شرکت های بیمه در پایان شهریور 1400، 200 هزار میلیارد تومان بوده است.
absnews
ای بی اس نیوز: وضعیت صنعت بیمه و عملکرد آن در سال 1400 به خوبی می تواند وضعیت فعلی صنعت بیمه را نشان دهد. با پایان سال 1400 عملکرد صنعت بیمه نسبت به سال های اخیر چگونه تغییر کرده است و رویکرد شما برای بهبود وضعیت فعلی چیست؟
نفوذ صنعت بیمه در جامعه امروزی بسیار زیاد است. رابطه ای که صنعت بیمه با افراد در بخش های مختلف اعم از فرآوری، تولید، حمل و نقل، صادرات و واردات دارد، بی بدیل است. امروزه همه حداقل در یک حوزه با صنعت بیمه در ارتباط هستند.
البته در این محاسبه خسارت بیمه و حق بیمه تولید به صورت درصدی بوده و با نسبت ضرر متفاوت است. خسارات معوق و ذخایر حق بیمه در نسبت ضرر لحاظ می شود. حوزه درمان با حدود 106.3 درصد، حمل و نقل با 84.5 درصد و بدنه با 54.7 بیشترین نسبت تلفات را نسبت به حق بیمه های دریافتی در حوزه های مختلف صنعت دارند.
بهزادپور: در بین حوزه های بیمه سه حوزه اصلی وجود دارد که سهم مسئولیت و مازاد بیمه 34.8 درصد، مراقبت 18.3 درصد و زندگی 16 درصد بوده است. در سبد کلی صنعت بیمه، این سه رشته عمده ترین رشته هایی هستند که شاهد رشد هستیم، بیمه عمر به کندی در حال رشد است، اما این رشد صددرصد مورد تایید ما نیست و هنوز جای کار دارد.
صنعت بیمه برای دیجیتالی شدن باید این موضوع را در حوزه های مختلف از جمله تامین بیمه، نظارت، سرمایه گذاری و همه موضوعاتی که امروز در آن فعال هستیم دنبال کند تا بتوانیم از فناوری و قابلیت های حوزه دیجیتال استفاده کنیم. حتما باید از شرکت های فعال در این زمینه بهره ببریم و عرضه کنیم اما در عین حال توجه به نیروی انسانی برای ما اهمیت ویژه ای دارد.
ای بی اس نیوز: با توجه به حساسیت و درگیری گسترده بیمه های مسئولیت، سهم این نوع بیمه در یک سال گذشته چقدر بوده است؟
آمارهای زیادی در مورد چنین صنعتی می توان ارائه داد. رقم اصلی که به طور کلی عملکرد صنعت بیمه را نشان می دهد، موضوع حق بیمه تولید است. بر اساس آمار 11 ماهه سال 1400، پاداش تولید 1400 به 100 هزار و 500 میلیارد تومان رسید که آمار بسیار خوبی است.
بهزادپور: موضوعاتی چون حمایت از بیمه گذاران، مبارزه با فساد، تبانی و تبعیض در حد توان قانونی، حفظ امنیت فعالان شبکه فروش و توجه به معیشت کارکنان، لزوم استفاده از موازین شرع برای توسعه بیمه، تشکیل کمیته فقهی و تاسیس شرکت بیمه تکافل ایجاد حاکمیت شرکتی و پرهیز از مداخله در امور غیرمرتبط، سرمایه گذاری عاقلانه در بازار سرمایه و انتشار اوراق بهادار بیمه، استقرار سیستم بیمه و تغییر رویه های نظارتی، نوآوری محصولات، بهبود خدمات و بیمه بر اساس انواع ریسک، و کوتاه کردن فرآیند صدور مجوز از اولویت های مهم صنعت بیمه است. یکی از موضوعات اصلی در 10 محوری که برای صنعت بیمه در نظر گرفته ایم، سرمایه انسانی است. من در اجرای همه برنامه ها چند اولویت جدی دارم که اولین آن سرمایه انسانی است». بیمه یک صنعت کارگری است که باید در تمام سطوح این صنعت به آن توجه کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، صنعت بیمه در سال های اخیر دستخوش تغییرات متعددی شده و تأثیرات آن بر زندگی عمومی به طور مستقیم و غیرمستقیم افزایش یافته و تعداد شرکت های بیمه افزایش قابل توجهی داشته و به 34 شرکت رسیده است.
در واقع بدون در نظر گرفتن جوانب موضوع نباید تصمیمی گرفت که به نیروی کار آسیب وارد کند. امروزه نمایندگی های بیمه در سراسر کشور به بیمه گذاران بیمه ارائه می کنند. اگر رویکردی که ما برای تغییر صنعت در پیش گرفتهایم به این بدنه متخصص و دلسوز آسیب وارد کند و منجر به کاهش درآمد و فضای کاری آنها شود، این روند میتواند به چالش کشیده شود. خواهد بود و ما باید به دنبال راه حل موثرتری باشیم. به طور خلاصه، تعریف پیوستی با محوریت عدالت و توسعه سرمایه انسانی شرط تعادل در عملکرد و بازده کارگزاران بیمه و استارت آپ ها است.
پرداخت خسارت بیشتر به معنای تعامل بیشتر صنعت بیمه و بیمه شده است. البته رشد حق بیمه نیز محصول رشد نرخ در اکثر رشته های موجود بوده و محصول افزایش نرخ در رشته خاصی نبوده است. نسبت زیان بازار با 2.4 واحد افزایش نسبت به 11 ماهه سال قبل به 53.8 رسید.
بهزادپور: اصل تحول دیجیتال در بخش بیمه انکارناپذیر است. در حال حاضر صنعت بیمه در دنیا یکی از صنایع اصلی در حوزه فناوری اطلاعات است. نمی توان تصور کرد که بدون استفاده از فناوری روز بتوانیم صنعت بیمه را تا حد قابل قبولی توسعه دهیم.
* سهم 35 درصدی بیمه مسئولیت از کل حوزه های بیمه ای / صدور 63 میلیون بیمه نامه در 11 ماه از 1400
از سوی دیگر این صنعت با چالش یا فرصت دیجیتالی شدن و حضور استارت آپ ها مواجه است. بدین ترتیب مجید بهزادپور، مدیرعامل بیمه مرکزی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، ضمن ارائه اطلاعاتی از وضعیت فعلی صنعت بیمه، شرایط توسعه مبتنی بر فناوری و حضور استارت آپ ها در این بیمه را تشریح می کند. بخش .
اما لازم به ذکر است که مقام معظم رهبری در مبادلات خود به این نکته اشاره کرده بودند که اگر پروژه ای انجام می دهیم باید پیوست عدالت را نیز در نظر بگیریم. اگر قرار است توسعه دیجیتال را در دستور کار قرار دهیم اما نیروی انسانی ما در مشکل است، قطعا این پروژه باید مورد بازنگری قرار گیرد.
ای بی اس نیوز: مجموع سرمایه گذاری صنعت بیمه در حوزه های مختلف طی یک سال گذشته چقدر بوده است؟
بهزادپور: در خصوص آمار شاخص های مالی صنعت بیمه کشور در 11 ماهه سال 1400 باید گفت که کل موجودی ذخایر بیمه تا پایان شهریور 1400 نزدیک به 120 هزار میلیارد تومان بوده که 18 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل.
بهزادپور: صنعت بیمه گروهی است که شاید به لحاظ جایگاهی نسبت به سایر بخش های اقتصادی کمتر به چشم بیاید، اما تاثیر آن بر فضای زندگی مردم چه در بحث های اقتصادی و چه در بحث های اجتماعی زیاد است.
میزان خسارت پرداختی صنعت بیمه معادل 54 هزار میلیارد تومان بوده است. نرخ رشد حق بیمه تولیدی 2.3 درصد و مطالبات پرداختی نسبت به مدت مشابه سال قبل 3.8 درصد رشد داشته که آمار بالایی است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز