اول اردیبهشت ماه حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط شورای دولت یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
بنابراین این فرمان شامل کالاهایی مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه های روغنی، کنجاله سویا، جو، لوبیا، گوشت قرمز و گوشت مرغ می شود. نکته قابل توجه حذف محصولات چای از این لیست است.
در همین راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از تصمیم دولت، حذف چای از لیست و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده به 10 درصد را اقدامی اشتباه توصیف کردند.
یکی از فعالان صنعت چای گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش قیمت چای و در نهایت افزایش قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود.
طاهری افزود: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این محصول به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای از بین خواهد رفت.
این فعال صنعت چای با بیان اینکه بیش از 70 درصد مصرف چای در کشور وارداتی است، تاکید کرد: افزایش هر یک از عوامل تعیین کننده قیمت نهایی موجب فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تغییر قیمت تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای در سال گذشته شد، رشد مجدد قیمت مشکلات زیادی را برای بازار به همراه خواهد داشت.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های اعمال شده بر صنعت چای طی یک سال و نیم گذشته گفت: مواردی مانند توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را ایجاد کرد اما تلاش دلالان فعالان صنفی این امکان را فراهم کردند که بازار دچار بحران نشود و دلیل آن هم این است که از دولت می خواهیم در مصوبه اخیر خود بازنگری کند تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاش فراوان ایجاد شده است. آسیب نمی بیند.