چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

چالش های پیش روی «بایدن» و «نتانیاهو» در تعاملشان

هادی خسروشاهین در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به این سوال که از زمانی که نتانیاهو قرار است به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی کابینه تشکیل دهد و پیش از این شاهد اختلافاتی بین دموکرات ها از جمله بایدن (رئیس جمهور آمریکا) با بنیامین بوده ایم. نتانیاهو همانطور که ما نخست وزیر سابق اسرائیل بودیم. در حال حاضر مهم‌ترین چالش‌های پیش روی این دو رهبر سیاسی به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر اسرائیل در تعامل خود چیست؟ پایان نامه با عنوان “تنوع بخشیدن به سبد سیاست خارجی اسرائیلو در این زمینه سعی می‌کنند از امکانات و پتانسیل سایر قدرت‌های بزرگ در حوزه‌های مرتبط با منطقه و فرامنطقه استفاده کنند.

خسروشاهین با بیان اینکه نتانیاهو و حزب لیکود سیاست خارجی تهاجمی در منطقه دارند، ادامه داد: از زمان اوباما، آمریکایی ها در سیاست حضور گسترده و فعال در خاورمیانه تجدید نظر کردند، در حالی که حزب لیکود و آقای نتانیاهو همچنان خواستار آن هستند. حضور چشمگیر آمریکا در منطقه مانند دوران جورج بوش پسر است، اما دموکرات‌ها از جمله اوباما و بایدن با توجه به هزینه‌ها و آسیب‌هایی که این سیاست برای آمریکا داشته است، در این موضوع تجدید نظر کرده و به نفع آن هستند. حضور حداقل نیروهای نظامی در منطقه آنها بر حضور مؤثر تأکید می کنند.

خسرو شاهین با بیان اینکه اسرائیل به ویژه حزب لیکود نیز در این زمینه با آمریکایی ها اختلاف نظر داشته است، اظهار داشت: آنها توازن بین نیروهای رقیب در خاورمیانه و ایجاد توازن قوا در این حوزه را دوست ندارند. . منطقه، و آنها یکی را بر اساس ترجیح می دهند دستور نوک زدن اقدام و اجرای توافق ابراهیم در دوره ترامپ نیز به دنبال شکل دادن به یک دستور نوک زدن و نادیده گرفتن نقش ایران بود. در حالی که دموکرات ها این سیاست را بحران می نامند و باعث می شود آمریکا دچار بحران های ژئوپلیتیک بیشتری در منطقه شود و برخی از استراتژیست های آمریکایی خاطرنشان می کنند که دخالت آمریکا در منطقه آنها را از بحران های بزرگ بین المللی از جمله تعامل با چین و روسیه و چگونگی نجات آنها نجات می دهد. کنترل این دو قدرت از بین خواهد رفت و این به نفع آمریکا نیست.

این کارشناس سیاست خارجی گفت: در دوره آقای نتانیاهو اصطلاحی به نام روابط ابداع شد. به خصوص بین اسرائیل و روسیه.اصطلاحی که معمولاً برای روابط ایالات متحده و بریتانیا استفاده می شود. در واقع زمانی که حزب لیکود رهبر اسرائیل شود، بر اساس دیدگاه مذکور پویایی در سیاست خارجی اسرائیل ایجاد می شود و آمریکایی ها از این پویایی آزرده می شوند. در این میان لیبرال ها در اسرائیل معتقدند که روابط اسرائیل و آمریکا تضمینی نیست و باید مراقب این روابط باشیم.

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: یکی از نقاط تعارض «جو بایدن» و «بنیامین نتانیاهو» موضوع برجام و نحوه برخورد با ایران است.

وی ادامه داد: حزب لیکود معتقد است که این سیاست آسیبی به روابط آمریکا و اسرائیل وارد نخواهد کرد. بنابراین آنها سعی می کنند روابط خود را با کشورهایی مانند چین و روسیه تقویت کنند. همانطور که زمانی که نتانیاهو به عنوان نخست وزیر اسرائیل در قدرت بود، نه تنها با پوتین، رئیس جمهور روسیه روابط سازمانی و دیپلماتیک برقرار کرد، بلکه این روابط شخصی نیز بود. همانطور که برخی این رابطه را در سطح روابط بین برلوسکونی نخست وزیر سابق ایتالیا و پوتین رئیس جمهور روسیه می دانستند.

انتهای پیام

وی در پاسخ به این سوال که آیا در دوره جدید به دلیل جنگ اوکراین همچنان شاهد رابطه ویژه پوتین و نتانیاهو خواهیم بود؟ اعلام کرد: رژیم صهیونیستی و نتانیاهو بنا به دلایل ژئوپلیتیکی زیادی مجبور به تعامل و ارتباط با روس ها هستند و شاید روابط نتانیاهو و پوتین در دوره جدید مانند گذشته نخواهد بود، اما در این زمان شاهد خواهیم بود که تلاش های زیادی جز بحران در روابط نتانیاهو و پوتین یا مدیریت روابط تل آویو و مسکو صورت خواهد گرفت.

این کارشناس مسائل بین الملل یکی دیگر از زمینه های مناقشه بایدن و نتانیاهو را موضوع برجام و ایران دانست و گفت: آمریکایی ها به ویژه در زمان آقای بایدن در تلاش هستند تا زمینه را از طریق مبادلات بین بازیگران منطقه ای فراهم کنند. تا حدی که توجه آنها را از منطقه خاورمیانه به موضوعات دیگر منحرف می کند و به بحران های بزرگ در سطح بین المللی از جمله تعامل آنها با چین و روسیه رسیدگی می کند.

وی با بیان اینکه این سیاست مورد نظر و مورد توافق نتانیاهو و حزب لیکود نیست، گفت:هم حزب لیکود و هم نتانیاهو در منطقه با چالش هایی روبرو هستند که مهمترین آنها ایران است و معتقدند بدون دخالت همه جانبه آمریکا نمی توانند این چالش را مدیریت کنند.

او ادامه داد: در واقع، دموکرات‌ها که مشتاق تاکید بر ایجاد توازن بین نیروهای رقیب در خاورمیانه هستند، معتقدند یکی از راه‌حل‌های این مشکل، برجام و ادامه همکاری با ایران است. در این چارچوب معتقدند نقش ایران در منطقه به دلیل نفوذ در این منطقه جغرافیایی از طریق محور مقاومت و یا شبکه بازدارندگی ایران «قدرت موشک ها و پهپادها» و نادیده گرفتن قدرت ایران قابل چشم پوشی نیست. چالش های منطقه را تشدید خواهد کرد. خواهد بود.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *