چالش سازمان زمین شناسی برای جذب نیروی متخصص
رئیس سازمان زمین شناسی صنعت معدن را صنعت مادر سایر صنایع دانست و اگر صنعت معدن با کمبود مواد غذایی مواجه می شد، همه صنایع کشور متضرر می شدند. اخیراً نتوانسته ایم یک کارشناس منابع انسانی جذب کنیم. .
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر شهیدی در دومین همایش تخصصی اکتشاف، فرصت ها و چالش های ذخایر معدنی قیمت فولاد با اشاره به چالش های حاکمیتی بخش معدن و اکتشاف گفت: ایران یک درصد از جمعیت جهان، یک درصد خاک جهان و 7 درصد را دارد. ذخایر معدنی و در عین حال بسیاری از منابع کشور دست نخورده باقی مانده است.
وی با تاکید بر اینکه شناسایی مواد معدنی در سطح یا عمق و قرار گرفتن آنها در معرض فرآیند اکتشاف ضروری است، گفت: بررسی ویژگی های کشورها از نظر مواد معدنی نشان می دهد که 48 محیط مناسب برای ذخایر معدنی در محیط وجود دارد. 114 نوع ماده معدنی در جهان و 89 نوع در ایران و 512 نوع ماده معدنی در جهان و 81 نوع در ایران وجود دارد.
شهیدی تاکید کرد: بر این اساس می توان گفت ایران از نظر مواد معدنی مانند یک اقیانوس کم عمق است و آنچه تاکنون کشف کرده ایم با شرایط کشور همخوانی ندارد. از آنجایی که ایران در کمربند متابورژین کوهزایی آلپ-هیمالیا قرار دارد و تنوع کانی های زیادی در کشورها وجود دارد، شکافی در ایران مشاهده می شود.
رئیس سازمان زمین شناسی در خصوص سهم مواد معدنی از تولید ناخالص ملی گفت: بر اساس آخرین آمار منتشر شده در تاریخ 18 بهمن 1393، سهم بخش معدنی کشور از درآمد ناخالص ملی 49 درصد است که این میزان است. عدد قابل توجهی نیست
وی تامین مواد معدنی مورد نیاز صنایع را یکی از مهم ترین چالش های حاکمیتی در این حوزه دانست و یادآور شد: صنعت معدن، صنعت مادر سایر صنایع محسوب می شود و اگر صنایع معدنی با کمبود مواد غذایی مواجه شوند، تمامی صنایع در کشور آسیب خواهد دید.
شهیدی نیروی انسانی متخصص را از دیگر چالش های این صنعت برشمرد و یادآور شد: در این حوزه مشکلات زیادی هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی داریم. افرادی که وارد این رشته می شوند باید آموزش های تخصصی را ببینند البته به شرط اینکه بتوانند نیروی انسانی پیدا کنند. در طول 3 سال گذشته، ما موفق به جذب یک متخصص نشدیم.
وی با اشاره به اینکه ورود دانشگاه به رشته های مرتبط با علوم انسانی کاهش یافته است، کاهش سرمایه گذاری های اکتشافی را از دیگر چالش های این حوزه برشمرد و گفت: سهم اکتشاف در چرخه معدن به درستی مشخص نشده است. علاوه بر این که این حوزه با چالش های حقوقی مواجه است، زیرا در حوزه معدن قوانین متعددی وجود دارد که دست و پا گیر هستند و اجازه پیشرفت را به ما نمی دهند.
شهیدی دسترسی به عملیات اکتشافی به دلیل حضور مخالفان بومی را از دیگر چالش ها عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات ما زمین است، دیگر زمینی برای اکتشاف وجود ندارد و این یکی از بحران هایی است که با آن مواجه هستیم.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی برای ارزیابی ذخایر معدنی، یادآور شد: باید از شرکای بین المللی برای توسعه اکتشافات استفاده کنیم. ما متقاعد شده ایم که اکتشافات سطحی در ایران به پایان رسیده است و باید به سمت اکتشاف، حفاری عمیق و ژئوفیزیک هوابرد برویم. علاوه بر این وجود آزمایشگاه ها از دیگر ضرورت های این حوزه است و چالش هایی نیز در این زمینه وجود دارد.
وی عدم دسترسی به آمار را از دیگر مشکلات حوزه اکتشاف دانست و گفت: بر اساس گزارش آماری ایران، میزان ذخایر معدنی ایران 26 میلیارد تن است که شامل فلزات و غیرفلزی استقراضی می شود. ذخایر منابع، سنگ های ساختمانی و سنگ های قیمتی. تبدیل به سنگ می شود.
شهیدی با اشاره به اینکه گاهی اوقات باطله های معدنی ارزش بیشتری نسبت به مواد معدنی دارند، گفت: ما باید وارد این عرصه شویم و در دنیا قبل از سال 2050 معدن جدیدی استخراج نمی شود، اما معاونت آینده از این باطله ها خواهد آمد. سرعت تغییر به حدی است که هر سال تاخیر معادل چندین دهه تاخیر در فناوری است.
رئیس سازمان زمین شناسی بر لزوم توجه به کشف مواد معدنی جدید تاکید کرد و تاکید کرد: دنیای آینده دنیایی است که از انرژی های پاک و سبز استفاده می کند.
وی عدم دسترسی به آمارهای جامد در معدن را یکی دیگر از چالش ها برشمرد و یادآور شد: هر نهادی آمارهای متفاوتی ارائه می دهد، به عنوان مثال آمار مرکز ملی سنگ آهن کشور ما معادل 3 میلیارد و 800 میلیون تن، سنگ طلا 960 میلیون تن است. سرب و از 214 میلیون تن سنگ مس 7 میلیون و 200 هزار تن و بوکس 22 میلیون تن است که این آمار با آمار وزارت امنیت متفاوت است.
رئیس سازمان زمین شناسی به بیان چالش های حوزه معدن پرداخت و با اشاره به اینکه میزان مصرف با میزان ذخایر برابری ندارد، گفت: اکتشافات ما با سرعت پایینی در حال انجام است و در حوزه معدن با چالش های زیادی مواجه خواهیم شد. آینده. . بر اساس آمارهای رسمی، مصرف سنگ آهن برای تولید 3.5 میلیون تن فولاد 112 میلیون تن است و در صورت عدم اکتشافات جدید، با چالش های زیادی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: بر اساس آمار شرکت ملی فولاد، اگر ظرفیت تولید فولاد به بیش از 55 میلیون تن و 100 درصد بعد از سال 1400 برسد، 14.5 سال سنگ آهن خواهیم داشت، مشروط بر اینکه منابع جدیدی وارد نشود و منابع جدیدی وارد نشود. اکتشافات ساخته شده. .
رئیس سازمان زمین شناسی با اشاره به آمار وزارت معادن در زمینه ذخایر معدنی گفت: چالش دیگر در حوزه اکتشاف این است که تبدیل یک کانسار به معدن در ایران زمان زیادی می برد. میانگین جهانی 7 سال است و در ایران معدن گل گهر که عمر کمتری داشت 20 سال عمر کرد.
شهیدی تصمیمات فوری را یکی دیگر از چالش ها دانست و گفت: باید ذخایر معدنی را رصد کنیم، در صورت زیاد بودن آن را صادر کنیم و در صورت نیاز بیشتر مواد معدنی را وارد کنیم. اگر در این زمینه برنامه ریزی درستی داشته باشیم می توانیم به رونق اقتصادی برسیم.
وی تولید و تکمیل اطلاعات پایه زمین شناسی در مقیاس جدید 150 هزار برای تمامی لایه های اطلاعاتی و روش های نوین برداشت را از رویکردهای جدید سازمان زمین شناسی عنوان کرد.
شهیدی ادامه داد: طبق برنامه هفتم موظف بودیم یک میلیون و 500 کیلومتر ژئوفیزیک هوایی انجام دهیم، اکنون 7.5 کیلومتر پوشش داریم و در 3 سال آینده باید به عدد یک میلیون و 500 کیلومتر برسیم.
وی با اشاره به جزئیات اجرای طرح تحول در سازمان زمین شناسی گفت: در طرح تحول، تقسیم کار کشوری را اجرا کردیم و بر اساس آن شناسایی و تحقیقات به سازمانی سپرده شده است که اطلاعات آن سازمان است. در اختیار وزارت امنیت قرار می گیرد.
انتهای پیام