شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴
شرایط بورس برای بازگشایی نماد شرکت های اقدامات حقوقی استانی - اخبار بورس |  بورس - اخبار اقتصادی تسنیم

چاره ای جز شیرین سازی آب دریا نداریم

absnews

جعفری با تاکید بر اهمیت شرکت ها در صنعت آب شیرین کن گفت: اکنون انجمن آب شیرین کن در کشور ایجاد شده و عمده نگرانی ها عدم تخصیص منابع و تعهدات دولتی و پرداخت در قالب اسناد خزانه است. بخش را پوشش نمی دهد. در بحث قراردادها گاهی هزینه هایی به دلار وجود دارد حتی اگر درآمدها به ریال باشد. این در حالی است که شیرین سازی آب دریا توانست 7 میلیون نفر را در مناطق جنوبی کشور تحت پوشش قرار دهد.

بزرگ زاده با اشاره به بحث اشتغال افزود: ما در صنعت نیز باید مانند کشاورزی به مقوله آب توجه ویژه داشته باشیم. توجه به آب دریا حتی برای اهدافی غیر از نمک زدایی باید مورد توجه قرار گیرد. البته لازم به ذکر است که 50 درصد صنایع ایجاد شده با آب دریا باید در کنار آب دریا مستقر شوند تا هزینه حمل و نقل تحمیل نشود.

همتی شعبانی مقایسه قیمت آب شیرین کن در کشور با آب یارانه ای را اشتباه دانست و افزود: آب شیرین شده دریا اصلا گران نیست. یک لیتر آب شیرین شده دریا به قیمت دلار آزاد 50 تومان است، البته باید توجه داشت که هزینه حمل این آب از ساحل به مرکز کشور موضوعی جداگانه است که باید به آن توجه شود. به عنوان مثال، هزینه آب در فلات مرکزی 2.5 یورو برای صنعت است، اما در طول ساحل این رقم بسیار کمتر است.

** آب شیرین دریا اصلا گران نیست

همتی به تشریح چالش های این بخش پرداخت: بخش خصوصی فعال در زمینه آب شیرین کن در خدمات گمرکی و پستی گیر کرده است. با توجه به گستردگی سواحل ما مشخص است که راه حل دیگری جز استفاده از آب دریا و نمک زدایی نداریم و باید به سراغ آب شیرین کن های متوسط ​​برویم.

به گفته این مقام مسئول، هم اکنون ایجاد یک کارخانه 200 میلیون مترمکعبی نیازمند سرمایه گذاری 1.5 میلیارد دلاری است. به طور کلی آب یک مقوله حاکمیتی است و بخش خصوصی به دلیل مشکلات موجود تمایلی به ورود به این بخش حاکمیتی ندارد.

وی ادامه داد: باید از 90 درصد مصرف آب در کشاورزی به 70 درصد برسیم و در عین حال به بخش صنعت به دلیل نقش مهمی که در اقتصاد کشور دارد، سهم بیشتری بدهیم. منابع آبی مورد استفاده در آب شیرین کن ها تنها آب دریا نیست، بلکه می توان از آب شور رودخانه و فاضلاب نیز در این بخش استفاده کرد.

**بخش خصوصی که به دنبال سرمایه گذاری در نمک زدایی آب دریا است درگیر هزارتوهای گمرکی است

وی با اشاره به تجربه موفق امارات متحده عربی در تلفیق آب دریا و فاضلاب گفت: هزینه تصفیه فاضلاب به اندازه میزان آب شور است. گران ترین آب جهان متعلق به نروژ و ارزان ترین آب برای عربستان سعودی است.

کارشناسان مرکز تحقیقات توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه کشور گفته اند که راهی جز شیرین سازی آب دریا وجود ندارد، علیرغم تمایل بخش خصوصی برای ورود به حوزه واحدهای نمک زدایی، این بخش در گمرکات گیر کرده است. بخشنامه ها .

در ادامه این جلسه، علی همتی شعبانی، مدیرعامل سابق تامین و انتقال آب خلیج فارس با اشاره به کارکردهای اصلی آب گفت: 97.5 درصد از منابع آب جهان را آب شور و 2.5 درصد از آب شیرین جهان تشکیل می دهد. در کشور ما به ویژه در تهران، میانگین سرانه مصرف آب برای هر نفر 220 لیتر در روز است. در بخش کشاورزی بیش از 90 درصد منابع آب تجدیدپذیر را مصرف می کنیم، اما بیلان آبی در بخش کشاورزی همچنان منفی است.

وی با اشاره به وجود بیش از 5 هزار کیلومتر نوار ساحلی در کشور یادآور شد: ما توانستیم از منبع آب دریا بهترین استفاده را ببریم که متاسفانه به دلیل تعصب از منابع آبی به درستی استفاده نکردیم حتی در یک کشور مانند بحرین، ما تا حد امکان از آب شیرین‌کن کمتر استفاده می‌کنیم و من معتقدم که این ایده که آب شیرین‌کن گران است اساساً اشتباه است. البته اینکه آب شیرین شده دریا باید حمل شود و هزینه ها را افزایش می دهد مشکل دیگری است.

وی با اشاره به نگرانی سرمایه گذاران در حوزه آب شیرین کن ها، خواستار تخصیص به موقع منابع در این زمینه شد و گفت: برای ساخت 100 میلیون مترمکعب آب شیرین کن در ایران باید 100 میلیون دلار سرمایه گذاری و 12 مجوز دریافت کنیم. از موسسات مختلف .

** صنایع آبخوان به سواحل منتقل شود

**مدیرعامل سابق طرح انتقال آب خلیج فارس: مصرف آب کشاورزی 20 درصد کاهش یابد

در ادامه این نشست امیر جعفری، عضو انجمن شرکت های آب شیرین کن به تحلیل وضعیت آب در جهان در سال های اخیر پرداخت و توضیح داد: تنش های آبی در خاورمیانه به طور جدی در حال فروکش است و شرایط خشکسالی شدید و پیش بینی بارندگی کشور. و دمای هوا در ایران افزایش یافته است که شرایط آبی کشور را به شدت تهدید کرده است.

بازرگان با بیان جزئیات فنی مدل ها و فناوری های آب شیرین کن صنعتی در سراسر جهان افزود: آب شیرین کن ها از اسمز حرارتی به اسمز معکوس یا نمک زدایی غشایی در حال تغییر هستند.

جعفری با تحلیل وضعیت مصرف آب در کشور گفت: ما صادرکننده آب در قالب محصولات کشاورزی هستیم که کشور را کم آب کرده است. 93 شهر در حوزه خلیج فارس و 104 شهر در فلات مرکزی ایران تحت تاثیر تنش شدید آبی قرار دارند.

وی با اشاره به امکان خرید پساب برای مصارف ویژه، افزود: در حال حاضر 95 پروژه آب شیرین کن در کشور وجود دارد. در ساخت آب شیرین کن 35 درصد هزینه مربوط به ساخت سازه و 65 درصد هزینه مربوط به دستگاه آب شیرین کن می باشد.

بخش خصوصی گرفتار تشریفات اداری شده است.

**استاد دانشگاه تهران: بدن انسان توانایی سازگاری با آب شیرین شده دریا را دارد

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تلفیق بودجه منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه به نقشه راه آب کشور در دولت سیزدهم اشاره کرد: از ۸/۸ درصد تولید آب باید به ۱۰ میلیارد مترمکعب تولید در این بخش رسید. ما باید به سمت توسعه عمودی کشاورزی حرکت کنیم. بنابراین باید توجه ویژه ای به حوزه نیاز آبی در صنعت داشته باشیم.

وی به کلان پروژه های مربوط به استفاده از آب دریا اشاره کرد و گفت: باید نقشه راه آب کشور را به سمت افزایش سهم آب دریا به 50 درصد برای تامین نیاز آبی کشور سوق دهیم.

**هزینه یک متر مکعب نمک زدایی آب دریا یک دلار است

** بحرین در شیرین سازی آب دریا از ما جلوتر است

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از مرکز تحقیقات توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه کشور، عیسی بزرگ زاده، مدیرکل دفتر برنامه ریزی منابع آب و تلفیق بودجه جامعه مدیریت منابع آب ایران. در نشست کارشناسان علمی مرکز توسعه و تحقیقات آینده نگر سازمان برنامه و بودجه ضمن تاکید بر اهمیت قضاوت منطقی و علمی در خصوص آبهای نامتعارف کشور، گفت: با توجه به خشکسالی بیش از حد، ایران باید منطقی بپردازد. توجه به منابع آب قابل دسترس سواحل شمالی و جنوبی آن. اسفندماه سال گذشته قانون ویژه استفاده از آب دریا برای سیستان و بلوچستان را تصویب کردیم.

در ادامه این نشست، علیرضا بازرگان، عضو هیأت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، به ارائه خود تحت عنوان شیرین سازی آب دریا اشاره کرد و به تشریح شرایط آب شور پرداخت و اظهار داشت: آب دریا در هر 45 هزار میلی گرم املاح دارد. لیتر این در حالی است که انسان می تواند تا هزار میلی گرم در لیتر نمک آب را تحمل کند.

**عضو انجمن صنفی شرکت های آب شیرین کن: حدود 200 شهر در شرایط تنش آبی داریم.

وی با اشاره به تکنیک های ساده شیرین سازی آب دریا، تصریح کرد: اساس سیستم های نمک زدایی بر اساس اصل تبخیر آب نمک است. تفاوت مدل های جدید در استفاده از گرمای حاصله و استفاده مجدد از این انرژی است. البته این مدل ها به سمت اسمز معکوس تکامل می یابند.

این مقام سابق آب گفت: کریدورهای انتقال آب مختلفی در کشور وجود دارد که به عنوان مثال یکی از این پروژه های انتقال آب به کرمان رسیده و در حال بهره برداری است. طرح دوم و سوم استان یزد و طرح چهارم دریای عرب و خط پنجم نیز برای فارس در دست بررسی است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *