بازرس ویژه رئیس جمهور در برنامه میز اقتصادی گفت: تخلفات ارزی یکی از نشانه های فعالیت در حوزه چای است و به مراجع قضایی ارجاع شده است.
گزارش خبرگزاری رادیودر پی پخش گزارشی مبنی بر واردات چای در JT 2030 در روزهای اخیر، امروز بار دیگر این موضوع مطرح شده است.
به گفته آقای درویشیان، در مقطعی بیش از نیاز وارداتی این شرکت تخصیص داده شد و به محض اطلاع، بازرسی ریاست جمهوری و وزارت اطلاعات پرونده را تصرف و از تخصیص بیشتر ارز به این شرکت جلوگیری کردند. شرکت تبدیل شده است.
حجت الاسلام حسن درویشیان، بازرس ویژه رئیس جمهور در برنامه سفره اقتصادی گفت: اگر چای نسبت به سایر کالاها اولویت نداشت، نباید ارز به آن تخصیص داده می شد که موضوع بحث کارشناسان است و دیگر اینکه شخصی که ارز دریافت می کند باید کالا را تهیه و وارد کند و به تعهدات مبادله ای خود عمل کند و در صورت عدم انجام تعهد مبادله ای در مدت مقرر مشمول پرونده قاچاق می شود و تحت تعقیب قانونی قرار می گیرد که این شرکت خاص بخش قابل توجهی از تاریخ اعتبار خود را گذشته است. ارزی که دریافت کرده است.
یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه چایکاران و فروشندگان کشور نیز گفت: برای تامین مواد اولیه باید چای را وارد کنیم و این کار به صورت رسمی انجام می شود و امسال در وزارت جهاد زمان گرفته است این چرخه متوقف شد و ما سعی داشتیم این گره را برای صنعت خود باز کنیم.
شهریار داریانی افزود: اعلام کنیم برای محموله های رسیده تمهیداتی اندیشیده شده و برای این امر مبلغ ارزی در نظر گرفته شده و هنوز ارزی تخصیص داده نشده است.
محمدعلی فرجی از فعالان صنعت چای نیز گفت: مراجعات زیادی به وزارت جهاد انجام شده و دو سال و نیم به واحد خاصی ارز داده می شود و جهاد وزارتخانه قادر به تخصیص ارز جدید نیست. “
محسن شیراوند معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: 27 هزار تن واردات در حوزه چای مورد نیاز است، تولید داخل 25 هزار تن و میانگین صادرات چای 21 هزار تن بوده است.
معاون تخصیص ارز بانک مرکزی گفت: در کشور یک سیاست ارزی داریم که مربوط به منابع ارزی است که شامل روش تخصیص، کیفیت و روش نقل و انتقال است و دیگری سیاست تجاری سیاسی است که به آن توجه می شود. مربوط به مقدار کالای مورد نیاز ما و مقداری است که وارد شده و قدرت واردات کالا را دارد.
آقای تاجیک افزود که هیچ ارزی برای این چای به هیچ شرکت یا شخصی اختصاص داده نشده است.