اخبار اقتصادی روز

پیگیری مسائل کسب و کار مبتنی بر دانش در شورای گفتگو بین دولت و بخش خصوصی



رئیس مجمع تشکل های دانش بنیان با اشاره به ظرفیت های قانونی برای شکل گیری همکاری موثر بین بنگاه های بزرگ و بنگاه های دانش بنیان گفت: این تغییر نگاه در تدوین قانون جهش دانش- دانش- نمود پیدا کرده است. تولید مبتنی بر و اجرای آن فرصت بسیار خوبی برای افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی کشور خواهد بود.

افشین کلاهی در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی با بیان اینکه از ابتدای قانون جهش تولیدی دانش بنیان از آن حمایت کرده و تلاش کرده ایم در تدوین مقررات مرتبط با قانون موثر باشیم، گفت: از ابتدای این دوره از اتاق بازرگانی یکی از هدف ما تغییر نگرش سیاست گذاران در بخش اقتصاد نوآوری، افزایش تعداد کسب و کارهای دانش بنیان است. و ما در تلاش بوده ایم تا صنایع و شرکت های بزرگ را وارد این عرصه کنیم و با شرکت های صاحب ایده و فناوری همکاری کنیم.

کلاهی ادامه داد: این تغییر نگاه در تدوین قانون جهش تولید دانش بنیان متجلی شد و اجرای آن فرصت مغتنمی را برای افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان دانش در تولید ناخالص داخلی کشور فراهم می کند. به همین دلیل یکی از ماموریت های مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران را برای کمک به این سیاست تعریف کرده ایم.

وی یادآور شد: مبانی قانونی شکل گیری همکاری موثر بین بنگاه های بزرگ و بنگاه های دانش بنیان، آیین نامه اجرایی قانون جهش تولید دانش بنیان است و اقدامات موثری در اتاق های بازرگانی ایران و تهران انجام شد. در این رابطه.

به گفته وی، چهار آیین نامه ماده 5، بند «ت» ماده 6، بند «ب» و «ت» ماده 11 که توسط بخش خصوصی تدوین و پیشنهاد شده است، از مهمترین بندهای این قانون است. قانون جهش تولید دانش بنیان برای بخش خصوصی

کلاهی ضمن تاکید بر تدوین بخشی از آیین نامه بخش خصوصی با همکاری مجمع تشکل های دانش بنیان ایران، مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، کمیسیون بنگاه های دانش بنیان ایران و اتاق تهران. کمیسیون اقتصاد و تحول دیجیتال خاطرنشان کرد: جلسات بسیاری با هدف هم اندیشی فعالان اکوسیستم برگزار شده تا به جمع بندی مناسبی برای تدوین پیش نویس آیین نامه ها برسیم. زیرا طبق مواد 2 و 3 قانون مربوط به بهبود مستمر فضای کسب و کار، دولت موظف است نظرات مشورتی بخش خصوصی را در نظر بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در بخشی از روند تدوین آیین نامه پیشنهادی، جلساتی را نیز با نمایندگان مجلس در کمیته دانش بنیان اتاق بازرگانی ایران برگزار کردیم و به عنوان نمایندگان اتاق ایران نیز در این نشست حضور داشتیم. جلسات مجلس و کمیسیون های مرتبط دولت. عموماً هیچ گوش‌شناختی برای نظرات بخش خصوصی در مورد چنین طرح‌هایی در داخل دولت وجود ندارد، اما به نظر می‌رسد که پیشنهادات نظارتی ما به طور گسترده و مؤثر در نسخه نهایی استفاده شده است.

ارائه میز خدمات

رئیس مجمع سازمان‌های دانش‌بنیان ادامه داد: مرکز نوآوری و تحول دیجیتال و مجمع سازمان‌های دانش‌بنیان با هدف کاهش چالش‌های شرکت‌های بخش خصوصی در اکوسیستم نوآوری، به شرکت‌های فعال در بخش خصوصی خدمات ارائه می‌کند. بخش و شرکت های دانش بنیان در قالب میز خدمت با عناوینی چون «مشاوره دانش بنیان»، «تحقیق و توسعه»، «حل مشکلات سازمانی»، «جذب سرمایه» و «ارزشیابی دارایی های نامشهود» می باشد. این خدمت با ارائه مشاوره تخصصی با هدف کاهش مشکلات کسب و کار که از مهمترین آنها می توان به مشاوره دانش بنیان و توسعه عضویت اتاق بازرگانی اشاره کرد.

طرح مسائل دانش در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی

وی بحث بنگاه های دانش بنیان در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی را از دیگر دستاوردهای مرکز تحول دیجیتال و نوآوری دانست و گفت: در جلسات مختلف شورای گفت و گو از دولت و بخش خصوصی بخش، چالش ها و مشکلات کسب و کارهای دانش بنیان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از طرح موضوعات، رئیس اتاق تهران مکاتبه ای با معاون اول رئیس جمهور داشت و خواستار رفع این مشکلات با همکاری بخش خصوصی شد. پس از این اقدام پنج تکلیف برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعیین و به روسای سازمان های تامین اجتماعی، بانک مرکزی و گمرک نیز ابلاغ شد.

کلاهی، «ارائه تسهیلات بیمه کارکنان کسب و کار دانش بنیان نوع یک»، «استفاده از ظرفیت تشکل های تخصصی سنجش کسب و کار دانش بنیان که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می شود»، «ایجاد کریدور سبز واردات». برای مواد اولیه بنگاه های دانش بنیان پس از تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، “کوتاه کردن روند تایید گواهی ثبت آماری در بانک مرکزی و استفاده از ابزارهای ماده 7 گمرک به جای 35 مورد”. ودیعه درصد» و در نهایت «استفاده از نظرات بخش خصوصی در تصمیم گیری ها و به ویژه در تدوین آیین نامه های قانون جهش» را یکی از موضوعاتی عنوان کرد که در اتاق تهران از سوی اتاق تهران تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است. سن tre برای نوآوری و تحول دیجیتال و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی.

وی ادامه داد: بر اساس این گزارش، ارائه تسهیلات برای بیمه کارکنان فعال در بنگاه های دانش بنیان با همکاری سازمان تامین اجتماعی، با استفاده از تشکل های اتاق بازرگانی برای سنجش دانش بنگاه های دانش بنیان در حوزه های تخصصی مرتبط، واردات سبز ایجاد می کند. کریدور مواد اولیه محصولات تولیدی بنگاه های دانش بنیان حذف و کوتاه کردن فرآیندهای دست و پا گیر تایید گواهی ثبت آماری به جای پیش پرداخت 35 درصدی و اخذ نظر و پیشنهاد از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی (اتاق بازرگانی تهران) مرکز نوآوری و تحول دیجیتال) بر اساس مواد (2) و (3) قانون بهبود فضای کسب و کار در تهیه آیین نامه های مربوط به قانون جهش تولید دانش بنیان. صدور یکی از موضوعاتی بود که معاون اول رئیس جمهور بر آن تاکید کرد.

دو برابر ظرفیت امریه

رئیس کمیسیون بنگاه های دانش بنیان ایران در خصوص سایر فعالیت هایی که در حوزه دانش صورت گرفته است، گفت: با تلاش و پیگیری مجمع تشکل های دانش بنیان ایران، کمیسیون کسب و کار دانش بنیان ایران و کمیسیون نوآوری اقتصادی و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، توان تخصصی نظامی دو کسب و کار دانش بنیان را مطابقت داد.

کلاهی با بیان اینکه نیروی انسانی همواره یکی از مهمترین چالش های شرکت های دانش بنیان بوده است، خاطرنشان کرد: طرح سرباز دانش بنیان ابزار مناسبی برای جذب نیروهای متخصص و با توجه به تقاضای شرکت های دانش بنیان برای افزایش ظرفیت است. فرماندهی نظامی و پیگیری موضوع، این خواسته به جمع‌بندی رسیده است.

رئیس هیأت مدیره مجمع تشکل های دانش بنیان با اشاره به ایجاد هماهنگی بین دستگاه های مختلف فعال در حوزه اقتصاد نوآوری در اتاق بازرگانی، کمک به تغییر آیین نامه صندوق ها و همچنین افزایش اعتبارات صندوق ها. صندوق نوآوری با احراز کرسی و شرکت در کارگروه شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: با توجه به شعار سال 1401 و تاکید دولت بر این معضل به ویژه در در ماه های اول سال تلاش کرده ایم تا با کمک سایر همکاران مشکلاتی که اکثر شرکت های دانش بنیان با آن روبه رو هستند را برطرف کرده و مشکلات مربوط به آن را پیگیری و رفع کنیم تا فضای کسب و کار مناسب تری فراهم شود. برای فعالان اقتصادی این منطقه در برخی موارد موفق بوده ایم و در برخی دیگر موفقیت چندانی نداشته ایم.

این عضو شورای راهبردی مرکز نوآوری و تحول دیجیتال سلسله نشست‌ها و نشست‌هایی را که در اتاق بازرگانی ایران و اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، بررسی کرد تا تلاش شود اینترنت در شرایط عادی مانند سایر اقدامات بخش خصوصی بازگردانده شود. . فیلترینگ را حذف می کند و می گوید: مطمئناً متأسفانه این تلاش ها تاکنون ناموفق بوده است. این امر تا حد زیادی باعث ایجاد فضای امیدوارکننده ناشی از تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان شده است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *