اخبار اقتصادی روز

پیش بینی 160 میلیارد دلار پروژه نفت و گاز در برنامه هفتم



مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در برنامه هفتم توسعه 160 میلیارد دلار پروژه نفت و گاز پیش بینی شده است که بخش مهمی از آن حفظ ظرفیت تولید و بخشی مربوط به میادین جدید و توسعه نیافته است.

به گزارش ای بی اس نیوز، محسن خجستمهر ظهر امروز در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و نشست توسعه میادین نفت و گاز و افزایش تولید از طریق بهبود فضای کسب و کار، با بیان اینکه تعدادی از پیمانکاران ایرانی دولت سیزدهم در بخش خشکی چند سال پیش قرارداد سه میدان مشترک یاران شمالی و جنوبی و سهراب بسته شد و در شهریورماه به FDP میدان سپهر و جفیر خواهیم رسید. می تواند حداقل 20000 بشکه تولید کند. قرارداد صورتحساب نفت پارس جنوبی نیز اجرایی خواهد شد.

وی در خصوص قراردادهای موسوم به EPD/EPC 34 پک نیز گفت: برخی از این قراردادها با مشکل مواجه شده و پیمانکاران نمی توانند آن را به تعویق بیندازند و از سوی دیگر روند فسخ قراردادها چندین سال به طول می انجامد که مجبور شدیم راهی برای نجات پیمانکاران از مشکلات پیش رو پیدا کنیم، برای تعدادی از پروژه های 34 قراردادی بسته ای دریافت کردیم که با تایید وزیر نفت انجام شد و شرکت ها تمدید را به عنوان در اسرع وقت برای جبران این خاموشی.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاخیر در اجرای پروژه ها را زیان آور دانست و یکی از دلایل مهم تاخیر در پروژه ها را کمبود و ناکارآمدی سکوهای حفاری دانست و گفت: پیمانکاران باید بر آن غلبه کنند. : اگر شرکت های ذیصلاح بتوانند سکوی مخصوص دریا بسازند، ما آماده اجاره بلندمدت هستیم. به عنوان مثال، اگر فردی یک سکوی دریایی را به عنوان ظرفیت، ظرفیت و مجوز مورد نیاز وارد کند، ما آماده امضای یک قرارداد پنج ساله هستیم، به این معنی که پیمانکار صاحب یک عرشه با شرط اجاره خواهد بود. کمک ما در این راه و به صورت تمهیداتی است.

خجسته مهر گفت: هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران به شرکت‌ها موافقت کرده است که برای 5 تا 5 سال سفارش دهند. این مصوبه به معنای کمک به بخش ملی و ایرانی‌سازی و پرکردن ظرفیت‌های خالی تولیدکنندگان است، افزود: ما مدعی هستیم که باید صنعت نفت را ایرانی‌سازی کرد و توسعه به معنای توجه به کارآفرینان است. شما بسیار مهمتر از تولید نفت و گاز هستید زیرا اگر پیمانکاران نبود مجازات ها شدیدتر بود. اینکه رهبران می گویند ما باید تحریم ها را خنثی کنیم یعنی در داخل کشور قوی می شویم. البته الان مدعی هستیم که بنیاد داریم و انشالله شرکت های اکتشاف و تولید هم به عنوان یک بنیاد استراتژیک شناخته می شوند.

وی با تاکید بر اینکه مشکل ما منابع مالی نیست، بلکه مشکل در میزان منابع مالی است، گفت: جذب منابع مالی به این معناست که گزارش پیشرفت نداریم یا گاهی پروژه ها پیشرفت نمی کنند. دو دهه است که برای اجرای پروژه ها و بهبود مدیریت نفت و گاز به دنبال مدیریت قوی هستیم و اکنون وضعیت بهتر شده است اما تا مرحله تکامل فاصله داریم. پیمانکاران فرعی شما می توانند نقش مهمی ایفا کنند تا بتوانیم بدون توجه به محیط ملی کشور در محیط های بین المللی کار کنیم.

خجسته مهر گفت: شما باید آنقدر قوی باشید که یک شرکت اکتشاف و تولید ادعا کند می تواند یک دکل حفاری را از مرز خارج کند و آن را بازگرداند، ریسک قابل محاسبه و مدیریت است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر مشروط نکردن کارها، افزود: یعنی اینکه اگر تحریم ها برداشته شود یا فلان شرکت خارجی باشد، می توان کاری کرد. این شرطی شدن مأموریت هاست. البته من نمی گویم که از شرکت های خارجی استفاده نکرده یا ما تا حد امکان از قدرت خارجی استفاده می کنیم. ما مجموعه ای داریم که باید به طرز ماهرانه ای متعادل شود.

خجستمهر با بیان اینکه قالب قراردادها متحول می شود، گفت: اینطور نیست که بگوییم همیشه قالب قرارداد وجود دارد و تغییر نمی کند، اما با نگاه به قالب قرارداد تغییر کرد. باید به سمت رفع مشکلات و نقاط ضعف حرکت کرد و بر نقاط قوت افزود. از طرفی باید زمان قرارداد کوتاه شود، نه اینکه گاهی قراردادی باشد که از زمان مذاکره تا زمان امضای آن 800 روز طول بکشد. در مجموع پروژه ها تسهیل شده و جلسات متعددی در کمیسیون اقتصادی دولت برگزار شده و منتظر تصویب پیشنهادات در داخل دولت هستیم.

وی با بیان اینکه طبق قرارداد باید مطالبات پیمانکاران پرداخت می شد، گفت: البته پیمانکاران همیشه با ما مدارا کرده اند. ما باید جلساتی را برای حل مشکلات برگزار کنیم و ما به عنوان کارفرما باید کار را برای کارآفرینان آسان کنیم. در این راستا برای تعدادی از حوزه‌های مشترک و غیرمشترک از جمله برگزاری مناقصه برنامه داریم، زیرا زمان برگزاری مناقصه کمتر از زمان مذاکره است و روند آن نیز کوتاه‌تر است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *