پیش بینی می شود صادرات ایران در سال 1401 به 55 میلیارد دلار برسد
در این بازدید لزوم پیگیری در سطح استانی و کشوری مورد تاکید قرار گرفت و مقرر شد وزارت امور خارجه اقدامات پیگیری را در دستور کار قرار دهد.
معاون وزیر دیپلماسی اقتصادی گفت: می توانید محصولاتی مانند مصالح ساختمانی، سیمان، محصولات کشاورزی، سنگ آهن و محصولات استراتژیک صادر کنید.
وی یکی از مشکلات حوزه کشاورزی را واردات کود دانست و تصریح کرد: کودهای پتاس و فسفاته از چین وارد می شود که در ماه های اخیر از کشورهای دیگر وارد می کنیم و توافقات لازم در این زمینه منعقد شده است. .
معاون دیپلماسی اقتصادی افزود: اتاق های بازرگانی سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی کنسرسیومی برای صادرات تشکیل دهند.
وی یادآور شد: در بازدیدی که امروز از مرز ماهیرود و یزدان در خراسان جنوبی داشتیم مشکلاتی از جمله کمبود زیرساخت ها وجود داشت که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
صفری با بیان اینکه طی چند ماه گذشته اقلامی به مجموعه محصولات کشاورزی وارداتی اضافه شده است، گفت: برای فناوری های مورد نیاز کشور از جمله دارو، غذا، مرغ یا تخم مرغ دامی و سایر کالاها نیز ارز صادر می کنیم. اشاره شده.
به گزارش خبرنگار ای بی اس نیوز، مهدی صفری روز پنجشنبه در کمیسیون توسعه صادرات، مدیریت واردات، ترانزیت، حمل و نقل، گمرکات و امور مرزی اتاق بازرگانی بیرجند، با بررسی سیاست های دولت سیزدهم در توسعه تجارت با کشورهای همسایه، گفت: در این راستا به عنوان وزیر راه و شهرسازی در حال توسعه است. افزود: وزارت امور خارجه در زمینه هشت یا نه مولفه و روش های افزایش ارز کشور فعال است.
صفری با اشاره به دستیابی به ارزهای ترانزیتی گفت: در این زمینه کریدور شمال – جنوب از چابهار، بندرعباس، آسیای میانه، روسیه، قفقاز و از طریق قفقاز – گرجستان به دریای سیاه و سپس به اروپا است. و پاکستان – کریدور ایران – قفقاز: گرجستان به سمت اروپا و کریدور ترکیه – ایران – پاکستان به سمت چین و بالعکس فعال است.
معاون دیپلماسی اقتصادی امروز به همراه سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از پایانه مرزی یزدان در شهرستان زیرکوه بازدید کرد.
وی تصریح کرد: خراسان جنوبی نباید تنها بر افغانستان متمرکز شود، بلکه باید مبادلات تجاری و صادراتی با پاکستان، حوزه خلیج فارس و کشورهای آسیایی نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: در حوزه محصولات کشاورزی پیشنهاد شده است که خراسان جنوبی کشت فراساحلی را در افغانستان در دستور کار قرار دهد که می تواند از این قابلیت استفاده کند.
این بازدید با هدف بررسی شرایط موجود و ارائه راهکارهای لازم برای توسعه تجارت مرزی استان از طریق بازارچه مرزی یزدان انجام شد.
وی ادامه داد: این عوامل شامل صادرات، واردات، ترانزیت، دیپلماسی برق، برق و آب، خدمات مهندسی و ترانزیت در شاخه های مختلف و انتقال فناوری است.
وی با اشاره به وضعیت صادرات با افغانستان و مرز این کشور با خراسان جنوبی، گفت: وضعیت این کشور از گذشته ثابت نبوده است، بنابراین تجار و بخش خصوصی نیز باید روی سایر کشورها تمرکز کنند.
صفری با تاکید بر اینکه مراقبت و کنترل مرزها بسیار مهم است، گفت: باید از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در مرزهای استان به درستی استفاده شود.
وی افزود: استعلام ها و درخواست های مربوط به مرزهای خراسان جنوبی از طریق استانداری برای ما ارسال شود.
معاون دیپلماسی اقتصادی خارجی گفت: به عنوان مثال در حوزه ارز برای واردات کالاهای مورد نیاز را می توان از منطقه خاصی تامین کرد و سعی می کنیم از چند کشور این نیاز را تامین کنیم.
صفری با بیان اینکه به دنبال این هستیم که صادرات کشور متوقف نشود، گفت: از نظر کالای مورد نیاز دامداری به جاهایی مانند آفریقا رفته ایم.
معاون دیپلماسی اقتصادی ادامه داد: قرار شده در ازای واردات مواد شیمیایی مانند کود اوره، کالاهایی مانند ذرت، جو و گندم وارد شود.
وی با تاکید بر اینکه صادرات خدمات مهندسی برای ما مهم است، گفت: این کار را در کشورهایی مانند عراق، افغانستان، پاکستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و عمان و آفریقا و آمریکای لاتین انجام می دهیم.