19:56 – 06 نوامبر 1403
علی ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: طبق آمار در مهرماه 145 میلیون و 500 هزار قطعه جوجه جوجه ریزی شده که نسبت به شهریورماه 10 میلیون جوجه افزایش نشان می دهد.
به گفته وی، با توجه به روند افزایش جوجه ریزی، پیش بینی می شود میزان جوجه ریزی در آبان ماه از مهرماه بیشتر شود.
ابراهیمی میزان تولید ماهیانه مرغ را بین 250 تا 260 هزار تن اعلام کرد و افزود: با توجه به نوسانات قیمت گوشت مصرف مرغ افزایش یافته است زیرا در شرایط فعلی قیمت هر کیلو گوشت معادل 8 کیلو است. از مرغ، بنابراین مصرف گوشت مرغ روز به روز در حال افزایش است و من معتقدم در این شرایط تعداد جوجه ریزی ها باید به 150 میلیون قطعه برسد.
جوجه یک روزه در آینده نزدیک به خودکفایی می رسد
مدیرعامل فدراسیون طیور گوشتی با بیان اینکه با افزایش تعداد جوجه کشی ها باید 8 تا 10 درصد مرغ مورد نیاز از طریق واردات تامین شود، گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده طی چند ماه آینده اقدام خواهیم کرد. در تامین جوجه یکروزه خودکفا باشد.
وی درباره آخرین شرایط صادرات مرغ گفت: طبق آمار طی 6 ماهه امسال 20 هزار تن مرغ با احتساب تولید ماهیانه 250 تا 260 هزار تن مرغ گرم به بازارهای هدف صادر شده است صادرات 2000 تا 3000 تن عددی نیست که بر بازار تاثیر بگذارد.
صادرات ماهیانه 5 تا 10 هزار تن مرغ راه حل تولید پایدار است
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی بر ادامه روند صادرات مرغ تاکید کرد و افزود: با توجه به روند رو به افزایش جوجه ریزی، امکان صادرات 5 تا 10 هزار تن مرغ به بازارهای هدف در ماه وجود دارد و باید وجود داشته باشد. صادرات مستمر در راستای پایداری و تداوم تولید کاهش قیمت به کمتر از نرخ نهایی تولید منجر به ورشکستگی مرغداران و خروج آنها از چرخه تولید نمی شود. بنابراین سودآوری واحدهای اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی قیمت فعلی هر کیلو مرغ زنده را از 62 تا 66 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با احتساب هزینه تولید، قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده بیش از 65 هزار تومان است.
مدیرعامل انجمن گوشت طیور درباره آخرین شرایط بازار مرغ قدیم افزود: با همکاری انجمن مرغ امروز هر قطعه مرغ با قیمت 25 هزار تومان در اختیار تولیدکنندگان قرار می گیرد و پیش بینی می شود ادامه این همکاری تا زمانی که بازار به تعادل برسد، بر قیمت روزانه مرغ تاثیر خواهد گذاشت.
قیمت های سفارشی راه حلی برای تنظیم بازار نیست
ابراهیمی با بیان اینکه پیگیری ها برای رفع محدودیت صادرات مرغ از وزارت جهاد در حال انجام است، گفت: با وجود افزایش روند جوجه ریزی، پیش بینی می شود تا پایان سال با رفع محدودیت های صادراتی انجام شود. میزان صادرات به 30 تا 50 هزار تن خواهد رسید.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران جوشتی گفت: با توجه به اهمیت پایداری و تداوم تولید، از مسئولان ذی صلاح می خواهیم به جای تاکید بر قیمت های دستوری، قیمت های واقعی و نهایی تولید را بررسی کنند تا واحدهای مرغداری بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. فعالیت
خبرنگار: آزاده محبی